Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Czy internet connect działa tylko na taryfach biznesowych ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kolejny raz T-Mobile działa "genialnie" gdy muszę coś ważnego zrobić w sieci. Infolinia klasycznie "Nie stwierdziliśmy problemów".
T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
- wojteks
- *** Administrator ***
Pokaż testy sygnału i speedtesty na każdym z dostępnych pasm.
Nie pomagam na PW!
-
Agregacja 1800+2100:
L2100:
L1800:
Coraz częściej wieczorami "cieszy" mnie uzyskiwanie 10 mb/s. T-Mobile udaje że wszystko jest ok, dodam że po północy już na agregacji 2 pasm uzyskuje ok. 50-60 mb/s DL normalnie.T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
-
Nadajnik obciazony.
Masz w umowie DO 60 Mbit.
Wiec wypelniaja warunki umowy.
Masz w umowie DO 60 Mbit.
Wiec wypelniaja warunki umowy.
- wojteks
- *** Administrator ***
1800 przeciążone totalnie, 2100 troszkę lepiej ale też przeciążone, jest tam 2600?
Skoro po północy uzyskujesz prędkości z umowy to znaczy że nie ma problemu po stronie TM, po prostu zbyt duże obciążenie stacji bazowych od rana do późnej nocy (zdalne nauczanie/praca i wieczorne używanie internetu).
Skoro po północy uzyskujesz prędkości z umowy to znaczy że nie ma problemu po stronie TM, po prostu zbyt duże obciążenie stacji bazowych od rana do późnej nocy (zdalne nauczanie/praca i wieczorne używanie internetu).
Nie pomagam na PW!
-
2600 nie ma, tylko 1800 i 2100 na moim nadajniku. Zgłaszam problem do nich po to, żeby coś wymyślili aby tą stację odciążyć. Jak prędkość spada do 2-3 mb/s w dzień a parę osób w domu ma pracę zdalną na Teamsach to internet nie nadaje się kompletnie do niczego. Niech zwiększą dosył na radiolinii, albo dołożą pasma, pozwolenia mają.
- wojteks
- *** Administrator ***
Niby jak mają stację odciążyć? Pewnie mogą 2600 włączyć/zainstalować ale takie manewry trwają. Może im się nie kalkuluje biznesowo.
Nie pomagam na PW!
-
BTS: Słupno, ul. Miszewska.
Pozwolenia już mają na L2600 od sporego czasu na tym nadajniku. Jednak jak mają przeciążenia nadajnika, to powinni wymyśleć coś aby to upłynnić. Gdy by nie fakt że Nexera "planuje" w przyszłym roku przyłączyć mi światłowód, to bym pewnie zmienił operatora, bo naprawdę ciężko pracować w dzień zdalnie z takim internetem często.
Pozwolenia już mają na L2600 od sporego czasu na tym nadajniku. Jednak jak mają przeciążenia nadajnika, to powinni wymyśleć coś aby to upłynnić. Gdy by nie fakt że Nexera "planuje" w przyszłym roku przyłączyć mi światłowód, to bym pewnie zmienił operatora, bo naprawdę ciężko pracować w dzień zdalnie z takim internetem często.
-
W jaki sposób na podstawie samych parametrów można określić obciążenie danego pasma?wojteks pisze:1800 przeciążone totalnie, 2100 troszkę lepiej ale też przeciążone, jest tam 2600?
Znalazłem różne poradniki dotyczące znaczenia parametrów w aplikacjach Network Cell Info czy NetMonster, ale tego obciążenia nie umiem odczytać
Dziękuję!
-
Jak przy dobrej mocy sygnału, agregacji pasm LTE ma się DL poniżej 10mb/s to naturalnie coś jest nie tak z siecią, szczególnie gdy UL>DL to wtedy wiadomo że jest to najczęściej zapchany nadajnik w okolicy,folfix pisze:W jaki sposób na podstawie samych parametrów można określić obciążenie danego pasma?wojteks pisze:1800 przeciążone totalnie, 2100 troszkę lepiej ale też przeciążone, jest tam 2600?
