Skakania na pewno by nie było jakbyś wybrał jedno konkretne pasmo ,ale nie było by wtedy żadnej agregacji...
To tylko przykład jak to może być , nie żebym twiedził ,że na pewno będzie skakać ...
Moderator: Moderatorzy
Działa tak samo nie wazne czy blokuje to PCI czy po pasmach (aktualnie mam zaznaczone 1 oraz 7), a w zakładce LTE i tak widoczne tylko jedno pasmo. Co dziwniejsze - jeszcze tydzień temu działało to normalnie i agregowało dwa pasma, co dawało LTE+. Kiedy załączę dodatkowo pasmo 3 (1800 MHz) to wskakuje agregacja i agreguje dwa pasma - 2600 oraz 1800. Jednak tak jak mowię - nie chce zaagregować 2100 i 2600 co wcześniej było możliwe.Mig25 pisze:Bo w Play tak właśnie wygląda Lockcell , traci się agregację , i to niezależnie jaki to byłby modem.
Ja wiem ,że jak w Play próbuje się blokować nadajnik po PCI i EARFN to zawsze wynikiem będzie brak agregacji i to się potwierdza.kuba929 pisze:Działa tak samo nie wazne czy blokuje to PCI czy po pasmach (aktualnie mam zaznaczone 1 oraz 7), a w zakładce LTE i tak widoczne tylko jedno pasmo. Co dziwniejsze - jeszcze tydzień temu działało to normalnie i agregowało dwa pasma, co dawało LTE+. Kiedy załączę dodatkowo pasmo 3 (1800 MHz) to wskakuje agregacja i agreguje dwa pasma - 2600 oraz 1800. Jednak tak jak mowię - nie chce zaagregować 2100 i 2600 co wcześniej było możliwe.Mig25 pisze:Bo w Play tak właśnie wygląda Lockcell , traci się agregację , i to niezależnie jaki to byłby modem.
Wiesz może jaki jest EARFN w Play dla 2100?Mig25 pisze:Ja wiem ,że jak w Play próbuje się blokować nadajnik po PCI i EARFN to zawsze wynikiem będzie brak agregacji i to się potwierdza.kuba929 pisze:Działa tak samo nie wazne czy blokuje to PCI czy po pasmach (aktualnie mam zaznaczone 1 oraz 7), a w zakładce LTE i tak widoczne tylko jedno pasmo. Co dziwniejsze - jeszcze tydzień temu działało to normalnie i agregowało dwa pasma, co dawało LTE+. Kiedy załączę dodatkowo pasmo 3 (1800 MHz) to wskakuje agregacja i agreguje dwa pasma - 2600 oraz 1800. Jednak tak jak mowię - nie chce zaagregować 2100 i 2600 co wcześniej było możliwe.Mig25 pisze:Bo w Play tak właśnie wygląda Lockcell , traci się agregację , i to niezależnie jaki to byłby modem.
Usuń te blokady PCI to zacznie agregować . A jakie pasma ma agregować to robi się gdzie indziej ( nie po PCI , tylko po paśmie np , B1, B3 , B7...)
525, ale tak jak mówię, niestety tylko jedno pasmo w zakładce LTEMig25 pisze:A jaki Ci router znajduje ? w mojej okolicy to było 523 lub 525 ...
Co dziwne jak zaznaczę samo pasmo 2100 to znajduje je normalnie, ale bez LTE +, z samym LTE:zurek pisze:U mnie normalnie agreguje dwa pasma po blokadzie po PCI...
Może masz szczęście ,że w Twojej lokalizacji BTS nie ma takich ograniczeń, u mnie na pewno wpisanie jednego pasma do PCI w sieci Play powoduje zanik agregacji , obojętnie na jakim modemie ( a testowałem i MC801A ,MC7010 , LBR20 ...)Poza tym to nie tylko moje obserwacje.zurek pisze:U mnie normalnie agreguje dwa pasma po blokadzie po PCI...
Ja bym się nie łudziłkuba929 pisze:Co dziwne jak zaznaczę samo pasmo 2100 to znajduje je normalnie, ale bez LTE +, z samym LTE:zurek pisze:U mnie normalnie agreguje dwa pasma po blokadzie po PCI...
https://imgur.com/a/iDiwCh6
Znajduje dwa wpisane pasma i nadal tylko samo LTE, szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak się dzieje:
https://imgur.com/x9Hz7mZ