DOBRY konektor indukcyjny
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
DOBRY konektor indukcyjny
Polećcie jakiś porządny konektorek indukcyjny do Nokii 3110c - kupiłem badziewie za 15 zeta na Allegro,i zero zysku - jak było,tak było (AT+CSQ)...oczywiście konektor przykładalem we właściwe miejsce
,wybebeszyłem go też i wyciagnąlem tą badziewna płytkę - przykładalem i nic.

- compile
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: DOBRY konektor indukcyjny
Może w złym miejscu go przyklejasz?? Mój zaczął działać dopiero po tym jak wlutowałem na stałe( bez złączki) kabel antenowy.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Sam konektor ci nie pomoże.Do niego musi być jeszcze antena a nie piszesz czy ją masz 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Do wyboru magnes dookólny z Dipola i ATK20.Jaco pisze:Sam konektor ci nie pomoże.Do niego musi być jeszcze antena a nie piszesz czy ją masz
ATK20 ustawiona już - stary Siemens C55 po podpięciu antenki pokazuje full zasieg (bez anteny dwie kreski w pomieszczeniu,trzy na dworze).
[ Dodano: 2008-01-25, 22:56 ]
Z tyłu powyzej obiektywu aparatu - w tych okolicach powinna być antena,wg instrukcji serwisowej...compile pisze:Może w złym miejscu go przyklejasz??
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli konektor działa.Patryk_ pisze:ATK20 ustawiona już - stary Siemens C55 po podpięciu antenki pokazuje full zasieg (bez anteny dwie kreski w pomieszczeniu,trzy na dworze).
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Masz instrukję do tego modelu, czy zasugerowałeś się tym co jest w FAQ? Antena wewnętrzna może być również pod baterią, albo w innym miejscu. Musisz albo wyszukać dokładnie w serwisówce, albo sprawdzać centymert po centymetrze przykładając konektor.Patryk_ pisze:Z tyłu powyzej obiektywu aparatu - w tych okolicach powinna być antena,wg instrukcji serwisowej
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Działa,owszem - ale konektor kabelkowy,wpinany do złącza antenowego w SiemensieUfo atakuje pisze:Czyli konektor działa.
Mam instrukcję,przykładalem w miejscu,gdzie znajduje sie "Antenna module",takze sprawdzałem centymetr po centymetrze...Ufo atakuje pisze:Masz instrukję do tego modelu, czy zasugerowałeś się tym co jest w FAQ? Antena wewnętrzna może być również pod baterią, albo w innym miejscu. Musisz albo wyszukać dokładnie w serwisówce, albo sprawdzać centymert po centymetrze przykładając konektor.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Czyli antena działa, przynajmniej.Patryk_ pisze:Działa,owszem - ale konektor kabelkowy,wpinany do złącza antenowego w Siemensie![]()

Spróbuj podłączyć jeszcze tego Siemensa, ale na konektorze indukcyjnym. Pamiętaj, że po każdym przyłożeniu trzeba parę sekund odczekać. Jeśli nie ma żadnej zmiany zasięgu na obu telefonach, przy sprawdzaniu centymetr po centymetrze, to znaczy, że ten konektor nadaje się do kosza. Podaj też co to za model, z jakiej aukcji go ściągnąłeś, żeby inni unikali takiego badziewia.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Olałem ATK20,pójdzie chyba na sprzedaż
Po zmianie telefonu na Nokię 6120c wystarcza wbudowana w nią antena wewnetrzna
- czułość jest zdecydowanie lepsza od czułości anteny w 3110c - na niej mialem zazwyczaj trzy kreski,a na 6120 mam full,i poza godzinami szczytu ciągnie po EDGE wydaje mi się,ze stabilniej,nie ma tylu "szpilek" na wykresie.
Zresztą szykuje recenzję tego telefonu,głównie zorientowaną na transmisję danych
Po zmianie telefonu na Nokię 6120c wystarcza wbudowana w nią antena wewnetrzna

Zresztą szykuje recenzję tego telefonu,głównie zorientowaną na transmisję danych

-
- Początkujący użytkownik forum
Po moich bojach z modemami, antenami dookólnymi, kierunkowymi, kablami, konektorami...
też zastanawiam się nad dokupieniem po prostu dobrego telefonu. Mój słonik eryk k800i bije na głowę pod względem czułości i stabilności połączeń wszystkie moje dotychczasowe siemnsy czy inne Huaweie
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-02-04, 21:27 ]
Nie piszemy pseudosmiesznych nazw producentów

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2008-02-04, 21:27 ]
Nie piszemy pseudosmiesznych nazw producentów

Ostatnio zmieniony 2008-02-04, 21:25 przez dzikus, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam