Zakupiłem kabelek do nokii 6020 DKU-5 zainstalowałem stery od kabelka puźniej stery do modemu do nokii 6020 i na końcu PC Suite dodałem modem w panelu sterowania i jak prubuje sie połaczyć z netem to wyskakuje taki błąd:
Aha i dodam jeszcze że net jest z ery telefon łączy się z komputerem bez problemów tylko brak neta
Jeśli ktoś wie jak rozwiązać mój problem to bardzo bym prosił o pomoc pozdrawiam.
hmm zrobiłem już wszystko zainstalowałem poprawnie sterowniki do modemu i jak wchodze w menadżer urządzeń i daje na Kwerenda modemu to wywala mi błąd: Modem nie odpowiada sprawdz czy jest poprawnie podłaczony i właczony.
coś takiego mi wywala
jak wchodze do pc suite i tam wybieram manage connections i wybieram kabel DKU-5 klikam na nim własciwości i wybieram na jakim porcie ma pracować:
Akurat ja do 3220 używam nieoryginalnego kabla. Sytuację z PC Suite mam identyczną jak uzytkownik. A na wyświetlaczu pojawia mi się zawsze akcesorium podłączone a potem jeżeli stery do kabla są zainstalowane: akcesorium niekompatybilne
tak tylko że mi nie wykrywa modemu instaluje go ale skąd mam wiedzieć na jakim porcie go zainstalować ?? com 1 com 2 ?? bo jak go zainstaluje na wszystkich portach które mam to puźniej sprawdzam kwerenade to test jest negatywny
ps instalowałem to wcześniej na laptopie i bez problemów działało a teraz na stacjonarce się męcze i za chiny <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> zainstalowac
Coś źle instalujesz i tyle. Najpierw instaluje się stery z płytki i jeśli na niej jest sterownik do modemu powinien się zainstalować.Wówczas nie potrzeba już instalować PC Siute Nokii aby korzystać z telefonu jako modemu robiąc dial-up. Odinstaluj wszystko lub rób przywracanie systemu do dnia w którym zacząłeś zabawę z kablem i najpierw zainstaluj stery z płyty i sprawdź.
[ Dodano: 2008-01-23, 12:01 ]
Nie masz czasem IRDY. Było by szybciej niż przez kabel zrobić połączenie.
mccn pisze:mam irde ale przez irde chyba dużo wolniej bedzie chodziło??
Skąd wiesz że będzie wolniej chodziło? Sprawdzałeś ? Skoro masz problem z kablem to zaproponowałem ci inne rozwiązanie a ty nawet nie chcesz z niego skorzystać. Chyba grać w gry w necie nie masz zamiaru przez te połączenie.Do przeglądania stron,poczty,komunikatorów typu GG a nawet do ściągania mp3 wystarczy.