Zeusek pisze:Jeżeli upload większy niż download to obciążony nadajnik i nic nie poradzisz. Być może będzie trochę lepiej ale radykalnych zmian nie będzie.
Tak, Plus ma najwięcej pasm ale one są i tak nieużywane w Polsce. Plus nie wykorzystuje N38 i działa na N41.
Podejrzewam że mój ma ukryte te pasma i softwarowo da się je uaktywnić ale widać ZTE nie widzi takiej potrzeby.
To zależy od pory dnia, rano bywa najlepiej. Nie mam dostępu do 5G od Orange którego używam od kilku lat.
Obecnie mam 118/8,83Mb, rano bywa ponad 200.
Testowałem Play i Plus na tym routerze. Plus wypadł tragicznie i bywało że spadało poniżej 10Mb, Play podobnie co Orange wypada.
Mój niedawny rekord z 21.10 o godzinie 7.05 to 281/40Mb.
Upload nie jest mi potrzebny, jest większy na 5G kosztem download. Gdy testowałem Play/Plus. Tak, SIM od Orange.
Pasma mam wszystkie zaznaczone czyli jest to automat. Na nadajniku mam 4 pasma 4G, 220m od nadajnika.
Kiedyś tzn. ponad rok temu, na Huawei B818 to wyciągałem dosyć często 400Mb ale to już nie te czasy i wszystko się zapycha.
Zeusek pisze:Tak, Plus ma najwięcej pasm ale one są i tak nieużywane w Polsce. Plus nie wykorzystuje N38 i działa na N41.
Podejrzewam że mój ma ukryte te pasma i softwarowo da się je uaktywnić ale widać ZTE nie widzi takiej potrzeby.
Zeusek pisze:04 końcówka, o ile pamiętam to te od Plus mają już 08.
Powinno działać, nikt nie zakłada blokad na operatora.
Karta SIM Play
Mam takie pytanie
Jeśli już kupować nowy MC888 to brać od operatora Plus czy T-mobile ?
Każdy operator modyfikuje trochę oprogramowanie pod swoją sieć, obecnie najwięcej pasm oferuje Plus. Osobiście nie chciałem grzebania operatorów w oprogramowaniu i kupiłem ze sklepu ZTE.
Jeśli chcesz kupować od tych operatorów to czytając to forum bym wybrał od Plus.
CA Nieaktywne oznacza , że agreguje więcej niż jedno pasmo LTE , ale aktualnie nic nie ściągasz ,więc jej nie potrzebuje , jak włączsz speedtest to zmieni się na Aktwne.
Jak będzie Brak CA , to wtedy oznacza , że nic nie agreguje z LTE ( bo może być 5G i kotwica LTE , i wtedy też będzie brak CA)
Karta SIM-Play z 5G(abonament) = Lublin , Langiewicza 18
W ustawieniach wybór Pasma w MC888 zalecacie coś zmienić-przestawić do lepszego, szybszego działania Routera ?
Zeusek pisze:Każdy operator modyfikuje trochę oprogramowanie pod swoją sieć, obecnie najwięcej pasm oferuje Plus. Osobiście nie chciałem grzebania operatorów w oprogramowaniu i kupiłem ze sklepu ZTE.
Jeśli chcesz kupować od tych operatorów to czytając to forum bym wybrał od Plus.
Czy w ZTE MC888 te funkcje są wycięte? wersja z Plusa - komplet pasm ale wycięte funkcje:
tryb nocny - wygaszanie diód w nocy i WiFi
W którym oprogramowaniu- wersji MC888 jest dostępny tryb nocny (wył kontrolek i WiFi) w menu.
MC888 kupiony ze strony ZTE nie ma wycięte trybu nocnego i wi-fi, sam korzystam z tego i to jest dobra rzecz.
Co do pasm to tylko od Plasa mają ich najwięcej.
W skrócie mówiąc, coś za coś
Zeusek pisze:MC888 kupiony ze strony ZTE nie ma wycięte trybu nocnego i wi-fi, sam korzystam z tego i to jest dobra rzecz.
Co do pasm to tylko od Plasa mają ich najwięcej.
W skrócie mówiąc, coś za coś
Jednak są aktywne te funkcje ale w innym pod-menu
(tryb nocny - wygaszanie diód w nocy i WiFi)