Sorry że tak się rozpisałem ale nie mam woogóle pojęcia o radiówkach i proszę o pomoc, dlaczego mam tak słabe połączenie ? Czy coś można poradzic ?
Naprawdę proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję

Moderator: Moderatorzy
ten kabel to lutowałeś przy antenie (wymieniłeś) czy zesztukowałeś, napisz jeszcze jaki kabel zastosowałeś bo od satelity nie może być i jak złączke na kabel zarobiłeś od strony karty?Kracy750 pisze:niestety nie próbowałem na metrowym ,
To zależy. Wiadomo każde złącze daje stratę sygnału, można przyjąć, że jest ono równe 0.25 dB, zaś w przypadku złej jakości lutowania straty takie będą o wiele większe. Niektóre sklepy oferują możliwość kupienia przewodu, a instalacją wtyków zajmują się sami i takie rozwiązanie polecam. Jednak w Twoim przypadku możliwe jest jeszcze uratowanie anteny, musisz po prostu dobrze przylutować przewód do anteny, jak nie umiesz sam, proponowałbym zgłosić się do serisu może oni coś na to poradzą.Kracy750 pisze:Pin środkowy lutowałem, a przedłużkę z początku chciałem zrobić ale jeden gość ze sklepu mi odradził
Napisz człowieku, o co ci naprawdę chodzi?Lecho pisze:....szukam odpowiedzi dotyczące mojego neta chciałbym po prostu dowiedzieć sie co mam i jaki zasięg tego wszystkiego jest....(
A masz kartę radiową bo bez niej to nic nie wskórasz.Lecho pisze:Próbowałem uruchomić program Network Stumbler ale niestety nic mi tu nie wychodzi
Czyli masz sam komputer?Lecho pisze:Jaco-Niestety ale nie mam karty radiowej.
Opisuje się problem a nie co trzeba zrobić aby mieć neta bo z twojego wątku można było tylko tego się domyślać.Lecho pisze:Jaco troche nie rozumieliśmy sie (może ja tak napisałem)
Jak masz podpięty ten net.Nie masz karty radiowej wobec można przypuszczać że masz AP. Więcej info bo nie chce mi się iść do piwnicy po szklaną kulęLecho pisze:sprawdzić zasiek ale nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> żadnego programu. Koleś który mi to zakładał coś wspominał o jakimś w/w zasiegu ale założył i pojechał a ja