PCI PCIMCIA

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lokos
Początkujący użytkownik forum

PCI PCIMCIA

Post autor: lokos »

Witam serdecznie. nie wiem czy własciwie wybrałem temat ale potrzebuję pomocy a własciwie infoirmacji na temat PCI to PCIMCIA. mam modem Merlin U740 z wgranymi wszystkimi nowymi sterownikami itd.
dotychczas ( na poprzednim sprzęcie) działał poprawnie ale od kiedy zmianiłem kilka dni temu sprzęt na:
PROCESOR - AMD Athlon64 X2 5200+ BOX 2MB/2.6GHz/S-AM2
PŁYTA GŁÓWNA - ASUS M2N /nForce 430 /Dual DDRII /S AM2
KARTA GRAFICZNA - NVIDIA® GeForce™ ASUS EN8600GTS/HTDP/256M/A PCI-E 256MB DDR3 HDCP 2xDVI
PAMIEĆ RAM - 2GB KINGSTON DDRII (2x1GB)667MHz PC-5300 DUAL
założyłem przejciówkę PCI na PCMCIA (Rihon) i kwas. przejsciówkę widzi wszystkie stery ird są a kiedy włoże do gniazda pcmcia modem to pojawia się komunikat o nowym sprzecia i że jest błąd kontrolera. sprawdzałem na wszystkich trzech gniazdach PCI które mam i za kazdym razem jest tak samo.
może ktoś wie w czym może być problem bo nie ukrywam jest to dosc denerwujące że w starym sprzęcie było Ok a tutaj jakies niespodzianki. Nie wiem czy to jest kwestia BIOSA i jakichs ustawień tam, czy może z uwagi na płytę którą mam mogę zapomnieć o tego typu przejściówce i szukać sprzętu na USB.
prosze o pomoc w tej kwestii - podobne problemy były juz tutaj poruszane ale nie widziałem nigdzie konkretnego rozwiązania tego problemu.
kwestia jest taka że może i można pójść na łatwizne i za kilka stówek kupić coś na USb ale mnie bardziej interesuje rozwiazanie które już miałem.
pozdrawiam
LOKOS
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Re: PCI PCIMCIA

Post autor: bob »

...nie widziałem nigdzie konkretnego rozwiązania tego problemu.
Pamiętam jedno jak forumowicz nie miał już sił i wymienił płytę główną.
Czy ktoś ma na to jakąś receptę (zmiana przerwań w BIOS czy podobnie) na ten feler oprócz wymiany płyty ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

lokos pisze:przejciówkę PCI na PCMCIA (Rihon)
czy może Ricoh?
Nie pomagam na PW!
lokos
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lokos »

tak "ricoh" oczywiście.
co do wymiany płyty głównej to ta jest świerza i całkiem OK, poza tym małym kłopotem.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

ODPOWIEDZ