Dzien dobry,
od jakiegoś czasu szwankuje mi router router huawei b315s-22. Chciałbym zmienić go na cos lepszego. Obecnie korzystam z sieci virgine mobile, mam sile sygnalu z antenami na dachu -51db - wiec nie ma złe - co polecacie? Jakie routery sa obecnie na topie?
co lepszego za router huawei b315s-22?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: co lepszego za router huawei b315s-22?
A może Virgin ci się <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font>? Ja od czerwca wziąłem abonament 220 giga i też raz chodzi Ok a raz tak se. A mieszkam na wsi i mam 400 metrów do BTS. jak dobrze chodzi, to wyciągam 70-110 Mbps więc to nie wina sygnału, anten, tylko sieci.
-
- Stały użytkownik forum
tez tak się zastanawiam czy to nie wina virgine. Zmieniłem na stary router zte 283+ i jest podobnie jak na huawei. U mnie siec jest dość rozbudowana, 2 swithe, repeter, mnóstwo urządzeń it i monitoring ip. Zastanawiałem się jeszcze czy to nie wina monitoringu ale fizycznie odłączyłem go i wychodzi ze to nie on jest przyczyną. Obecnie odłączyłem anteny zewnętrzne od routera i zmieniłem jego położenie - ale tez nie wiele to albo i nic nie dało.
Sprawdzałem tez wydajność samej sieci, licząc na to ze jakieś kable są złe zarobione itp, ale przesył wychodzi na poziomie ponad 900mb/s wiec lan raczej nie jest tu problemem
Chyba musze kupić kolejny starter z innej sieci i spróbować.
Gdzieś usłyszałem ze te "podsieci" typu virgin, nju mobile, itd nie maja priorytetu nad np plusem, orange czy t-mobile i jest jest dużo użytkowników z tych głównych sieci to te drugie schodzą na dalszy plan i realizacja ich polaczeń jest wolniejsza - ale nie wiem czy to prawda czy wymysł ludzkiej wyobraźni
Sprawdzałem tez wydajność samej sieci, licząc na to ze jakieś kable są złe zarobione itp, ale przesył wychodzi na poziomie ponad 900mb/s wiec lan raczej nie jest tu problemem
Chyba musze kupić kolejny starter z innej sieci i spróbować.
Gdzieś usłyszałem ze te "podsieci" typu virgin, nju mobile, itd nie maja priorytetu nad np plusem, orange czy t-mobile i jest jest dużo użytkowników z tych głównych sieci to te drugie schodzą na dalszy plan i realizacja ich polaczeń jest wolniejsza - ale nie wiem czy to prawda czy wymysł ludzkiej wyobraźni

-
- Stały użytkownik forum
zmieniłem na play i jest o niebo lepiej niż virgin. Szkoda bo takiej oferty na abonament jak virgini nie ma nikt i jujz miale ja brać ale jednak virgin chodzi słabo