Znalazłem różne poradniki dotyczące znaczenia parametrów w aplikacjach Network Cell Info czy NetMonster, ale tego obciążenia nie umiem odczytać
Dziękuję!
-
- Użytkownik forum
Już od dłuższego czasu przymierzam się do tej oferty i prawdopodobnie w przyszłym tygodniu się na nią zdecyduję, ale chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych w bojach.
Dylemat jest taki: decyduję się na magenta L + dodatkowa karta, czyli w sumie 3 karty sim, dwie telefoniczne jedna do routera, a problem polega na tym że potrzebuje też stałe IP. Konsultantka na infolinii zaproponowała że skoro biorę 3 karty to może mi zrabatować cenę abonamentu o te 15zł netto które musiałbym dopłacać za stałe IP. I teraz pytanie czy ktoś przerabiał coś takiego i czy faktycznie ten rabat dostanę, czy to tylko wybieg marketingowy Pani która chce zarobić na kolejnej sprzedanej umowie i obudzę się z ręką w nocniku płacąc cały abonament + te 15zł na stałe IP, bo usługa ta jest włączana oddzielnym zleceniem już po podpisaniu umowy ( rzekomo), a na papierze, czyli w umowie nie będzie raczej wzmianki o tym rabacie w kwocie odpowiadającej kosztom stałego IP.
CO o tym myślicie ?
Dylemat jest taki: decyduję się na magenta L + dodatkowa karta, czyli w sumie 3 karty sim, dwie telefoniczne jedna do routera, a problem polega na tym że potrzebuje też stałe IP. Konsultantka na infolinii zaproponowała że skoro biorę 3 karty to może mi zrabatować cenę abonamentu o te 15zł netto które musiałbym dopłacać za stałe IP. I teraz pytanie czy ktoś przerabiał coś takiego i czy faktycznie ten rabat dostanę, czy to tylko wybieg marketingowy Pani która chce zarobić na kolejnej sprzedanej umowie i obudzę się z ręką w nocniku płacąc cały abonament + te 15zł na stałe IP, bo usługa ta jest włączana oddzielnym zleceniem już po podpisaniu umowy ( rzekomo), a na papierze, czyli w umowie nie będzie raczej wzmianki o tym rabacie w kwocie odpowiadającej kosztom stałego IP.
CO o tym myślicie ?
- onken
- ** Moderator **
Rozmowy są nagrywane więc masz podstawy do reklamacji. Jak dała rabat to musi być.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
W to nagrywnie romów to raczej nie polecam wierzyć, tzn zapewne są nagrywane, ale nie giną tylko te rozmowy które są korzystne dla operatora.
Przykład: zadzwonił do mnie konsultant z orange, zaproponował przedłużenie nerwostrady, zaproponował umowę na 12 mcy + jako bonus nawigację samochodową gps, nawigacja przyszła razem z umową na 24mce i z opłatą na GPS'a.
Kiedy się zacząłem odwoływać plik z nagraną rozmową w cudowny sposób zniknął z dysku orange, na szczęście nie w moim telefonie. Sprawa oparła się o RPK no i umowa została zmieniona na 12mcy a GPS został u mnie za free.
Przykład: zadzwonił do mnie konsultant z orange, zaproponował przedłużenie nerwostrady, zaproponował umowę na 12 mcy + jako bonus nawigację samochodową gps, nawigacja przyszła razem z umową na 24mce i z opłatą na GPS'a.
Kiedy się zacząłem odwoływać plik z nagraną rozmową w cudowny sposób zniknął z dysku orange, na szczęście nie w moim telefonie. Sprawa oparła się o RPK no i umowa została zmieniona na 12mcy a GPS został u mnie za free.
