Oczywiście w regulaminie jest że TRZEBA.
Czyli wychodzi na to że ta firma jest jakaś taka... głupia

Moderator: Moderatorzy
Czy tzn., że startery virgin mobile można obsługiwać w apce pla24?Bmbr97 pisze:aplikacja Play i masz dostępny pakiet 200gb za free
Nowa promka w Play.mk64 pisze:Czy tzn., że startery virgin mobile można obsługiwać w apce pla24?Bmbr97 pisze:aplikacja Play i masz dostępny pakiet 200gb za free
Musisz kupić nowy starter za 5zl np Play odNowa. Zerehestrowac kartę i dodać ja do apki Play24. Potem wchodzisz w zakładkę "dla ciebie" i tam w pakietach internetu jednorazowych masz 200gb.PLUSZARD pisze:podpowiecie panowie jak uruchomić usługę 200gb?
i czy to nie przeszkadza jesli mam osobno abonament?
dziękujęBmbr97 pisze:Musisz kupić nowy starter za 5zl np Play odNowa. Zerehestrowac kartę i dodać ja do apki Play24. Potem wchodzisz w zakładkę "dla ciebie" i tam w pakietach internetu jednorazowych masz 200gb.PLUSZARD pisze:podpowiecie panowie jak uruchomić usługę 200gb?
i czy to nie przeszkadza jesli mam osobno abonament?
Abonament swoją drogą a to swoją. Myślę że to ze sobą nie będzie w żaden sposób kolidowaćPLUSZARD pisze:dziękujęBmbr97 pisze:Musisz kupić nowy starter za 5zl np Play odNowa. Zerehestrowac kartę i dodać ja do apki Play24. Potem wchodzisz w zakładkę "dla ciebie" i tam w pakietach internetu jednorazowych masz 200gb.PLUSZARD pisze:podpowiecie panowie jak uruchomić usługę 200gb?
i czy to nie przeszkadza jesli mam osobno abonament?![]()
ciekawe czy zadziała jesli mam abonamnet w play, ale duzo to nie kosztuje.
eeee.... chyba raczej 150 ?matek451 pisze:hula po 1500Mb/s
Robiłeś w aplikacji androida czy IOS?ramonramirez pisze:Ech, chyba właśnie wprowadzili zmianę i doładowania 10 zł są wymagane. Aktywowałem nową kartę i nie mogłem uruchomić pakietu 200 GB, kazało mi zaktualizować aplikację. Po zaktualizowaniu aplikacji nie aktywowało mi 200 gb, wyskakuje błąd "Nie udało się włączyć usługi".
Spróbuję jeszcze jutro…
Gdyby chodziło o doładowanie, to by wyskakiwał komunikat o doładowaniu. Taryfa OdNowa? Kiedy uruchomiona? Trzeba odczekać kilka godzin, aż numer odświeży się w appce.ramonramirez pisze:iOS. Nie wiem, czy chodzi o doładowanie, po prostu usługa się nie włącza.
Zaznaczył, dodał mój email, bo go nie było w zgodach (dziwne bo był w apce i go tam zaznaczyłem). Do 24 godzin ma zadziałać.Z tego co mi wiadomo to można je zaznaczyć tylko w salonie lub po kontakcie z nami
Ja tam żadnych zgód marketingowych w appce nigdy nie aktywowałem. A każda karta OdNowa zadziałała. Z ciekawości sprawdziłem i wszystko odznaczone. Nie tu leży problem. Spróbuj zmienić taryfę na inną i wrócić na OdNowa. Może coś nie załapało. To raczej problem techniczny.ramonramirez pisze:Dałem zgody, nie zadziałało