Iplus problem z oprogramowaniem Vista
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Iplus problem z oprogramowaniem Vista
Witam mam problem z Iplus managerem po odpaleniu pokazuje sie tylko na pasku zadan i nie idzie nic z nim zrobic przez co nie moge polaczyc sie z netem probowalem tez na nowszych wersjach i problem nie znika. acha wersja którą instalowalem to 1.9
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Iplus problem z oprogramowaniem Vista
Możliwe że sterowniki modemu nie chcą współpracować z Vistą. Spróbuj bez managera tylko na samym dial-up.
-
hmm tylko ze smigal mi na iplus manager i od jakiegos czasu cos sie posypalo bylem w serwisie i koles zainstalowal nowsza wersje ale to tez nic nie dalo i powiedzial ze mozliwe ze jakis inny program go blokuje...i tyle mi pomogl sa moze jakies inne mozliwosci niz przez dial-up? a jezeli idzie tylko przez konfiguracje dial-up to prosze o jakies wskazowki jak to zrobic z góry dzieki.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli jest zainstalowany firewall a wcześniej go nie było to jest to bardzo mozliwe. Lub też zagnieździł się dialer,spyware, malware którego zwykły antywirus nie wykrywa i nie unieszkodliwi.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
iPlus Menadżer czasami potrafi się ulokować poza obszarem roboczym pulpitu. Lokalizacja na pulpicie zapisana jest w pliku userPrefs.ini (poszukaj, jest w ukrytym folderze danych aplikacji), za pozycję odpowiadają parametry window_flash_pos_x=550 i window_flash_pos_y=330. Ustaw na takie wartości, jakie podałem wyżej, może pomoże.
Jak nie, to w trakcie pracy aplikacji naciśnij ctrl+shift+esc i zabij proces iPlus Men., uruchom później aplikacje ponownie. Wiem, że dziwne, ale może coś da
No i sprawdź czy Defender w jakiś sposób nie przyblokował aplikacji (chociaż wtedy chyba nie byłaby widoczna w trayu).
Jak nie, to w trakcie pracy aplikacji naciśnij ctrl+shift+esc i zabij proces iPlus Men., uruchom później aplikacje ponownie. Wiem, że dziwne, ale może coś da

No i sprawdź czy Defender w jakiś sposób nie przyblokował aplikacji (chociaż wtedy chyba nie byłaby widoczna w trayu).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dziwne, bo też mam takie problemy z Vistą na laptopie.
iPlus Manager się włącza jakieś 10-15 minut, a z połączeniem to są takie problemy, że szok. ;/
No i często wyświetla szary ekran i przez te 10-15 minut nic nie można robić. ;/
[ Dodano: 2007-12-30, 11:02 ]
A i zależy to od modemu, bo z modemem Huawei e220 od razu się włączy, ale nie chce połączyć (bym musiał chyba managera przeinstalować na e220, ale szkoda czasu).
Bo na Netbox 2 mam problemy z Managerem, a kiedy podłącze Huawei e220 to się włączy bez problemu i szybko, ale nie chce łączyć.
iPlus Manager się włącza jakieś 10-15 minut, a z połączeniem to są takie problemy, że szok. ;/
No i często wyświetla szary ekran i przez te 10-15 minut nic nie można robić. ;/
[ Dodano: 2007-12-30, 11:02 ]
A i zależy to od modemu, bo z modemem Huawei e220 od razu się włączy, ale nie chce połączyć (bym musiał chyba managera przeinstalować na e220, ale szkoda czasu).
Bo na Netbox 2 mam problemy z Managerem, a kiedy podłącze Huawei e220 to się włączy bez problemu i szybko, ale nie chce łączyć.

Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!
-
Witam,
może to idotyczne co napiszę ale vista lubi blokować różne rzeczy.
wyłączyłeś blokowane programy? iplu checker?
po prawej stronie, na dole, wśród tych wszystkich ikonek jest "blokowane programy"
klikasz, odblokowywujesz i dziala. przynajmniej u mnie.
mam nadzieje, ze to pomoze!
pozdrawiam!
może to idotyczne co napiszę ale vista lubi blokować różne rzeczy.
wyłączyłeś blokowane programy? iplu checker?
po prawej stronie, na dole, wśród tych wszystkich ikonek jest "blokowane programy"
klikasz, odblokowywujesz i dziala. przynajmniej u mnie.
mam nadzieje, ze to pomoze!
pozdrawiam!
- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie znam się na vista choć mam w domu lapa z tym systemem tylko go nie używam ale jedno jest pewne ,że taki iplus manager ze starymi sterami do modemów to dopiero może dać w kość.czmiel pisze:...vista lubi blokować różne rzeczy.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Tak, to prawda. Vista lubi blokować programy, jednak w moim przypadku wszystko jest 100% odblokowane. ;] A tak to nie mam czasu na lapie siedzieć. Laptop nie jest dla mnie poręczny ;/
Chlebem się nie najesz, gdy się z drugim nie podzielisz!