-
Miałem parę reklamacji z nagrywanej rozmowy w T-Mobile i muszę napisać że w moim przypadku były rozwiązane na niekorzyść operatora
- onken
- ** Moderator **
Może im się nie chciało ich wcale odsłuchiwać
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Co zrobili to mnie nie obchodzi jednak korpo tak łatwo nie odpuszcza a reklamacja uznana (zgodnie z faktami).
-
Ostatnio kiedy dzwoniłem w sprawie spadku prędkości Internetu z 70 Mb/s do 10 Mb/s to zostałem poinformowany przez obsługę klienta że mój priorytet na BTS został obniżony z 100 do 1 z powodu ilości danych kore zużyłem w poprzednim miesiącu. Oczywiście mogę wszystko odblokować za dodatkowe 60zł a jeśli nie jestem zadowolony z usługi to mogę zmienić operatora ponieważ moja umowa już wygasła.
-
Mowa o internecie domowym bez limitu danych?db0511 pisze:Ostatnio kiedy dzwoniłem w sprawie spadku prędkości Internetu z 70 Mb/s do 10 Mb/s to zostałem poinformowany przez obsługę klienta że mój priorytet na BTS został obniżony z 100 do 1 z powodu ilości danych kore zużyłem w poprzednim miesiącu. Oczywiście mogę wszystko odblokować za dodatkowe 60zł a jeśli nie jestem zadowolony z usługi to mogę zmienić operatora ponieważ moja umowa już wygasła.
-
- Guru bezprzewodowy
Skoro możesz odblokować to musi być regulamin jak tego nie ma to albo konsul wprowadził w błąd albo ty wprowadzasz nas.
-
Może kolega coś źle zrozumiał. Wątpię że robią oni jakiś priorytet dla abonentów. Mimo moich wielu skarg na T-Mobile, to najlepszy internet domowy w tej chwili (mowa o ofercie bez limitu) w Polsce.
- onken
- ** Moderator **
Konsultant mi dzisiaj przez tel potwierdził że są priorytety, ale np magenta ma jeden z wyższych ( podobno ) jest jeszcze coś wyżej ale nie ma sensu przepłacać, podobno.
Chociaż nie każdy o tym wie ( z konsultantów )
Chyba zależy na kogo się trafi.
Chociaż nie każdy o tym wie ( z konsultantów )
Chyba zależy na kogo się trafi.
-
Onken : a ktory plan ma jeszcze wyzszy piorytet niz MAGENTA ?
-
- Użytkownik forum
Moze nie chodzi o plan, a o oferte telemetryczna gdzie przesyl danych zwykle ma najwyzszy priorytet w sieci, ale to rozwiazanie do szczegolnych zastosowań, nie do korzystania z internetu jako takiego.
- onken
- ** Moderator **
Adam
Nie wiem dokładnie, pewnie jakieś oferty telemetryczne i niektóre korporacyjne.
Nie wiem dokładnie, pewnie jakieś oferty telemetryczne i niektóre korporacyjne.
-
- Użytkownik forum
A swoją drogą to aktualnie w T-mobile na kartę można aktywować internet bez limitu na 2tyg, warunek to aktywne połączenia wychodzące w ciągu tych 2tyg. Działa w taryfie frii, może w innych też nie wiem. Minus to lejek do 15Mb/s na tej karcie.
- onken
- ** Moderator **
Dają innym za darmo a sieć już w wielu miejscach ledwo zipie i jeszcze trzeba za to płacić...
-
Znowu u mnie pół gminy zakupi startery za 5zł z T-Mobile aby zasysać Cyberpunki, i inne wielkie gry. Gdy w międzyczasie ja nie będę mógł używać znowu Teamsów normalnie. W tych darmowych promocjach na kartę powinni odpalić coś na wzór FUP Plusa...
-
- Użytkownik forum
Rozbudują 5G, poszerzą szerokość kanałów, dociągną do każdego BTSa światłowód i jakoś to będzie
- onken
- ** Moderator **
Za 20-25 lat, hehe