kupiłem 2 tygodnie temu ZTE MC888 Pro z dystrybucji Vodafone (tutułowany jako ZTE MC888 Ultra) i w czasie testów w moim mieście osiągam takie oto osiągi:
Tu wynik uploadu jest "przekłamany", bo test wykonywany był w mieszkaniu

Testy uploadu z telefonu przez WiFi 5GHz

przy takich parametrach sygnału

Generalnie niezależnie od pory dnia osiągam DL 450-500 Mbps i UP 100-120 Mbps, router do testów stoi na parapecie balkonu i tam mam najlepsze parametry sygnału z BTS-ów w mojej okolicy, po wprowadzeniu pierwszych sześciu cyfr Cell ID pojawiają się one w BTSearch w mojej dzielnicy. Na obu stacjach ze screenów osiągi były podobne, stacja 60037663 jest położona dalej i tam był gorszy upload, PCI 5G nr 405 i 876 jest o dziwo na obu stacjach, blokada Cell ID na 4G działa na 5G nie sprawdzałem. Router kosztował 520zł, czy za te pieniądz warto mi go sobie zatrzymać? Jakie są różnice między MC801A a MC888 Pro i czy są one warte wyższej ceny? Czy dokładając antenę do LTE i/lub 5G poprawiłbym osiągi czy to co mam to max dla ENDC, jak już to jaką? Ma ten router MIMO 2x2 czy 4x4 w LTE/5G?
Planuję rezygnację z światłowodu od Orange, no i myślę czy u nich dalej będą promocyjne gigabajty za rejestrację nowych numerów czy będzie tylko to co jest do 15 listopada? Cena 5zł za obecne 1,15TB danych na miesiąc to dobra opcja, ale jak się miało by to skończyć to jest jeszcze Orange FLEX z nielimitowanym internetem za 80zł, przeniósłbym numery i wyszedł bym na swoje i w drugim domu zrobiłbym sobie z tego internet (możliwość dodania 4 kart dodatkowych do numeru głównego).
Router generalnie prezentuje się tak w WebUI:

Wykorzystałem też następujące kody, wywoływane poprzez utworzenie zakładki z kodem w miejscu URL oraz skruptu wklejanego do konsoli przeglądarki: https://www.transfernow.net/dl/20241022V9N65Mez
PS: Czy ktoś wie czy ten router wewnątrz ma anteny podpinane na uFL, i jak już jaki jest ich rozkład (router nie posiada złącz antenowych) oraz co to za znak radaru/zegara w górnej części głównej strony zarządzania routerem, co on sygnalizuje?