Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
- onken
- ** Moderator **
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Rozmowy są nagrywane więc masz podstawy do reklamacji. Jak dała rabat to musi być.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
W to nagrywnie romów to raczej nie polecam wierzyć, tzn zapewne są nagrywane, ale nie giną tylko te rozmowy które są korzystne dla operatora.
Przykład: zadzwonił do mnie konsultant z orange, zaproponował przedłużenie nerwostrady, zaproponował umowę na 12 mcy + jako bonus nawigację samochodową gps, nawigacja przyszła razem z umową na 24mce i z opłatą na GPS'a.
Kiedy się zacząłem odwoływać plik z nagraną rozmową w cudowny sposób zniknął z dysku orange, na szczęście nie w moim telefonie. Sprawa oparła się o RPK no i umowa została zmieniona na 12mcy a GPS został u mnie za free.
Przykład: zadzwonił do mnie konsultant z orange, zaproponował przedłużenie nerwostrady, zaproponował umowę na 12 mcy + jako bonus nawigację samochodową gps, nawigacja przyszła razem z umową na 24mce i z opłatą na GPS'a.
Kiedy się zacząłem odwoływać plik z nagraną rozmową w cudowny sposób zniknął z dysku orange, na szczęście nie w moim telefonie. Sprawa oparła się o RPK no i umowa została zmieniona na 12mcy a GPS został u mnie za free.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Miałem parę reklamacji z nagrywanej rozmowy w T-Mobile i muszę napisać że w moim przypadku były rozwiązane na niekorzyść operatora 

- onken
- ** Moderator **
Może im się nie chciało ich wcale odsłuchiwać 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Co zrobili to mnie nie obchodzi jednak korpo tak łatwo nie odpuszcza a reklamacja uznana (zgodnie z faktami).
-
- Początkujący użytkownik forum
Ostatnio kiedy dzwoniłem w sprawie spadku prędkości Internetu z 70 Mb/s do 10 Mb/s to zostałem poinformowany przez obsługę klienta że mój priorytet na BTS został obniżony z 100 do 1 z powodu ilości danych kore zużyłem w poprzednim miesiącu. Oczywiście mogę wszystko odblokować za dodatkowe 60zł a jeśli nie jestem zadowolony z usługi to mogę zmienić operatora ponieważ moja umowa już wygasła.
-
Mowa o internecie domowym bez limitu danych?db0511 pisze:Ostatnio kiedy dzwoniłem w sprawie spadku prędkości Internetu z 70 Mb/s do 10 Mb/s to zostałem poinformowany przez obsługę klienta że mój priorytet na BTS został obniżony z 100 do 1 z powodu ilości danych kore zużyłem w poprzednim miesiącu. Oczywiście mogę wszystko odblokować za dodatkowe 60zł a jeśli nie jestem zadowolony z usługi to mogę zmienić operatora ponieważ moja umowa już wygasła.
T-Mobile No-Limit 60mb/s, Huawei B535, Cybertech 17dBi + Play, Huawei E5573
-
- Guru bezprzewodowy
Skoro możesz odblokować to musi być regulamin jak tego nie ma to albo konsul wprowadził w błąd albo ty wprowadzasz nas.
-
Może kolega coś źle zrozumiał. Wątpię że robią oni jakiś priorytet dla abonentów. Mimo moich wielu skarg na T-Mobile, to najlepszy internet domowy w tej chwili (mowa o ofercie bez limitu) w Polsce.
- onken
- ** Moderator **
Konsultant mi dzisiaj przez tel potwierdził że są priorytety, ale np magenta ma jeden z wyższych ( podobno ) jest jeszcze coś wyżej ale nie ma sensu przepłacać, podobno.
Chociaż nie każdy o tym wie ( z konsultantów )
Chyba zależy na kogo się trafi.
Chociaż nie każdy o tym wie ( z konsultantów )
Chyba zależy na kogo się trafi.
-
- Początkujący użytkownik forum
Onken : a ktory plan ma jeszcze wyzszy piorytet niz MAGENTA ?
-
- Użytkownik forum
Moze nie chodzi o plan, a o oferte telemetryczna gdzie przesyl danych zwykle ma najwyzszy priorytet w sieci, ale to rozwiazanie do szczegolnych zastosowań, nie do korzystania z internetu jako takiego.
- onken
- ** Moderator **
Adam
Nie wiem dokładnie, pewnie jakieś oferty telemetryczne i niektóre korporacyjne.
Nie wiem dokładnie, pewnie jakieś oferty telemetryczne i niektóre korporacyjne.
