Iplus problem z oprogramowaniem Vista

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Bartek06
Początkujący użytkownik forum

Iplus problem z oprogramowaniem Vista

Post autor: Bartek06 »

Witam mam problem z Iplus managerem po odpaleniu pokazuje sie tylko na pasku zadan i nie idzie nic z nim zrobic przez co nie moge polaczyc sie z netem probowalem tez na nowszych wersjach i problem nie znika. acha wersja którą instalowalem to 1.9
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: Iplus problem z oprogramowaniem Vista

Post autor: mar_kow »

Możliwe że sterowniki modemu nie chcą współpracować z Vistą. Spróbuj bez managera tylko na samym dial-up.
Bartek06

Post autor: Bartek06 »

hmm tylko ze smigal mi na iplus manager i od jakiegos czasu cos sie posypalo bylem w serwisie i koles zainstalowal nowsza wersje ale to tez nic nie dalo i powiedzial ze mozliwe ze jakis inny program go blokuje...i tyle mi pomogl sa moze jakies inne mozliwosci niz przez dial-up? a jezeli idzie tylko przez konfiguracje dial-up to prosze o jakies wskazowki jak to zrobic z góry dzieki.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

Jeżeli jest zainstalowany firewall a wcześniej go nie było to jest to bardzo mozliwe. Lub też zagnieździł się dialer,spyware, malware którego zwykły antywirus nie wykrywa i nie unieszkodliwi.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

iPlus Menadżer czasami potrafi się ulokować poza obszarem roboczym pulpitu. Lokalizacja na pulpicie zapisana jest w pliku userPrefs.ini (poszukaj, jest w ukrytym folderze danych aplikacji), za pozycję odpowiadają parametry window_flash_pos_x=550 i window_flash_pos_y=330. Ustaw na takie wartości, jakie podałem wyżej, może pomoże.

Jak nie, to w trakcie pracy aplikacji naciśnij ctrl+shift+esc i zabij proces iPlus Men., uruchom później aplikacje ponownie. Wiem, że dziwne, ale może coś da :)

No i sprawdź czy Defender w jakiś sposób nie przyblokował aplikacji (chociaż wtedy chyba nie byłaby widoczna w trayu).
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Corpose »

Dziwne, bo też mam takie problemy z Vistą na laptopie.

iPlus Manager się włącza jakieś 10-15 minut, a z połączeniem to są takie problemy, że szok. ;/

No i często wyświetla szary ekran i przez te 10-15 minut nic nie można robić. ;/

[ Dodano: 2007-12-30, 11:02 ]
A i zależy to od modemu, bo z modemem Huawei e220 od razu się włączy, ale nie chce połączyć (bym musiał chyba managera przeinstalować na e220, ale szkoda czasu).

Bo na Netbox 2 mam problemy z Managerem, a kiedy podłącze Huawei e220 to się włączy bez problemu i szybko, ale nie chce łączyć. :D
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
czmiel

Post autor: czmiel »

Witam,

może to idotyczne co napiszę ale vista lubi blokować różne rzeczy.
wyłączyłeś blokowane programy? iplu checker?
po prawej stronie, na dole, wśród tych wszystkich ikonek jest "blokowane programy"
klikasz, odblokowywujesz i dziala. przynajmniej u mnie.

mam nadzieje, ze to pomoze!
pozdrawiam!
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

czmiel pisze:...vista lubi blokować różne rzeczy.
Nie znam się na vista choć mam w domu lapa z tym systemem tylko go nie używam ale jedno jest pewne ,że taki iplus manager ze starymi sterami do modemów to dopiero może dać w kość. ;)
Corpose
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Corpose »

Tak, to prawda. Vista lubi blokować programy, jednak w moim przypadku wszystko jest 100% odblokowane. ;] A tak to nie mam czasu na lapie siedzieć. Laptop nie jest dla mnie poręczny ;/
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
ODPOWIEDZ