WiFi w Acer Extansa 5220
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
WiFi w Acer Extansa 5220
Witam!
Kupiłem niedawno komputer jak w temacie. Po przestawieniu Biosa udalo mi się zainstalować na nim Win2000. Wszystkie sterowniki i urządzenia działaja poprawnie za wyjatkiem karty WiFi. Jestem "zielony" w tym temacie dlatego sam nie potrafię rozgryźć problemu i prosze o pomoc.
Karta WiFi w tym kompie to Atheros5007EG, Menadżer urządzeń wskazuje na jej poprawne działanie i zainstalowanie starowników. Tymczasem nie funkcjonuje choć na obudowie kompa dioda sygnalizacji Wifi mruga od czasu do czasu na pomarańczowo.
Pozdrawiam
Kupiłem niedawno komputer jak w temacie. Po przestawieniu Biosa udalo mi się zainstalować na nim Win2000. Wszystkie sterowniki i urządzenia działaja poprawnie za wyjatkiem karty WiFi. Jestem "zielony" w tym temacie dlatego sam nie potrafię rozgryźć problemu i prosze o pomoc.
Karta WiFi w tym kompie to Atheros5007EG, Menadżer urządzeń wskazuje na jej poprawne działanie i zainstalowanie starowników. Tymczasem nie funkcjonuje choć na obudowie kompa dioda sygnalizacji Wifi mruga od czasu do czasu na pomarańczowo.
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: WiFi w Acer Extansa 5220
Sprobuj na poczatek zainstalowac program NetStumbler i zobacz czy on cos znajdzie. Ewentualnie mozesz poprobowac jakichs skrotow klawiszowych z [Fn]
-
Program NetStumbler może jest i dobry, jednak będąc 50 cm od anteny routera niemożliwe jest by coś nie grało. Mało tego, miedzy nimi jest jeszcze jeden komp z WiFi i na nim wszystko gra. Nie mogę jednak dać tych samych ustawień, bo są to całkiem inne karty.
Co do klawiszy funkcyjnych to też nic z tego. Acer ma swój własny, osobny klawisz do urucamiania WiFi.
Dzięki za poradę i prosze o dalsze pomysły.
Co do klawiszy funkcyjnych to też nic z tego. Acer ma swój własny, osobny klawisz do urucamiania WiFi.
Dzięki za poradę i prosze o dalsze pomysły.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
to swoja droga, ja na lapku mam i jedno i drugie. A w sofcie obslugujacym sieciowke radio jest wlaczone?Jas pisze:Acer ma swój własny, osobny klawisz do urucamiania WiFi.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Mam takie małe pytanko, czy na pewno poprawnie zainstalowałeś sterowniki do karty wi-fi, oraz program do obsługi wi-fi, bo Win 2000 nie ma własnych sterowników, ani nie umie się łączyć z sieciami wi-fi tak jak Win XP. A czy w Menadżerze Urządzeń Twoja karta jest poprawnie wykrywana, bez konfliktów, a może jest tam wyłączona.
Te sterowniki jakie zainstalowałeś to one są na pewno pod Win2000, czy tylko pod WinXP, czasem się zdarza, że do tych dwóch systemów są potrzebne inne sterowniki Ewentualnie Twoja karta nie współpracuje z Win 2000...
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-06, 11:45 ]
Poprawa błędów.
Te sterowniki jakie zainstalowałeś to one są na pewno pod Win2000, czy tylko pod WinXP, czasem się zdarza, że do tych dwóch systemów są potrzebne inne sterowniki Ewentualnie Twoja karta nie współpracuje z Win 2000...
a o jakich ustawieniach masz na myśli?Jas pisze:Nie mogę jednak dać tych samych ustawień, bo są to całkiem inne karty.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-06, 11:45 ]
Poprawa błędów.
Ostatnio zmieniony 2008-01-06, 11:45 przez YaHooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
U mnie nie ma klawisza z Fn do uruchamiania Wifi, w części czolowej jest przycisk obak diody do Wifi. Dioda ta miga na żółto.Jo_gurt pisze:to swoja droga, ja na lapku mam i jedno i drugie. A w sofcie obslugujacym sieciowke radio jest wlaczone?Jas pisze:Acer ma swój własny, osobny klawisz do urucamiania WiFi.
