A drugie pytanie czy jest szansa, że taki Tmobile dalej będzie działał przyzwoicie czy kurki są odkręcone dla testów a jak podpiszę umowę to będzie ograniczenie? Opinie o Tmobile sa mocno mieszane.

Moderator: Moderatorzy
W MediaExpert jest teraz promocja - 30 rat 0% i 2 pierwsze raty gratis,Zeusek pisze: ↑2024-11-25, 10:09 Routery 5G do tanich nie należą i ~1.000zł trzeba liczyć.
viewtopic.php?t=65886
A zdajesz sobie sprawę, że taki MediaExpert ma na każdym jednym towarze ma marżę 40% lub więcej? Tylko od Apple takiej nie dostają.
Takie jest życie, z czegoś przecież muszą żyć. Ja też pracuję i moja firma ma marżę 100% na swoich usługach
Czyli w takiej sytuacji ten MC889 staje się po prostu anteną, to nie lepiej wychodzi by kupić inną antenę prawdopodobnie tańszą, gdy finalnie i tak idzie to do routera? Może nie do końca rozumiem istotę tego ZTE, tylko się zastanawiam dzisłaniem tego.Zeusek pisze: ↑2024-12-03, 15:11 Wieszasz na dom, potem kablem leci do routera, dopiero on rozgłasza Internet po kablu lub wi-fi.
Jako tańsza alternatywa i czasami lepsza jest zestaw viewtopic.php?t=65475
Nie wiedziałem o czymś takim jak Field test, jakie dane z niego są istotne? Jest sporo zakładek z lte jak i 5g. To by było kilkadziesiąt screenów, nie chce tak spamować.matek451 pisze: ↑2024-12-03, 19:10 Brak screnów z Field Test na IoS więc nie wiadomo jakie parametry sygnału na kotwicy LTE i na jakim paśmie nie wspominając o N78 na 5G więc trudno powiedzieć czy wewnętrzny router 5G czy zew. CPE 5G/LTE. Na Koszalińskiej 5g3500 n78 oraz 5 pasm LTE i DSS na 2100MHz czyli dynamicznie dzielone pomiędzy 5G2100 i LTE2100, 2 sektor na azymut 180 czyli na ciebie. Źle rozumiesz istotę MC889 czyli zew. CPE 5G/LTE to jest antena kierunkowa MIMO4X4 z wbudowanym routerem i modemem 5G X62, zasilanie injectorem POE poprzez port 2.5Gb/s. Do zestawu dochodzi router wewnętrzny , spięty do WAN z injectora POE który zapewnia sieć lokalną oraz WiFi wewnatrz domu.
Dzięki za podpowiedzi. W zestawie MC889 jest coś nazwanego "złącze PoE". Czyli w zestawie mam kabel, który idzie do tego złącza, dalej mogę to wpiąć bezpośrednio do takiego access pointa i tyle? Czy potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe elementy do spięcia tego? Jak googlowałem to te wszystkie setupy są mocno rozbudowane o skomplkowane. A zastanawiam się czy nie lepszy byłby taki access point zainstalowany obok klapy poddasza na 1 piętrze, z którego miałbym podpięcie do MC889. Chyba, że to tak nie działą i musi być router podpięty do routera ZTE labo dodatkowo jakiś switch.