POMOCY iPLUS Huawei e620 pcmcia... DZIWNY PROBLEM
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
POMOCY iPLUS Huawei e620 pcmcia... DZIWNY PROBLEM
Witam. Uzytkuje modem huawei e620 juz z miesiąc. W domu czesko przerzucam sie na internet z routera (mam drugi od innego dostawcy). Wylaczylem zatem polaczenie iplus i korzystalem radiowo z wifi. Jak chcialem przesiasc sie na huawei, po wylaczeniu polaczenia radiowego zorientowalem sie ze nie swieci mi się dioda na modemie.. Wyjalem go i wlozylem celem zobaczenia czy moze cos nie zstyka. Winda wydawala odglosy jakby wsztstko gralo. Sprzet powininn dzialac. Odpalam iplus manager coby nawiazac polaczenie ale niestety dostaje Errora: Proszę włożyc karte..... koniec... pomyslalem... cos jest nie tak. Wchodze w manager urzadzen i wszystko uruchomione... nie wiem co jest zle.. Przeinstalowalem cale oprogranowanie i nic nie dziala... Watpie zeby modem byl spalony, bowiem windows go widzi. Jedynie nie swieci sie lampka ani manager iplusa nie laczy mnie z nim... POMOCY....
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: POMOCY iPLUS Huawei e620 pcmcia... DZIWNY PROBLEM
Jeśli na modemie nie świeci się dioda, sugeruje to, że nie jest zasilany. Czy modem w menadżerze urządzeń przechodzi kwerendę? Odinstaluj sprzęt z poziomu właśnie menadżera urządzeń i skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu.Krus pisze:Jedynie nie swieci sie lampka
Jak nic się nie zmieni, to przetestuj modem na innym komputerze.
-
Wlasnie to uczyniłem... system ofc. znalazł sprzęt ale nadal durna dioda się nie swieci a manager iplusa nie widzi karty... ja juz nie wiem... kurde.. a sekundy na sekunde sie to zmienilo... a jeszcze niedawno korzystalem z iplusa i bylo dobrze....
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-06, 11:52 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-06, 11:52 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2008-01-06, 11:52 przez Krus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Sprawdź kartę w innym modemie (może być telefon).
- Szary
witam mam podobny problem, bardzo podobny tylko że u mnie świeci się dioda że karta jest podłączona, a manager nie widzi karty, ale system ją widzi próbowałem już chyba wszystkiego tak jak wyżej kolega i nic. Samo z siebie przestało działać jednego dnia wszystko ok a drugiego lipa
nie rozumiem proszę o pomoc !!!
[ Dodano: 2008-01-07, 16:40 ]
dodam że w menadżerze urządzeń komputer widzi kartę jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC, nie widzi go w modemach gdyby tak było ominął bym iplus manager i zastosowałbym dial up ręcznie. Nie wiem co robić HELP
[ Dodano: 2008-01-07, 17:19 ]
Raczej wątpię żeby modem sam z siebie się zepsuł wina musi leżeć gdzieś w sterach. Odinstalowywałem kilka razy stery i managera i nic. Może format? Czytałem trochę forum i nie spotkałem się z takim problemem było tylko parę podobnych.

[ Dodano: 2008-01-07, 16:40 ]
dodam że w menadżerze urządzeń komputer widzi kartę jako otwarty kontroler hosta PCI do USB NEC, nie widzi go w modemach gdyby tak było ominął bym iplus manager i zastosowałbym dial up ręcznie. Nie wiem co robić HELP

[ Dodano: 2008-01-07, 17:19 ]
Raczej wątpię żeby modem sam z siebie się zepsuł wina musi leżeć gdzieś w sterach. Odinstalowywałem kilka razy stery i managera i nic. Może format? Czytałem trochę forum i nie spotkałem się z takim problemem było tylko parę podobnych.
-
a ja z kolei mam problem z Huawei e630 z blueconnecta
po zainstalowaniu sterownikowa wkładam kartę i lapotop mi się restartuje, przy ponownym włączaniu windowsa restartuje jeszcze raz po czym już staje i mówi o jakiś problemach z bootowaniem.
Wymaganie sprzętowe spełnia bardzo minimalnie ale jednak spełnia.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
po zainstalowaniu sterownikowa wkładam kartę i lapotop mi się restartuje, przy ponownym włączaniu windowsa restartuje jeszcze raz po czym już staje i mówi o jakiś problemach z bootowaniem.
Wymaganie sprzętowe spełnia bardzo minimalnie ale jednak spełnia.
Co może być przyczyną takiego zachowania?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jakiej marki macie te komputery ?
- Szary
toshiba satelite nawet nie wiem jaki model, zaniosłem dzisiaj ten modem na gwarancje. podłączaliśmy z facetem do mojego kompa modem gt max i działał także to nie jest wina lapa. Jak wróci z naprawy to napiszę na forum co z tego wynikło.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Oby to nie była czarna seria.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Szary, trochę się pospieszyłeś z tym oddawaniem sprzętu do serwisu, bo to też nie jest wina modemu. Obawiam się, że za 1-2 tygodnie dostaniesz sprzęt z adnotacją, że wszystko działa.
Huawei E630 (często po wykonaniu update firmware'u do 7,2) potrafi się instalować jako napęd CD-ROM albo mass disc storage, a w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej zazwyczaj jako dwa otwarte kontrolery hosta PCI do USB NEC.
Wystarczy w takiej sytuacji odinstalować z poziomu menadżera urządzeń (prawy klawisz myszy - odinstaluj) wszystkie powyższe (czyli np. CD-ROM i dwa kontrolery hosta), a następnie na górze w menadżerze aplet akcja i "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu".
Jak nie masz pewności co odinstalować, to porozwijaj wszystkie kategorie w menadżerze urządzeń, a później odłącz sprzęt - co zniknie po odłączeniu - trzeba odinstalować w opisany wyżej sposób.
Daje 90% szans, że po czymś takim zainstalowałby się pomyślnie.
P.S. I to wcale nie jest podobny problem do tego, z czym ma do czynienia użytkownik Krus
Huawei E630 (często po wykonaniu update firmware'u do 7,2) potrafi się instalować jako napęd CD-ROM albo mass disc storage, a w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej zazwyczaj jako dwa otwarte kontrolery hosta PCI do USB NEC.
Wystarczy w takiej sytuacji odinstalować z poziomu menadżera urządzeń (prawy klawisz myszy - odinstaluj) wszystkie powyższe (czyli np. CD-ROM i dwa kontrolery hosta), a następnie na górze w menadżerze aplet akcja i "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu".
Jak nie masz pewności co odinstalować, to porozwijaj wszystkie kategorie w menadżerze urządzeń, a później odłącz sprzęt - co zniknie po odłączeniu - trzeba odinstalować w opisany wyżej sposób.
Daje 90% szans, że po czymś takim zainstalowałby się pomyślnie.
P.S. I to wcale nie jest podobny problem do tego, z czym ma do czynienia użytkownik Krus

- Szary
Witam, próbowałem tego wiesz i nic nie dało kiedyś też miałem taki problem i zrobiłem dokładnie to co napisałeś i wtedy pomogło, ale teraz jakoś nie. Powodem myślę, że jest jakiś błąd w pamięci karty, zobaczymy pozdrawiam