Jaki masz soft na myśli? Nic nie widzę takiego, bo system i sterowniki są dziewiczo zainstalowane??
[ Dodano: 2008-01-05, 23:01 ]
Menadżer urządzeń nie pokazuje konfliktów do karty Wifi to znaczy, nie ma takiego żółtego znaku zapytania. Calość jest instalowana na dziwewiczym dysku i systemie więc pokoleji usuwałem te znaki zapytania instalując kolejne sterowniki. Jest jeden konflikt na PCI Device(czy coś takiego, piszę z pamięci), jednak sterów do tego nigdzie nie mogę znaleźć, tym bardziej nie wiem od czego to konflikt.YaHooo pisze:Mam takie małe pytanko, czy »»na pewno«« poprawnie zainstalowałeś sterowniki do karty wi-fi,
Jaki program masz na myśli. Pierwsze słyszę. Podpowiedz coś. W innym kompie z Win2000 mam Wifi na złączu USB i tam nie był problemów. Włożyłem kartę do złącza, zapodałem sterowniki z płyty i od razu zaczęło chulać.YaHooo pisze:oraz program do obsługi wi-fi,
Jak już wcześniej pisałem konfliktów na karcie nie ma, mam komunikat, że sterowniki są poprawnie zainstalowane. A zainstalowałem te oryginalne ze strony Acera dla XP, oraz te znalezione dla Win2000. Jest tylko konflikt dla PCI Device, a nie wiem do czego ten konflikt jest. Na obecnym kompie też mam taki jeden problem i mimo to wszystko działa poprawnie.YaHooo pisze:bo Win 2000 nie ma własnych sterowników, ani nie umie się łączyć z sieciami wi-fi tak jak Win XP. A czy w Menadżerze Urządzeń Twoja karta jest poprawnie wykrywana, bez konfliktów,
Mam na mysli zaawansowane ustawienia karty, są nieco inne.YaHooo pisze: a może jest tam wyłączona.
Te sterowniki jakie zainstalowałeś to one są »»na pewno«« pod Win2000, czy tylko pod WinXP, czasem się zdarza, że do tych dwóch systemów są potrzebne inne sterownikiEwentualnie Twoja karta nie współpracuje z Win 2000...YaHooo pisze:Jak juz pisałem zainstalowałem oryginalne sterowniki ze strone Acera, a sa one pod XP i konfliktu nie było. Sciągnąłem jeszcze sterowniki pod Win2000 (niby), atheros_2k_xp32-5.3.0.35-whql_www.tuning-pc.pl (taki maja opis) i też nic z tego.
a o jakich ustawieniach masz na myśli?Jas pisze:Nie mogę jednak dać tych samych ustawień, bo są to całkiem inne karty.
- wojteks
- *** Administrator ***
Do Win2000 musi być zewnętrzny program do konfiguracji połączenia WiFi np. Odyssey Client albo jakiś Wireless Manager (od producenta karty). Bez tego w2k sie nie połączy po WiFi.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Chodzi o to, że Win2000 nie "umie" się łączyć z sieciami wi-fi w przeciwieństwie do WinXP. Potrzebny jest do tego odpowiedni program. Dokładnie tak jak napisał @wojteks. Np. u mnie w karcie Intela nazywa się on Intel PROSet/Wireless.Jas pisze:YaHooo pisze: oraz program do obsługi wi-fi,
Jaki program masz na myśli. Pierwsze słyszę.
Aha i jest jeszcze jedna ważna sprawa, czy na tym Win2000 masz zainstalowany SP4? Bez tego Service Packa najprawdopodobniej nie uda Ci się podłączyć do żadnej sieci wi-fi.
Tak naprawdę najważniejsze parametry potrzebne do uzyskania połączenia to:
-SSID (nazwa sieci)
-klucz szyfrowania WEP/WPA/WPA2 chyba, że sieć na wyłączone szyfrowanie
Na swojej kacie inne parametry zostawiłem domyślne i jeszcze nigdy nie miałem problemu z podłączeniem się do żadnego routera.
