Witam.
Posiadam modem ed77 w sieci orange place 60zł miesiecznie limit 500mb ale przedluzylem umowe to limit jest 1gb.Oprogramowanie mam EDGE Dialer wersja 1.4.6.0.
Problem mam taki : wysyłano transfer chwilowy jest zazwyczaj od 1do 15 zawsze skacze a maksymalny pisze że jest od 70 do 85 (kbitów/s).
A gdzie pisze odebrano to chwilowy jest od 70 do 140 a maksymalny pisze 180 (kbitów/s).
Jak sciagam to mam transfer głownie ok 10-14 kb/s przed przekroczeniem limitu a jak zanize to nie przekrocza 3kb/s. Nie wiem dlaczego tak się dzieje może jakaś antena zewnętrzna by pomogła albo program a może trzeba coś ustawić. A jeszcze na początku jak sie loguje z internetem to zasięg mam na 7kresek max,a pozniej jak juz siedze w necie to zasieg pisze niedostepny.Pozdrawiam
Modem ED77 dziwny transfer
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: Modem ED77 dziwny transfer
Ojoj
Kolejny problem z ED77? Poszukaj na forum, postów nie brakuje
Ja tez mam ten modem i mam podobny problem jak Ty
Kupiłem antenę kierunkową ATK20 16.5dB i dużo dała .... przede wszystkim mam wreszcie EDGE, a poza tym trochę poprawiła się stabilność łącza i inne numer z tym modemem i orange
Ostatnio napisałem do nich e-maila-odpisali i może coś poradzą
Ile masz do najbliższego nadajnika? Daj mapkę...
Skanowałeś system? Nie masz przeładowanego PC'a?(aplikacje itd.) Spróbuj połączenia przez Dial-up - mi tak jakby lepiej chodzi na Dial-up
I możesz ściągnąć SYSTEM MECHANIC i tam "przyśpieszyć" dial-up. Mi pomogło trochę
Co do tego poziomu sygnału <niedostępny> to w tej wersji 1.4.6.0 to chyba tak musi być bo tez tak mam
We wcześniej wersji np. 1.3.5.0 poziom zasięgu był wyświetlany cały czas, więc jak Ci na tym zależy to ściągnij ... starszą wersję...??!!!!
Mi to nie przeszkadza, bo i tak jak modem jest już połączony to zasięg się Ci nie zmieni....
Heh-chyba muszę stworzyć jakiś art. na temat "ED77+orange=-problemy? Zajrzyj!"
Ale chętnie bym poczekał ąż tu jakiś master się wypowie....

![:]](./images/smilies/splash.gif)

Skanowałeś system? Nie masz przeładowanego PC'a?(aplikacje itd.) Spróbuj połączenia przez Dial-up - mi tak jakby lepiej chodzi na Dial-up

Co do tego poziomu sygnału <niedostępny> to w tej wersji 1.4.6.0 to chyba tak musi być bo tez tak mam
![:]](./images/smilies/splash.gif)

Heh-chyba muszę stworzyć jakiś art. na temat "ED77+orange=-problemy? Zajrzyj!"

Ale chętnie bym poczekał ąż tu jakiś master się wypowie....

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Modem ED77 dziwny transfer
A po co skoro Ty już wszystko powiedziałeśseba_No1 pisze:Ale chętnie bym poczekał ąż tu jakiś master się wypowie....