DOBRY konektor indukcyjny

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

DOBRY konektor indukcyjny

Post autor: Patryk »

Polećcie jakiś porządny konektorek indukcyjny do Nokii 3110c - kupiłem badziewie za 15 zeta na Allegro,i zero zysku - jak było,tak było (AT+CSQ)...oczywiście konektor przykładalem we właściwe miejsce :cwaniak: ,wybebeszyłem go też i wyciagnąlem tą badziewna płytkę - przykładalem i nic.
Awatar użytkownika
compile
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: DOBRY konektor indukcyjny

Post autor: compile »

Może w złym miejscu go przyklejasz?? Mój zaczął działać dopiero po tym jak wlutowałem na stałe( bez złączki) kabel antenowy.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Sam konektor ci nie pomoże.Do niego musi być jeszcze antena a nie piszesz czy ją masz :cwaniak:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Jaco pisze:Sam konektor ci nie pomoże.Do niego musi być jeszcze antena a nie piszesz czy ją masz :cwaniak:
Do wyboru magnes dookólny z Dipola i ATK20.

ATK20 ustawiona już - stary Siemens C55 po podpięciu antenki pokazuje full zasieg (bez anteny dwie kreski w pomieszczeniu,trzy na dworze).

[ Dodano: 2008-01-25, 22:56 ]
compile pisze:Może w złym miejscu go przyklejasz??
Z tyłu powyzej obiektywu aparatu - w tych okolicach powinna być antena,wg instrukcji serwisowej...
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Patryk_ pisze:ATK20 ustawiona już - stary Siemens C55 po podpięciu antenki pokazuje full zasieg (bez anteny dwie kreski w pomieszczeniu,trzy na dworze).
Czyli konektor działa. :]
Patryk_ pisze:Z tyłu powyzej obiektywu aparatu - w tych okolicach powinna być antena,wg instrukcji serwisowej
Masz instrukję do tego modelu, czy zasugerowałeś się tym co jest w FAQ? Antena wewnętrzna może być również pod baterią, albo w innym miejscu. Musisz albo wyszukać dokładnie w serwisówce, albo sprawdzać centymert po centymetrze przykładając konektor.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Ufo atakuje pisze:Czyli konektor działa.
Działa,owszem - ale konektor kabelkowy,wpinany do złącza antenowego w Siemensie :]

Ufo atakuje pisze:Masz instrukję do tego modelu, czy zasugerowałeś się tym co jest w FAQ? Antena wewnętrzna może być również pod baterią, albo w innym miejscu. Musisz albo wyszukać dokładnie w serwisówce, albo sprawdzać centymert po centymetrze przykładając konektor.
Mam instrukcję,przykładalem w miejscu,gdzie znajduje sie "Antenna module",takze sprawdzałem centymetr po centymetrze...
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

Patryk_ pisze:Działa,owszem - ale konektor kabelkowy,wpinany do złącza antenowego w Siemensie :]
Czyli antena działa, przynajmniej. :D
Spróbuj podłączyć jeszcze tego Siemensa, ale na konektorze indukcyjnym. Pamiętaj, że po każdym przyłożeniu trzeba parę sekund odczekać. Jeśli nie ma żadnej zmiany zasięgu na obu telefonach, przy sprawdzaniu centymetr po centymetrze, to znaczy, że ten konektor nadaje się do kosza. Podaj też co to za model, z jakiej aukcji go ściągnąłeś, żeby inni unikali takiego badziewia.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Olałem ATK20,pójdzie chyba na sprzedaż :]

Po zmianie telefonu na Nokię 6120c wystarcza wbudowana w nią antena wewnetrzna :P - czułość jest zdecydowanie lepsza od czułości anteny w 3110c - na niej mialem zazwyczaj trzy kreski,a na 6120 mam full,i poza godzinami szczytu ciągnie po EDGE wydaje mi się,ze stabilniej,nie ma tylu "szpilek" na wykresie.

Zresztą szykuje recenzję tego telefonu,głównie zorientowaną na transmisję danych ;)
dzikus
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dzikus »

Po moich bojach z modemami, antenami dookólnymi, kierunkowymi, kablami, konektorami... :gwiazdki: też zastanawiam się nad dokupieniem po prostu dobrego telefonu. Mój słonik eryk k800i bije na głowę pod względem czułości i stabilności połączeń wszystkie moje dotychczasowe siemnsy czy inne Huaweie :P

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-02-04, 21:27 ]
Nie piszemy pseudosmiesznych nazw producentów :nienie:
Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 21:25 przez dzikus, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
ODPOWIEDZ