Na wstepie chcialbym zaznaczyc, ze to moj pierwszy post na forum, takze o wszelkie bledy,braki w zamieszczonych informacjachczy tez w wiedzy, wybaczcie

Szukam sprzetu, routera oraz anteny (kierunkowej?) oraz sugestii, na ktory bts najlepiej sie pozycjonowac z lokalizacji
(Domaszczyn - 51.184789, 17.173311). Robilem ostatnio pomiary oraz skany appka network cell info ( w zalacznikach), ale mam wrazenie ze nie wiele z tego wynika (dane z NCI pobrane z odleglosci kilku/kilkunastu metrow od docelowego miejsca montazu anteny poki co na dzialce (dom w planach). Mam wrazenie, ze w tej lokalizacji jest spora ilosc masztow, aczkolwiek slabej jakosci (co widac na zalaczonym speedtescie, dodam, ze w srodku dnia, ale najprawdopodobniej bedac podpietym do innego bts, udalo sie uzyskac 30/12). Szukajac na mapabts.pl, znalazlem maszt, ktory (nie wiem czy dziala, ani czy to dobry pomysl) wydaje sie interesujacy jako, ze wspiera LTE 2600 i jest "dosc niedalekiej odleglosci" (info o bts jakie udalo mi sie zebrac z mapabtspl na koncu posta). Jesli chodzi o przeszkody to w polowie drogi jest las o szerokosci ok 200m. Doradzicie, czy wybrac jednak inny masz oraz jaki setup, aby wykrecic jak najwiecej? Aktualnie uzytkuje ~300Mbps lacze i mysl o przeniesienie na wioske z 1/30 rury wyglada na koszmar...
Pozdrawiam
svr
P4 Sp. z o.o. - LTE 2600 - GPS: 51º10'08.00'' N 17º09'35.00'' E - 51.16888889 17.15972222