Lte od T Mobile bez limitu danych
Moderator: Moderatorzy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Lte od T Mobile bez limitu danych
Nie wiem czy taki priorytet jest czy nie , ale jeśli by był ,to miałbyś to tylko w umowie ,która byłaby poufna.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
@informer
Bzdura z tym 512, pisałem wcześniej że mój szwagier dobrał tą ofertę bez limitu i miał lejek wcześniej niż 512GB. Wystarczy dużo ciągnąć w ciągu 24h (potrafią włączyć blokade po 40-50GB, wszystko zależy pewnie od lokalizacji i przeciążenia nadajnika)
Bzdura z tym 512, pisałem wcześniej że mój szwagier dobrał tą ofertę bez limitu i miał lejek wcześniej niż 512GB. Wystarczy dużo ciągnąć w ciągu 24h (potrafią włączyć blokade po 40-50GB, wszystko zależy pewnie od lokalizacji i przeciążenia nadajnika)
-
- Użytkownik forum
Witam. Mam obecnie ofertę z 2018 roku, czyli do 60mbit za 55zl,czas nieokreślony.
Warto wziąć ta promocyjna ofertę za 70zl, czyli transfer do 90mbit i ZTE 5g za 119? Ile będę płacił po 24m, bo nie mogę się doczytać? Teraz uzywam Huawei b818 z agregacja 3 pasm, wyciągam najczęściej prawie 60,czasami wieczorem 20-30mbit.
Na moją osobę w sklepie internetowym nie chcą sprzedać mi oferty (wg nich przeciążony nadajnik) ale może bym spróbował umowy na żonę.
Warto wziąć ta promocyjna ofertę za 70zl, czyli transfer do 90mbit i ZTE 5g za 119? Ile będę płacił po 24m, bo nie mogę się doczytać? Teraz uzywam Huawei b818 z agregacja 3 pasm, wyciągam najczęściej prawie 60,czasami wieczorem 20-30mbit.
Na moją osobę w sklepie internetowym nie chcą sprzedać mi oferty (wg nich przeciążony nadajnik) ale może bym spróbował umowy na żonę.
-
- Użytkownik forum
Miałem to samo - na mój adres się "nie dało", ale sympatyczna pani stwierdziła, że jak podam inny to już może mi sprzedać 
Tak też zrobiłem i teraz korzystam. Co ciekawe, rano osiągam ponad 100Mb/s, nawet do 120, ale wieczorami jest dramat - transfer spada nawet do kilkunastu Mb/s... No ale u mnie nie ma innej opcji (Nexera ma już ponad dwa lata opóźnienia) więc i tak jestem zadowolony.
PS tylko pomimo ZTE 801 i obsługi 5G net leci po LTE.

Tak też zrobiłem i teraz korzystam. Co ciekawe, rano osiągam ponad 100Mb/s, nawet do 120, ale wieczorami jest dramat - transfer spada nawet do kilkunastu Mb/s... No ale u mnie nie ma innej opcji (Nexera ma już ponad dwa lata opóźnienia) więc i tak jestem zadowolony.
PS tylko pomimo ZTE 801 i obsługi 5G net leci po LTE.
-
- Guru bezprzewodowy
Czyli jednak dobrze, że w twojej lokalizacji nie sprzedają, bo sieć obciążona.
-
- Początkujący użytkownik forum
Umowę można zamówić z podaniem dowolnego adresu strefy domowej i zmienić go zaraz po odebraniu przesyłki. Nie jest to weryfikowane przez konsultantów. Jak ktoś jest bardzo uparty to jest to rozwiązanie. Obecnie obowiązuje termin 30 dni na odstąpienie.
-
- Guru bezprzewodowy
Terminem 30 dni bym się nie sugerował, bo w tym czasie twoja karta może mieć priorytety na nadajnikach i będzie to jakoś działać, a po 30 dniach nie będzie się dało używać. Jak ktoś chce testować to tylko prepaid lub abonament, który nie ma już prawa zwrotu od znajomych np.
-
Nie ma żadnego priorytetu w ciągu 30 dni. Prepaid ma zawsze wyższy priorytet od internetu domowego.
-
- Guru bezprzewodowy
Dziwne podejscie do tematu, skoro T-mobile nie oferuje w wielu lokalizacjach domowego bez limitu to ma ku temu powody . Po co więc na siłę samemu pchać się w ofertę na abonament i później katować się internetem na poziomie kilku Mb/s bo stacja bazowa z której korzystamy jest zapchana lub infrastruktura na niej niewystarczająca do ofert no limit?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Oczywiście, że jest priorytet w ciągu pierwszych 30 dni. Kup prepaid i porównaj wyniki z kartą w abonamencie. W Tmobile i Orange jest duża różnica.
Takie kombinowane z adresem moze odbić sie czkawką bo jak przestanie działac to mogą łatwo wskazać, że wziąłeś pod inny adres i w tym aktualnym ich usługa nie działa. A umowa jest ważna i trzeba płacić.
Takie kombinowane z adresem moze odbić sie czkawką bo jak przestanie działac to mogą łatwo wskazać, że wziąłeś pod inny adres i w tym aktualnym ich usługa nie działa. A umowa jest ważna i trzeba płacić.
-
Nie ma czegoś takiego podczas pierwszych 30 dni, internet domowy w nowej ofercie zawsze ma obniżony priorytet.
QoS ustawiony jest prepaid->abo priv/biznes no limit/fms domowy
QoS ustawiony jest prepaid->abo priv/biznes no limit/fms domowy
-
- Guru bezprzewodowy
To ciekawe, że niektórzy na fb narzekali, że 30 dni lub 14 dni zależy jaka oferta była działał dobrze, a po tym czasie nagły spadek jakości.
-
- Użytkownik forum
Bo lepszy transfer od kilkanastu do ponad 100 Mb/s od Różowego Operatora, niż od jednego do kilku Mb/s od Fioletowego, czy też jeszcze mniej od Zielonego, czy Pomarańczowego.matek451 pisze:Dziwne podejscie do tematu, skoro T-mobile nie oferuje w wielu lokalizacjach domowego bez limitu to ma ku temu powody . Po co więc na siłę samemu pchać się w ofertę na abonament i później katować się internetem na poziomie kilku Mb/s bo stacja bazowa z której korzystamy jest zapchana lub infrastruktura na niej niewystarczająca do ofert no limit?
Niestety, są miejsca w tym kraju, gdzie internet to nadal luksus. A ponad 300PLN za starlinka to jednak cena zaporowa.
-
- Guru bezprzewodowy
Zarówno Play jak i T-Mobile mają oferty bez limitu jeśli chodzi o internet domowy. Doskonale wiem co to znaczy nie mieć dostępu do dobrego internetu kablowego. Sam korzystałem lata z T-Mobile i w miesiącu szło około 1 TB danych.
-
- Guru bezprzewodowy
Lepiej mieć ponad 300Mb/s u fioletowego a nawet 100-150Mb/s u zielonego i pomarańczowego jak u mnie niż kilka Mb/s u różowego z no limit. Są miejsca i BTS-y gdzie T-mobile ledwo zipie zapchane przez no limit. Nadal ponad 1300 stacji bazowych NetWorks bez agregacji pasm , w większości to osławione GUL900. Weryfikacja po adresie ma zapobiegać dalszej degradacji sieci przez kolejne abonamenty bez limitu danych, uczciwy ruch operatora choć lepszym byłoby inwestowanie w sieć. Omijanie tego ograniczenia na no limit to strzał we własne kolano.
-
- Użytkownik forum
Ja pisałem o swoich możliwościach.
Przetestowałem prepaidy wszystkich 4 operatorów.
U mnie tylko różowy zapewnia jako taki transfer. Reszta op-ów 'leży i kwiczy".
Przetestowałem prepaidy wszystkich 4 operatorów.
U mnie tylko różowy zapewnia jako taki transfer. Reszta op-ów 'leży i kwiczy".
-
- Guru bezprzewodowy
matek451
GUL900 w N!? Od kiedy? XD W co mają inwestować jak pasm już nie mają? Z pustego i Salomon nie naleje.
GUL900 w N!? Od kiedy? XD W co mają inwestować jak pasm już nie mają? Z pustego i Salomon nie naleje.
-
- Guru bezprzewodowy
Od czasu aukcji na LTE800, wiele wiejskich stacji NetWorks , w tym te przy drogach to golce only 800-900MHz z GSM900, UMTS900 i LTE800 więc takie bardziej GUL900/800 ale co do zasady ta takie jak GUL900 Plusa. Pasma mają na 1800-2100-2600MHz ale na wsiach oszczędzają od lat.
Kolego, w Kętrzynie z BTS-a na kominie przy Klonowej T-mobile raczej nie oferuje usługi bez limitu danych, nieprawdą jest też ze pozostali leżą i kwiczą, Play zapchany to wiadomo, Orange wiadomo NetWorks więc pasma jak w T-mobile, ich stacje obsługuja ogromny obszar, NetWorks ma 4 sektory ale to syf jakich mało, stacja w takiej lokalizacji bez LTE800.
Operatorem numer 1 jest tam Plus i nie ma co dyskutować, jako jedyny ma tam 5G2600 a do tego LTE2600+1800+2100+900, jesli LTE przytkane to <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> się z jedynego prawdziwego 5G. Tanio nie jest, limity są ale przynajmniej działa. No i skoro masz w T-mobile 100Mb/s to pytanie dlaczego brak ofert no limit tego operatora dla lokalizacji w zasięgu pierwszego sektora z tego BTS-a.
Kolego, w Kętrzynie z BTS-a na kominie przy Klonowej T-mobile raczej nie oferuje usługi bez limitu danych, nieprawdą jest też ze pozostali leżą i kwiczą, Play zapchany to wiadomo, Orange wiadomo NetWorks więc pasma jak w T-mobile, ich stacje obsługuja ogromny obszar, NetWorks ma 4 sektory ale to syf jakich mało, stacja w takiej lokalizacji bez LTE800.
Operatorem numer 1 jest tam Plus i nie ma co dyskutować, jako jedyny ma tam 5G2600 a do tego LTE2600+1800+2100+900, jesli LTE przytkane to <font color="#FF00FF"><b>»»korzysta««</b></font> się z jedynego prawdziwego 5G. Tanio nie jest, limity są ale przynajmniej działa. No i skoro masz w T-mobile 100Mb/s to pytanie dlaczego brak ofert no limit tego operatora dla lokalizacji w zasięgu pierwszego sektora z tego BTS-a.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale nie jest to GUL900. Tylko jeśli już to LTE800 only. 3G i tak już nie będzie i zostanie tylko 2G w 900MHz nienadające się do neta wcale. Nikt nie dyksutuje co ma Plus czy inny tylko, że w N! nie ma czegoś takiego jak GUL900.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
"Brawo Ty", dla przypomnienia temat dotyczy oferty bez limitu w T-Mobile, uzupełnieniem jest słaba jakość sieci tego operatora na terenach wiejskich (całe szczęście że warunkowo ją sprzedają, ale to i tak nie rozwiązuje problemu/bo jest cała masa aktywacji wcześniejszych wersji oferty... ).piotrzet pisze: Nikt nie dyksutuje co ma Plus czy inny tylko, że w N! nie ma czegoś takiego jak GUL900.
-
- Guru bezprzewodowy
Tempo doposażania stacjiN! chociażby o LTE1800 jest od dawna za małe, LTE2100 dostają pewnie tylko lokalizacje gdzie w planach DSS z 5G, a w miastach nie brak stacji bez LTE800, pasmo zasięgowe często jest przydatne wewnątrz w budynkach oddalonych od BTS-a. To ą grzechy oszczędności, od operatorów globalnych można w tej kwestii wymagać więcej.A czy to GUL900 jak w Plusie czy GU900L800 to bez znaczenia, istnienie takich stacji w takich ilościach to po prostu wstyd.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie ma co ukrywać N! od dawna nie miał takiej rozbudowy jak powinien, bo wyprzedził znacznie konkurencję. Play ich dogania, Plus podobno ma odpalać na stacjach Play 900+1800+2600+5G2600 w całym kraju, więc i tutaj się powinno coś ruszyć. Chyba, że chcą zostać za konkurencją jak kiedyś Play czy teraz Plus.
-
- Guru bezprzewodowy
N! miał rozbudowę bo ten twór wykorzystał potencjal infrastruktury 2 operatorów, indywidualnie kazdy z nich w momencie powstania N! niczym specjalnie nie imponował, to był bardzo dobry ruch z ich strony. Ale po aukcji na LTE2600/800 obydwaj podeszli do tematu w sposób minimalistyczny, ilość stacji golców 899/900MHz była od razu skazana na porażkę i to jest największy grzech obydwu, w 2018 roku takie BTS-y nie miały racji bytu, zabrakło wyobraźni i przede wszystkim kasy aby zrobić to porzadnie. I zbierają owoce tych działań do dzisiaj. Tempo modernizacji takich stacji jest niewystarczajace, szczególnie w czasach gdy puka do drzwi 5G.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie było konkurencji to się nie starali. Takie fakty. Play jechał na roamingu krajowym, Plus od lat nic nie robi ze swoją siecią. Dlatego nie było sensu. Teraz Play ich dogonił, Plus ma podobno coś robić zobaczymy co zrobi N!.
-
Pomysł był extra na oszczędności na terenach poza miejskich gdzie mając obiekty w różnych lokalizacjach uzupełniali zasięg i w miastach na dodatkowe oszczędności bo niektóre stacje wyłączyli.matek451 pisze:N! miał rozbudowę bo ten twór wykorzystał potencjal infrastruktury 2 operatorów, indywidualnie kazdy z nich w momencie powstania N! niczym specjalnie nie imponował, to był bardzo dobry ruch z ich strony.
Ta sieć data poza miastami nie istniała/była oparta na totalnie zapchanym U900/opierała się na zakrzykiwaniu rzeczywistości przez lanserów typu @piotrzet/biorąc pod uwagę liczbę terminali to CDMA450 Orange było bardziej wydolne, był "nóż na gardle" a aukcja dalece naruszyła zasoby finansowe operatorów (po wojnie cenowej po 2010r). Tempo wdrażania L800 było imponujące, niestety później zabrakło kasy i wizji... .matek451 pisze:Ale po aukcji na LTE2600/800 obydwaj podeszli do tematu w sposób minimalistyczny, ilość stacji golców 899/900MHz była od razu skazana na porażkę
Biznes Orange nie jest tożsamy z T-Mobile (Orange ma znaczne udziały w infrastrukturze światłowodowej na prowincji oraz klientów tej usługi... ), 5G w 3,6GHz tam nie zaszaleje... . Dlatego teraz są tak atrakcyjne oferty Orange/T-Mobile do usług łączonych, aby zatrzymać potencjalny ubytek w przypadku fuzji infrastruktury Play/Plus -gdyż wówczas nie będą w stanie na cito odpowiedzieć na potencjalnie nachalną reklamę... .piotrzet pisze:zobaczymy co zrobi N!.
-
- Guru bezprzewodowy
jfk
Ponad 11k lokalizacji ale sieć poza miastami nie istniała? XD To u kogo istniała u Plusa, który ma ponad 3k lokalizacji mniej czy Playa, który miał jeszcze mniej? Jak na razie najbardziej stabilną sieć o czym świadczą wyniki speedtest.net mają właśnie T-Mobile i Orange, które mają najwięcej pomiarów powyżej 5/1 Mb/s, a Play i Plus nie wiele się od siebie różnią. T-Mobile i Orange od dawna miały najlepszą sieć jeśli chodzi o kraj i nie rozbudowywali bardziej, bo nie było konkurencji. Co oczywiście nie dziwi. Zakończy się aukcja poczekamy jakiś czas i zobaczymy co będzie. Lepsze było L800 only niż nic jak w innych sieciach. Swoją drogą jestem ciekaw czemu Play, Plus i Orange nie stawiają lokalizacji w górach jak robi to T-Mobile co nie ma klientów na nich? XD
Ponad 11k lokalizacji ale sieć poza miastami nie istniała? XD To u kogo istniała u Plusa, który ma ponad 3k lokalizacji mniej czy Playa, który miał jeszcze mniej? Jak na razie najbardziej stabilną sieć o czym świadczą wyniki speedtest.net mają właśnie T-Mobile i Orange, które mają najwięcej pomiarów powyżej 5/1 Mb/s, a Play i Plus nie wiele się od siebie różnią. T-Mobile i Orange od dawna miały najlepszą sieć jeśli chodzi o kraj i nie rozbudowywali bardziej, bo nie było konkurencji. Co oczywiście nie dziwi. Zakończy się aukcja poczekamy jakiś czas i zobaczymy co będzie. Lepsze było L800 only niż nic jak w innych sieciach. Swoją drogą jestem ciekaw czemu Play, Plus i Orange nie stawiają lokalizacji w górach jak robi to T-Mobile co nie ma klientów na nich? XD
-
- Guru bezprzewodowy
A od kiedy to tylko ilość stacji bazowych jest tylko wyznacznikiem jakości sieci , stacje only LTE800 które powstały po aukcji na 800MHz nie miały racji bytu od samego poczatku i nie ma to nic wspólnego z brakiem konkurencji bo to była decyzja księgowego , są całe rejony które oparto na takich stacjach i do dziś za wiele się nie zmieniło. W ten sposób klientów Orange/T-mobile w zasiegu takich stacji z góry skazano na urynę, co ciekawe N! nigdy nie chwalił się takimi pomysłami. No i co kogą obchodzą rankingi speedtest.net wykonywane na telefonach, one nigdy nie oddawały faktycznego stanu sieci operatorów, większość takich testów wykonywane jest w miastach. Trzeba umieć je czytać, oprócz nic są pomiary wykonywane przez uzytkowników mobilnego na innych urzadzeniach czyli tych korzystajacych z internetu mobilnego na taryfach data i tu ranking jest już zupełnie inny, ilość wykonanych pomiarów około 750 tys/m-c. To min. uzytkownicy oferty Domowy bez limitu danych T-mobile. Ilość pomiarów na mobilnych urzadzeniach 3 razy . Inteligentny człowiek potrafi wyciagnać z tych testów zupełnie inne wnioski.
-
- Użytkownik forum
Oferuje. Właśnie piszę zalogowany do tego BTSa. Mój MC801A potrafi agregować na nim trzy z dostępnych czterech pasm LTE (0,9/1,8/2,1/2,6 GHz).matek451 pisze: ...Kolego, w Kętrzynie z BTS-a na kominie przy Klonowej T-mobile raczej nie oferuje usługi bez limitu danych,...
Ty mówisz, że nieprawda, a ja przetestowałem prepaidy wszystkich czterech operatorów - Play/Orange tragedia, Plus nieźle, ale i tak dużo gorzej niż T-mobile.matek451 pisze:... nieprawdą jest też ze pozostali leżą i kwiczą, Play zapchany to wiadomo, Orange wiadomo NetWorks więc pasma jak w T-mobile, ich stacje obsługuja ogromny obszar, NetWorks ma 4 sektory ale to syf jakich mało,...
Formalnie pod moim adresem brak oferty - ale w salonie na szczęście siedział ogarnięty sprzedawca i temat dało się rozwiązać podając adres dosłownie dwa domy dalej.matek451 pisze:... No i skoro masz w T-mobile 100Mb/s to pytanie dlaczego brak ofert no limit tego operatora dla lokalizacji w zasięgu pierwszego sektora z tego BTS-a.
