Dlatego prosze o porade co wybrac. Modem, ewentualnie do tego antene kierunkowa czy tez telefon z EDGE ( mam na oku 2 modele - 6630 i 6230 ). Roznica sygnalow nie jest duza gdyz wczesniej zmierzylem SE K750 z funkcja TechMode.

Moderator: Moderatorzy
Dokładnie. Poza tym to jednak nowsza generacja i telefon z Symbianem, co daje dodatkowe możliwości. Dzięki bardzo rozbudowanemu netmonitorowi jest to najlepsze urządzenie do EDGE. W przypadku 6230 musisz szukać serwisu i płacić za wgranie odpowiedniego softu..compile pisze:6630 ma dodatkowo UMTS a dzięki symbianowi można łatwo uruchomić netmonitor i wymuszać EDGE![]()
Nieprawda, przynajmniej nie w przypadku tego aparatu. Długo używałem 6630 i nie miała żadnych ograniczeń (a programowo nic nie zmieniałem)compile pisze:6630 ma ograniczenie transferu jako modem do 15Kb/s
Znalazłem ten wątek:Engelbert pisze:Nieprawda, przynajmniej nie w przypadku tego aparatu. Długo używałem 6630 i nie miała żadnych ograniczeń (a programowo nic nie zmieniałem)
Ufo atakuje pisze:PS. Acha jest pewien nuans. Występuje tak jakby ograniczenie (16KB/s) kiedy ściągasz 1 plik, ale wystarczy użyć System Mechanic i masz pełną prędkość. Było to opisane na forum.
Też można, ale jest problem z wgraniem netmonitora w tych modelach (serwis+koszt).borysekman pisze:Ponoc w 6230 nie mozna wymusisc BTS
Jest i do 6230i, ale problemem jest później znaleźć serwis, który to zrobi tanio i sprawnie. Jak chcesz mieć spokój weź 6630, ta funkcja jest tam lepiej, bardziej czytelnie zrobiona niż na starych nokiach, a poza tym to oryginalne oprogramowanie do którego jest pełna dokumentacja. Nie bez powodu działa na wszystkich softach tego modelu, bo to nie są jakieś przeróbki kodu itp.borysekman pisze:Szukalem w necie softu do 6230 z Netmonitorem i tylko do 6230i jest