DWR-921E logowanie

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
BOGUSS
Użytkownik forum

DWR-921E logowanie

Post autor: BOGUSS »

DWR-921E jest problem z zalogowaniem.
Router zresetowany, a na stronie logowania wciąż
"Błędna nazwa użytkownika lub hasło" .
To elektrośmieć czy jeszcze coś da się zrobić ?
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: DWR-921E logowanie

Post autor: matek451 »

To od dawna jest elektrośmieć , nawet jak jest sprawny.
BOGUSS
Użytkownik forum

Post autor: BOGUSS »

Do kamery na działkę jeszcze by się nadał.
matek451
Guru bezprzewodowy

To jest router z 2015 roku, dystrybucja Plusa/ CP, no i to D-link, słynacy z dziurawego jak ser szwajcarski softu, zresztą nigdy nie był aktualizowany. D-link to syf jakich mało, dla mnie nawet gorszy od Alcatel/TCL.
Ta pseudo firma już dawno nie produkuje sprzętu do LTE/5g to brandowane D-linkiem sprzety jakiś no name producentów z Chin, nawet softy do nich są tworzone przez tych Chinoli. Sprzęt bez wsparcia oraz aktualizacji softu. Ja nawet tych obecnych nie polecam.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

No ok , ale kolega już go ma i chce go dalej używać...
Co innego jak by go chciał kupić...

D-Linki miały możliwość aktualizacji fw przez stronę . Jak pamiętam trzeba było trzymać reset podłączając zasilanie , i trzymać ,dopuki nie zapali się czerwona dioda.
Wtedy ustawić adres statyczny na komputerze i da się wejść na stronę aktualizacji.
Plik fw też jest do tego modelu. Może się uda.
matek451
Guru bezprzewodowy

To jest wersja DWR-921E nie majaca nic wspólnego z DWR-921, to taki kastrat wypuszczony na zamówienie CP w niewielkiej ilości, to efemeryda która nie dziala na 2100MHz ma tylko SISO 1X1 na antenie zew., a co do softu to podobnie jak w Zyxel/LBR20 aktualizacja jest oddzielna dla modemu LTE i dla routera, na stronie D-linka nie ma softu do modemu , jest jedynie plik dla routera , zresztą jedyny jaki był dostępny 9 lat temu.
Kolega oczywiście moze próbować , nie musi dbać o bezpieczeństwo, ja tylko napisałem jak wygladaja fakty z tym złómem.
Na dziś porzadny router z agregacją 2 pasm LTE można mieć za 100-200 zł wiec nie potrzeba wielkich wydatków .
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

matek , aż strach pomyśleć , jak bym na forum medycznym wyskoczył z problemem ,że żonie wyskoczył pypeć na twarzy ,a Ty byś tam był :)
Jak bym miał się dostosowywać do Twoich rad to musiał bym zmienić żonę , bo uświadomił byś mnie czego jeszcze jej brakuje , a młodsza nie będzie :)
Nie takie było pytanie :)
tomekwwa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: tomekwwa »

Ale on zgłasza, że ma raka złośliwego z przerzutami i pyta czy można go usunąć cążkami do paznokci xD

A co autor wpisuje jako użytkownika i hasło?
jfk
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: jfk »

matek451 pisze: 2024-12-15, 10:50 To jest router z 2015 roku, dystrybucja Plusa/ CP, no i to D-link, słynacy z dziurawego jak ser szwajcarski softu, zresztą nigdy nie był aktualizowany.
Ten sprzęt był również produkowany dla jakiegoś australijskiego operatora z wrzuconym od niego softem-mam ten modem/choć nie używany od prawie dekady-firmware ograniczone do obsługi sieci/tam nawet nie ma co aktualizować. Sprzęt bardzo stabilny/choć zrezygnowałem z jego użytkowania ze względu na brak opcji wyboru pracy pasma LTE. Do modemu można podłączyć antenę MIMO poprzez złącze ufl. bezpośrednio na
modemie. Więcej o tym pacjencie można poczytać tutaj https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=21914
matek451
Guru bezprzewodowy

Cytat z linka podanego przez ciebie "że reset do fabryki przyciskiem to nie przycisk reset a wps trzymany przez minimum 15 sekund i wraca do admin admin". Moze kolega autor spróbuje tego samego.
Sam miałem z nim do czynienia u bratanicy w 2015 i wrazenia nie zrobił , muszę spytać czy go jeszcze ma .
jfk
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: jfk »

matek451 pisze: 2024-12-15, 19:43 Sam miałem z nim do czynienia u bratanicy w 2015 i wrazenia nie zrobił
Ja przez chwilę używałem do internetu Plusa (szukałem firmware z obsługą sterowania pasmami-znalazłem australijskie, ale niestety sterowania bandami nie było/bez tego do Orange w ogóle mi się nie nadawał przy palecie pasm i wyłączeniach w nocy). On ma jedną szczególną cechę-jest niezwykle energooszczędny.
ODPOWIEDZ