Problem z netem w laptopie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Grzechu_
Początkujący użytkownik forum

Problem z netem w laptopie

Post autor: Grzechu_ »

Witam jest to moj pierwszy post na tym forum. :)

Mam 2 problemy dotyczące netu radiowego w laptopie. Posiadam zestaw do bezprzewodowego internetu Pentagram Hornet z anteną 7dBi.Połączyłem sie z siecia niezabezpieczona Linksys i net dzialal mi swietnie tak gdzies przez miesiac. Po miesiacu sila sygnalu drastycznie spadla i ten internet stal sie bezuzyteczny. Czym moze byc to spowodowane ?? Mieszkam obok Ronda ONZ wiec mysle ze jest to korzystne miejsce do tego rodzaju internetu.2 problemem jest Blueconnect.Mam modem Huawei E220.Po zainstalowaniu go(przypominam ze instalacja trwa zaraz po podpięciu go do portu USB) włączam Mobile Managera i po kliknięciu w połącz wyskakuje mi błąd:Połączenie nie powidoło się,sprawdź urządzenie bezprzewodowe lub ustawienia połączenia sieciowego. Czy wie ktos jak to naprawic??

z gory dziekuje za pomoc
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z netem w laptopie

Post autor: YaHooo »

Grzechu_ pisze:Połączyłem sie z siecia niezabezpieczona Linksys i net dzialal mi swietnie tak gdzies przez miesiac.
Czy Ty gadałeś z właścicielem tej sieci że się chcesz połączyć, bo mi się wydaje, że nie. Jeżeli nie :nienie: to się nie dziwie, po prostu właściciel się zorientował, że ktoś się podłączył bez jego zgody i przestawił router, lub zmniejszył moc nadawania.

Co do drugiego pytania to czy jak spojrzysz na Menedżer Urządzeń to nie pisze tam, że masz jakiś problem z tym urządzeniem?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Grzechu_ pisze:Połączyłem sie z siecia niezabezpieczona Linksys i net dzialal mi swietnie tak gdzies przez miesiac. Po miesiacu sila sygnalu drastycznie spadla i ten internet stal sie bezuzyteczny. Czym moze byc to spowodowane ??
Np. tlokiem w eterze albo wymiana sprzetu. Pogadaj z adminem czy nic nie zmienial ostatnio.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Grzechu_ pisze:Połączyłem sie z siecia niezabezpieczona Linksys i net dzialal mi swietnie tak gdzies przez miesiac
Może właściciel sieci domyślił się, że jesteś podłączony i celowo zmniejszył siłę sygnału lub przekonfigurował router? Myślę tak, gdyż sugeruję się nazwą sieci "Linksys", darmowe hotspoty raczej tak się nie nazywają.
Grzechu_ pisze:2 problemem jest Blueconnect
A to pytanie to juz nie w tym dziale. ;) Zadaj je w odpowiednim sub-forum, żeby tu nie robić zamieszania.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Grzechu_
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Grzechu_ »

dzieki panowie za odpowiedz. Najbardziej wlasnie martwi mnie problem z BlueConnectem. w menedzerze urzadzen zadnego bledu nie ma pisze ze sprzet dziala poprawnie
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Grzechu_ pisze:Najbardziej wlasnie martwi mnie problem z BlueConnectem
Na tę część pytania odpowiadamy tutaj: >KLIK<
Gdyż tutaj mamy sub-forum o radiówce ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