Wiem, że temat jest tu wałkowany, dlatego z góry mówię że poczytałem sporo zanim proszę o poradę
Chce kupić router LTE + antenę kierunkową do rodzinnego domu na wsi, co chce uzyskac ? predkosc 40-50mbs bedzie juz szokiem

Zrobiłem trochę testów i najlepiej wypada w moim rejonie Orange tylko że nadajnik z którym się łącze ma tylko lte1800 (ID: T-34839 Parcz ) niedaleko jest nadajnik który ma 3 pasma 800, 1800, 2100 (ID: T-34837 Pożarki.
Pytanie czy anteną kierunkową dam radę wymusić połączenie z tym wydajniejszym nadajnikiem?? Różnica odległości 1,4 km.
Widziałem, że wśród grupowiczów bardzo popularne są routery Huawei b525 i b715. Myślę o b715 bo ma 3 pasma agregacji i akurat łaczy te 3 pasma które mam na tym lepszym nadajniku.
2. Oczywiście nie chce przepłacać więc pytanie czy możecie coś polecić z agregacją 3 pasm co będzie tańsze? Jeśli chodzi o uzyski prędkości to 30/40 mbs będzie i tak rewelacją w tym miejscu.
3. Jeśli chodzi o antenę to myśle o 2x ATK-504 Pasmo: 698-2690 MHz. Czy jeśli chce agregować pasma to ta antena bedzię dobra?
Jeśli macie jakieś inne zestawy sprzętowe godne polecenia to z chęcią się dowiem bo ogólnie jestem laikiem w temacie.
Z góry dzięki za pomoc!
p.s.
W załączniku dodaje o jakich nadajnikach pisałem.