obrazek 1
obrazek 2
obrazek 3
Mam nadzieję, że komuś to pomoże.

Moderator: Moderatorzy
Zmieniłem link obrazka nr 2 .Zdjęcia są z net`u (nie jestem autorem).sardo nunspa pisze:obrazek nr 2 nie wchodzi.
Faktycznie dziwne to z ich strony, gniazdo gotowe jest na płycie tylko nie ma wyjścia/otworu w obudowiesardo nunspa pisze:Draństwo polega na tym, że nie wyprowadzili go na zewnątrz, chociaż tak nie wiele trzeba
Z całą pewnością zewnętrzna antena (dobrej jakości) będzie miała lepszy zysk niż ta wbudowana. A od konkretnej lokalizacji zależy, czy zastosować antenę kierunkową czy do-okólną.MartinLuterKing pisze:w takim razie wystarczy podlaczyc antene zewnetrzna i bedzie lepszy sygnal?
UF.L (f) czyli żeńskie do żeńskie? Trochę to bez sensu. Powinno być UF.L(f)do UF.L(m) dla kabla krótkiego. Czyli żeńskie do męskie.bob pisze: Ten mały to U.FL(f)-U.FL(f) . Tak sądzę.
Moja opiniaBliSki pisze:Faktycznie dziwne to z ich strony, gniazdo gotowe jest na płycie tylko nie ma wyjścia/otworu w obudowie![]()
NIe widać tego dokładnie na tej fotce, ale mi to wygląda na śrubę, czyli po angielsku screw, a po szwedzku może Skruv?MartinLuterKing pisze:do czego sluzy to pokretelko co widac na zdjeciu ten Skruv
Ja myślę ,że to tylko obrazkowy przykład jakie konektory można użyć.sardo nunspa pisze:UF.L (f) czyli żeńskie do żeńskie? Trochę to bez sensu.
Jak dobrze znam ten język do jest właśnie śrubka.MartinLuterKing pisze:a do czego sluzy to pokretelko co widac na zdjeciu ten Skruv
To mnie zmyliłobob pisze: Ja myślę ,że to tylko obrazkowy przykład jakie konektory można użyć.![]()
Zastosowanie będzie miał ten dłuższy kabel w praktyce.
Obstaję za tym rozwiązaniem.sardo nunspa pisze:Więc ustalamy, że do E 220 po wywierceniu otworu należy podłączyć konektor UF.L (f) czyli żeński
Mi też się wydaje (jak bob pisał), że śrubka to śruba czyli służy do skręceniaMartinLuterKing pisze:ok srubka srubką tylko czy ona do czegos sluzy?
PrzestańcieBliSki pisze: Mi też się wydaje (jak bob pisał), że śrubka to śruba czyli służy do skręcenia![]()
Zresztą, gdyby służyła do regulacji, to nie "odchodziłaby" z częścią obudowy
Bo użytkownik zadał trzy pytania w temacie śrubkisardo nunspa pisze:Każdy znas odpowiedział już po dwa razy na temat śrubki
no właśnie, zaraz po tym, jak zadałam pytanie to odnalazłam ten tematBliSki pisze:A widziałaś ten temat >KLIK - Huawei E220 z zewnętrzną anteną<
I tu zaczyna się problem, bo gwarancji na 99% Ci nie uznają.martiii pisze:czy w salonie w ogóle uwzględnią reklamację? skoro był rozkręcany?
....ano właśnie...BliSki pisze: I tu zaczyna się problem, bo gwarancji na 99% Ci nie uznają.
borysekman pisze:Wrecz na 100% nie uznaja ci gwarancji
I myślę, że to byłoby najlepsze rozwiązaniesardo nunspa pisze:Na allegro są atrapy tego modemu za 5 zł, jeżeli w oryginalnym pudełku z E 220 nie plomb wystarczy środek modemu przełożyć do nowej obudowy
Mam pytanko wiecie może do jakiego modemu tej firmy jeszcze pasuje ten typ konektora?sardo nunspa pisze:Więc ustalamy, że do E 220 po wywierceniu otworu należy podłączyć konektor UF.L (f) czyli żeński