Pozdrawiam YaHooo 

- wojteks
- *** Administrator ***
tu masz najnowsze sterowniki
http://drivers.softpedia.com/get/NETWOR ... 5119.shtml
wg producenta w tym laptopie jest taka karta:
Bezprzewodowa karta sieciowa Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED™, technologia bezprzewodowa Acer SignalUp™
więc poszukaj programu do karty intela
Moim zdaniem ten soft powinien zadziałać
http://pclab.pl/file278.html
Bezprzewodowa karta sieciowa Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g) Wi-Fi CERTIFIED™, technologia bezprzewodowa Acer SignalUp™
Nie pomagam na PW!
-
Zainstalowałem Wireless Manager i wykrył on sieć tylko nie potrafił sie z nią połączyć.wojteks pisze:Do Win2000 musi być zewnętrzny program do konfiguracji połączenia WiFi np. Odyssey Client albo jakiś Wireless Manager (od producenta karty). Bez tego w2k sie nie połączy po WiFi.
Szukam dalej innych rozwiazań.
[ Dodano: 2008-01-06, 14:15 ]
Jezeli producent tak gdzie ś podał to mozliwe, że taka karta jest, jednak Menadżer urządzeń nic takiego nie wskazywał. Ściągam juz stery do Atherosa, które mi podałeś. Drugi link nie chce sie połączyć z FTP i sciągnąć ZIP-a. Spróbuje w innym miejscu. Na razie zainstalowałem już tyle sterowników i innych niedziałających programów, ze znów formatuję dysk i zaczynam wszystko od nowa.wojteks pisze:tu masz najnowsze sterowniki
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jas, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Na angielskiej stronie ze sterownikami>TU<sugerują, że w tym laptopie mogą być trzy rodzaje kart wi-fi:wojteks pisze:wg producenta w tym laptopie jest taka karta:
- Wireless Atheros XB63
- Wireless Broadcom 4311
- Wireless Intel 3945
Więc mam pytanie czy na Twoim laptopie jest naklejka "Intel Centrino", lub podobna? Jeżeli tak to na 99% można powiedzieć że jest to właśnie karta Intela, i to do niej potrzebujesz sterowników oraz programu, polecam ten co napisałem we wcześniejszym poście.
Co to znaczy, że nie potrafił się z siecią połączyć, czy wypisywał jakiś błąd? Opisz te zachowanie dokładniej, bo jeżeli Wireless Manager wyrywa kartę i sieci, to znaczy, że najprawdopodobniej driver'y są dobre, lecz ustawienia złe. A czy tak jak pisałem wcześniej masz zainstalowany Service Pack 4 do Win2000? U mnie bez niego też były takie problemy.Jas pisze:Zainstalowałem Wireless Manager i wykrył on sieć tylko niepotrafił sie z nią połączyć.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Po zainstalowaniu wszystkich skłądników Menedżer urządzeń wykrył dwie karty sieciowe: Atheros i Broadcom. Karta Broadcom jest raczej zwykłą sieciówką po kablu, bo gdy go podłączam to ona śmiga. Ten sterownik (http://drivers.softpedia....iver-5119.shtml) wykrył kartę Atheros 5007EG i poprawnie zainstalował. Mimo to połączenia dalej nie ma. Zainstalowałem ten soft (http://pclab.pl/file278.html) i uruchomiłem. Otrzymałem komunikat, że to oprogramowanie nie współpracuje z kartą zainstalowaną na tym kompie. Spróbuje jeszcze zainstalować to: http://www.download.net.pl/17336/Dell-I ... s-2000-XP/ lub to: http://www.softwarepatch.pl/plik/7118/5 ... Vista.htmlYaHooo pisze:wojteks pisze:wg producenta...Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Jakoś najbardziej odpowiada to temu co jest w dokumentacji kompa.
Za kłopoty i dziwne pytania bardzo przepraszam ale jestem laikiem w WiFi. Jeżeli macie jeszcze jakieś porady to bardzo praszę, bo serwis Acera wypchał się na mnie po pierwszym liście.
Ostatnio zmieniony 2008-01-07, 16:29 przez Jas, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
faktycznie coś pokręciłem, jednak masz atherosa, tu masz link ze wszystkimi sterownikami do tego laptopa:
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/extensa_5220
niestety obawiam się że musisz poszukać Odyssey Client (firmy Funk Software, program płatny) który zastąpi jakieś tam Wireless Managery. Te nowe laptopy są generalnie pod XP,Vista a z 2000 jest problem z obsługą szyfrowania WiFi i dostępnością managerów połączenia.
niestety obawiam się że musisz poszukać Odyssey Client (firmy Funk Software, program płatny) który zastąpi jakieś tam Wireless Managery. Te nowe laptopy są generalnie pod XP,Vista a z 2000 jest problem z obsługą szyfrowania WiFi i dostępnością managerów połączenia.
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To czyli wiesz już jaką masz kartę, zatem usuń sterowniki do innych kart wi-fi.Jas pisze:Ten sterownik (http://drivers.softpedia....iver-5119.shtml) wykrył kartę Atheros 5007EG i poprawnie zainstalował
Za pomocą jakiego programu się łączysz, z siecią? Czy przy próbie połączenia wyświetla jakiś komunikat, jak tak to dokładnie jaki.Jas pisze:Mimo to połączenia dalej nie ma.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Ściągnąłem z tego FTP wszytsko. Nic to nie dało, a nawet niektóre stery zawieszały (niebieski ekran) kompa. Okazało się, że są dedykowane pod XP i dalej co przy W2k zawieszało go przy starcie.wojteks pisze:faktycznie coś pokręciłem, jednak masz atherosa, tu masz link ze wszystkimi sterownikami do tego laptopa:
[ Dodano: 2008-01-07, 17:04 ]
Karta jest widoczna, masz rację i zainstlowane są tylko te sterowniki, jednak ten program http://pclab.pl/file278.html jej nie widzi i twierdzi, że nie ma zainstalowanej żadnej karty.YaHooo pisze:To czyli wiesz już jaką masz kartę, zatem usuń sterowniki do innych kart wi-fi.Jas pisze:Ten sterownik (http://drivers.softpedia....iver-5119.shtml) wykrył kartę Atheros 5007EG i poprawnie zainstalował
Za pomocą jakiego programu się łączysz, z siecią? Czy przy próbie połączenia wyświetla jakiś komunikat, jak tak to dokładnie jaki.Jas pisze:Mimo to połączenia dalej nie ma.
[ Dodano: 2008-01-07, 17:14 ]
Czy myślicie, że ten komplet to przerobi???
http://downloadcenter.intel.com/filter_ ... bmit=Go%21
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ten program to jest Intel PROSet/Wireless i nie widzi Twojej karty bo z tego co napisałeś to wynika, ze Twoja karta to Atheros5007EG, a ten program widzi karty wi-fi tylko Intela.Jas pisze:jednak ten program http://pclab.pl/file278.html jej nie widzi
Ten program to jest też Intel PROSet/Wireless więc też nic z tym nie zdziałasz. Więc zainstaluj sterowniki tylko do karty Atheros5007EG.Jas pisze:Czy myślicie, że ten komplet to przerobi???
Wcześniej napisałeś:
Co to oznaczało, że nie potrafił się z nią łączyć, wyskakiwały jakieś błędy? Pamiętaj do obsługi wi-fi w Win2000 KONIECZNY jest Service Pack SP4.Jas pisze:Zainstalowałem Wireless Manager i wykrył on sieć tylko nie potrafił sie z nią połączyć.