-
- Użytkownik forum
A swoją drogą to aktualnie w T-mobile na kartę można aktywować internet bez limitu na 2tyg, warunek to aktywne połączenia wychodzące w ciągu tych 2tyg. Działa w taryfie frii, może w innych też nie wiem. Minus to lejek do 15Mb/s na tej karcie.
- onken
- ** Moderator **
Dają innym za darmo a sieć już w wielu miejscach ledwo zipie i jeszcze trzeba za to płacić...
-
Znowu u mnie pół gminy zakupi startery za 5zł z T-Mobile aby zasysać Cyberpunki, i inne wielkie gry. Gdy w międzyczasie ja nie będę mógł używać znowu Teamsów normalnie. W tych darmowych promocjach na kartę powinni odpalić coś na wzór FUP Plusa...
-
- Użytkownik forum
Rozbudują 5G, poszerzą szerokość kanałów, dociągną do każdego BTSa światłowód i jakoś to będzie 

- onken
- ** Moderator **
Za 20-25 lat, hehe
-
- Użytkownik forum
Patrząc na rozwój 4G, to może 5G trochę szybciej niż za 20 lat pojawi się na wsiach
- onken
- ** Moderator **
Zważ na to że 5G potrzebuje znacznie gęściej BTSy...
-
- Użytkownik forum
Fakt, częstotliwości które będą zapewniały największe przepustowości będą miały najmniejsze zasięgi, i będzie jak teraz, 700MHz będzie zapchane na maksa, a 26GHz pusciutkie ze względu na mały zasięg, ratuje jedynie 3,6GHz która będzie miała zasięg podobny do 2,6GHz. Ale poki co to śpiewka przyszłości faktycznie, bo i sprzęt drogi i nadajników przede wszystkim brak.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak jak teraz 800/900 czyli pasma zasięgowe.no1muzzy pisze:700MHz będzie zapchane na maksa,
Niestety znacznie mniejszy.no1muzzy pisze:ratuje jedynie 3,6GHz która będzie miała zasięg podobny do 2,6GHz.
Nie pomagam na PW!
-
T-Mobile upierało się że ich BTS w Słupnie nie jest zapchany. Więc ruszyłem pod sam BTS sprawdzić, co prawda z kartą Orange ale widać gołym okiem że 30 mb/s pod samym nadajnikiem przy prawie takim samym UL pokazuje zapchany nadajnik NS!.
- onken
- ** Moderator **
Może nie zapachany a ma jakąś awarie której nie widzą w systemie.
Ale może też być i zapchany.
-
Moim zdaniem zapchany, odkąd jest zdalne nauczenie to w godzinach popołudniowych permanentnie niski DL jest. Jest to efekt tego że 2/3 mojej gminy używa LTE od NS! jako internet domowy.onken pisze:Może nie zapachany a ma jakąś awarie której nie widzą w systemie.
Wie ktoś czy Orange i T-Mobile dzielą pasmo na nadajniku, czy mają oddzielną pulę transferu? Bo wyniki speedtestów tych 2 sieci są zawsze niemalże identyczne.
- onken
- ** Moderator **
U mnie to samo. Zawsze identyczne.
Więc morał z tego taki że to wspólne pasmo dla dwóch sieci !!! Sic
Więc morał z tego taki że to wspólne pasmo dla dwóch sieci !!! Sic
-
- Guru bezprzewodowy
Za tyle to nie wiadomo czy będą sieci w takim stanie jak obecnie. Aukcja opóźniła modernizację sieci. Również. T-M ma też wymianę wiekszości sprzętu z powodu starości. Rok 2021/2022 będzie na pewno jednym z lepszych jeśli chodzi o ilość modernizacji o ile dojdzie do skutku aukcja "5G"
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak masz gołą Frii czyli wyłaczysz "Bez limitu za 1zł. dziennie" to ogranicznika 15/15Mb nie ma!no1muzzy pisze:A swoją drogą to aktualnie w T-mobile na kartę można aktywować internet bez limitu na 2tyg, warunek to aktywne połączenia wychodzące w ciągu tych 2tyg. Działa w taryfie frii, może w innych też nie wiem. Minus to lejek do 15Mb/s na tej karcie.
darekka
- onken
- ** Moderator **
@darek
Lejek 15/15 ma ten pakiet ( niezaleznie od taryfy )
Lejek 15/15 ma ten pakiet ( niezaleznie od taryfy )
-
- Użytkownik forum
Kolega ma racje,co wylaczylem ten pakiet no limits i necik przyspieszył