-
- Guru bezprzewodowy
matek451
Oczywiście, że nie tylko ilość co widać właśnie po Play, który dorównuje do T-Mobile/Orange, a i tak pomiarów, które mają mniej niż 5/1 Mb/s ma podobną ilość co Plus. Co do lokalizacji L800 only są też takie co pozwalają osiągać min 40 Mb/s cały dzień na każdym sektorze, więc nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Oczywiście w wielu lokalizacjach jest to za mało i potrzebne jest dołożenie kolejnych pasm. Tak jak i te 11k lokalizacji to również za mało i będzie potrzebne więcej. Nikt nie mówi o średnich pomiarach speedtestów tylko wyniku spójności, który pokazuje procent pomiarów powyżej 5/1 Mb/s. Jeśli większość pomiarów twierdzisz jest wykonywana w miastach to tym bardziej procentowo Play powinien mieć lepszy wyniki niż Plus, a tak nie jest. Jeśli chodzi o T-Mobile to średnia pomiarów już w ogóle nie jest wiarygodna gdyż większość taryf ma ograniczenia prędkości maksymalnych szczególnie jeśli chodzi właśnie o internet domowy bez limitu danych.
Oczywiście, że nie tylko ilość co widać właśnie po Play, który dorównuje do T-Mobile/Orange, a i tak pomiarów, które mają mniej niż 5/1 Mb/s ma podobną ilość co Plus. Co do lokalizacji L800 only są też takie co pozwalają osiągać min 40 Mb/s cały dzień na każdym sektorze, więc nie wrzucaj wszystkiego do jednego wora. Oczywiście w wielu lokalizacjach jest to za mało i potrzebne jest dołożenie kolejnych pasm. Tak jak i te 11k lokalizacji to również za mało i będzie potrzebne więcej. Nikt nie mówi o średnich pomiarach speedtestów tylko wyniku spójności, który pokazuje procent pomiarów powyżej 5/1 Mb/s. Jeśli większość pomiarów twierdzisz jest wykonywana w miastach to tym bardziej procentowo Play powinien mieć lepszy wyniki niż Plus, a tak nie jest. Jeśli chodzi o T-Mobile to średnia pomiarów już w ogóle nie jest wiarygodna gdyż większość taryf ma ograniczenia prędkości maksymalnych szczególnie jeśli chodzi właśnie o internet domowy bez limitu danych.
-
O czym Ty próbujesz pisać/zaciemniać?! Próbujesz żonglować czystą korporacyjna statystyka/ta liczba przekłada się głównie na duże miasta (oni w 2010r. byli w tyle za zasięgiem na prowincji liczonym osobno na Orange/T-Mobile-budowa spółki Networks była sposobem na szybkie wzajemne uzupełnienie i cięcie kosztów do wojny cenowej lat 2010-2015, w sferze transmisji danych ktoś bez wizji podjął decyzję że sieć data można oprzeć na U900/Plus ich miażdżył na prowincji mając U900 i L1800 u którego Play miał roaming. Taka była geneza szybkiego update sieci do L800 o której pisał wyżej @matek451. Z tej sieci nie można było korzystać z żadnego streaming/wysłać sms, mms jedynie, nawet przeglądać www się nie dało stabilnie. I taki szybki update niestety ma skutki uboczne/teraz bez wyłożenia sporej kasy nic się nie zmieni (to była sytuacja ratunkowa/awaryjna, nie jak z U900... ), żadne 5G tego nie uratuje (z resztą w tym aspekcie w grę wchodzi 5G pasma 700MHz...). Równie nie odpowiedzialna/lekkomyślna była decyzja T-Mobile aby sprzedawać internet bez limitu na L800 only ((pierwsza edycja oferty).piotrzet pisze: Ponad 11k lokalizacji ale sieć poza miastami nie istniała? XD To u kogo istniała u Plusa