Pozdrawiam YaHooo 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jas, poo zainstalowaniu dzialajacych sterow sprobuj softu Network Stumbler (sluzy do wykrywania sieci, nie do laczenia sie z nimi, ale jest dobrym testem na sama funkcjonalnosc)
-
1. Z dokumentaci wynika, że jest to karta Intel, tymczasem Menedżer pokazuje, że ma zainstalowanego Atherosa.YaHooo pisze:Jas pisze:jednak ten program http://pclab.pl/file278.html jej nie widzi...Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
2. Atheros jest cały czas zainstalowany.
3. To oczywiste, że jest SP4.
[ Dodano: 2008-01-07, 20:48 ]
Już pobieram ten program i możliwe, że jeszcze dziś dam Ci odpowiedź czy działa.Jo_gurt pisze:Jas, poo zainstalowaniu dzialajacych sterow sprobuj softu Network Stumbler (sluzy do wykrywania sieci, nie do laczenia sie z nimi, ale jest dobrym testem na sama funkcjonalnosc)
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-01-07, 20:54 ]
Kolego Jas proszę nie cytuj pełnych odpowiedzi.Każdy to stara ci się pomóc czyta cały watek i myślę że nie potrzeba cytowań tak na szeroką skalę.
[ Dodano: 2008-01-07, 21:14 ]
Program Network Stumbler nic nie wykrywa. Na dole okna miga antenka przy napisie "No APs active". W zakładce Device pokazuje aktywne dwie karty, obie Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter oraz jedną nieaktywną Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet.
Jednym słowem dalej nic z tego.
Czy wiec pozostaje mi tylko przejście na XP, czego nie chcę??
Ostatnio zmieniony 2008-01-07, 20:54 przez Jas, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ok, moze to glupie pytanie i troszke nie na temat, ale czy jestes az tak przywiazany do tego win2000 ze nie mozesz go zmienic na XP czy Viste z ktorymi to najprawdopodobniej dostales kompa? 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Proponowałbym w takim przypadku najpierw usunąć wszystkie sterowniki do kart wi-fi jakie instalowałeś (mogą powodować konflikty). Następnie zainstalować sterowniki oraz Wireless Managera do karty Intela. Sterowniki proponuje ściągnąć ze stony Intela >TU<. Moim zdaniem należy zainstalować:Jas pisze:Z dokumentaci wynika, że jest to karta Intel, tymczasem Menedżer pokazuje, że ma zainstalowanego Atherosa.
3.Intel® PRO/Wireless Drivers-Only for Windows* XP
Są to same sterowniki, jeżeli one się zainstalują można przystąpić do instalacji menadżera połączeń:
11.Intel® PROSet/Wireless Network Connection Software for Windows* XP
Jeżeli wszystko uda się zainstalować poprawnie zobacz co wyświetla NetStumbler.
To może być przyczyną problemu, bo widać, że masz dwa razy zainstalowaną tą samą kartę, a tak być nie może. Dlatego proponuję, abyś najpierw zainstalował to co napisałem wcześniej, jeżeli się nie będzie instalować żaden z tych programów to znaczy, że nie masz karty Intela.Jas pisze:W zakładce Device pokazuje aktywne dwie karty, obie Atheros AR5007EG
Pozdrawiam YaHooo 

-
1. Kompa nie doatałem z systemem.
2. Na W2K mam licencję.
[ Dodano: 2008-01-08, 17:52 ]
PILNE!!!
PILNE!!!
Po ponownym rozruchu kompa Network Stumbler wykrył sieć WiFi i mój router. Oznacza to, że karta działa i została poprawnie zainstalowana. Zapewne potrzebny jest teraz jakis program do połączenia. Nie wiem jaki mi zadziała na W2000?
Podsumowanie.
Komputer Acer Extansa 5220 z zainstalowanym systemem W2K. Wszytskie składniki zainstalowane poprawnie. Dwie karty sieciowe: LAN Broadcom działająca poprawnie i łącząca się z siecią, WLAN Atheros 5007EG do WiFi, która wykrywa router za pomocą Network Stumbler (przy okazji wykrywa 3 nadajniki prowaidera). Wygląda na to, że brak mi oprogramowania mogacego połączyć się z siecią. Gdzie znajdę coś takiego?
2. Na W2K mam licencję.
[ Dodano: 2008-01-08, 17:52 ]
PILNE!!!
PILNE!!!
Po ponownym rozruchu kompa Network Stumbler wykrył sieć WiFi i mój router. Oznacza to, że karta działa i została poprawnie zainstalowana. Zapewne potrzebny jest teraz jakis program do połączenia. Nie wiem jaki mi zadziała na W2000?
Podsumowanie.
Komputer Acer Extansa 5220 z zainstalowanym systemem W2K. Wszytskie składniki zainstalowane poprawnie. Dwie karty sieciowe: LAN Broadcom działająca poprawnie i łącząca się z siecią, WLAN Atheros 5007EG do WiFi, która wykrywa router za pomocą Network Stumbler (przy okazji wykrywa 3 nadajniki prowaidera). Wygląda na to, że brak mi oprogramowania mogacego połączyć się z siecią. Gdzie znajdę coś takiego?
Ostatnio zmieniony 2008-01-08, 18:10 przez Jas, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeżeli zrobiłeś to co napisałem we wcześniejszym poście to wszystko jest już zainstalowane. Program do łączenia to właśnie ten drugi.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Jaki program masz na myśli. Jeżeli mi go wcześniej juz podałeś to na 99% go już próbowałem. Podaj mi jeszcze raz nazwę lub linka.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Chodzi mi o program Intel® PROSet/Wireless, ze stronki Intela >TU< pod pozycją nr. 11
Pozdrawiam YaHooo 

-
Przy próbie instalacji otrzymuję "BŁĄD - Nie można kontynuować instalacji. Uaktualnij usługę MSI do programu Windows Instaler w wersji 3.1 lub nowszej. Aby uzyskać uaktualnienie, przejdź na stronę www.microsoft.com"
A skoro sieć nie działa to jak mam to zrbić? Muszę po kablu?
A skoro sieć nie działa to jak mam to zrbić? Muszę po kablu?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety musisz po kablu, tak przy okazji to masz tu linka do stonki Microsoftu gdzie brakujący element się znajduje >TU< Musisz pobrać następujący element:
WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe
WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe
Pozdrawiam YaHooo 

-
A jak go pobiorę na jednym kompie i zainstaluje na drugim??
[ Dodano: 2008-01-08, 19:19 ]
Pobrałem program na innym kompie i zainstalowałem. Zainstalowałem też ten, który mi podałeś. Instalacja przebiegła poprawnie jednak pogram pokazuje "Brak sterownika dla karty". Wcześniej starsza wersja programu pokazywała "Brak karty". Tymczasem karta cały czas widzi nadawców WiFi. Nawet ciagle ich przybywa.
[ Dodano: 2008-01-08, 19:19 ]
Pobrałem program na innym kompie i zainstalowałem. Zainstalowałem też ten, który mi podałeś. Instalacja przebiegła poprawnie jednak pogram pokazuje "Brak sterownika dla karty". Wcześniej starsza wersja programu pokazywała "Brak karty". Tymczasem karta cały czas widzi nadawców WiFi. Nawet ciagle ich przybywa.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
W poście z 2008-01-06, 14:08 piszesz:
Jaki to był manager? zainstaluj go spowrotem, bo ten program co Ci podalem wcześniej to jest do kart Intela, a Ty masz Atheros'a. Co do managera to może to będzie pomocne: >KILK<Jas pisze:Zainstalowałem Wireless Manager i wykrył on sieć tylko nie potrafił sie z nią połączyć.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Poddaję się. Przechodzę na XP. Tylko jak bedę miał te same problemy to mnie chyba <coś> weźmie. Dzięki za pomoc. Wielkie plusy dla wszytskich. Tylko zastrzegam, że jak przejście na XP nie nie da znów sie zgłoszę..
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-08, 21:17 ]
Poprawa pisowni.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-08, 21:17 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-01-08, 21:17 przez Jas, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
pisałem już żebyś zainstalował "Odyssey Client" który rozwiąże Twój problem.Jas pisze:Poddaję się. Przechodzę na XP.
http://products.wi-fiplanet.com/wifi/so ... 07831.html
google nie gryzie chyba?
Nie pomagam na PW!