DWR-921E logowanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
DWR-921E logowanie
DWR-921E jest problem z zalogowaniem.
Router zresetowany, a na stronie logowania wciąż
"Błędna nazwa użytkownika lub hasło" .
To elektrośmieć czy jeszcze coś da się zrobić ?
Router zresetowany, a na stronie logowania wciąż
"Błędna nazwa użytkownika lub hasło" .
To elektrośmieć czy jeszcze coś da się zrobić ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: DWR-921E logowanie
To od dawna jest elektrośmieć , nawet jak jest sprawny.
-
- Użytkownik forum
Do kamery na działkę jeszcze by się nadał.
-
- Guru bezprzewodowy
To jest router z 2015 roku, dystrybucja Plusa/ CP, no i to D-link, słynacy z dziurawego jak ser szwajcarski softu, zresztą nigdy nie był aktualizowany. D-link to syf jakich mało, dla mnie nawet gorszy od Alcatel/TCL.
Ta pseudo firma już dawno nie produkuje sprzętu do LTE/5g to brandowane D-linkiem sprzety jakiś no name producentów z Chin, nawet softy do nich są tworzone przez tych Chinoli. Sprzęt bez wsparcia oraz aktualizacji softu. Ja nawet tych obecnych nie polecam.
Ta pseudo firma już dawno nie produkuje sprzętu do LTE/5g to brandowane D-linkiem sprzety jakiś no name producentów z Chin, nawet softy do nich są tworzone przez tych Chinoli. Sprzęt bez wsparcia oraz aktualizacji softu. Ja nawet tych obecnych nie polecam.
-
- Guru bezprzewodowy
No ok , ale kolega już go ma i chce go dalej używać...
Co innego jak by go chciał kupić...
D-Linki miały możliwość aktualizacji fw przez stronę . Jak pamiętam trzeba było trzymać reset podłączając zasilanie , i trzymać ,dopuki nie zapali się czerwona dioda.
Wtedy ustawić adres statyczny na komputerze i da się wejść na stronę aktualizacji.
Plik fw też jest do tego modelu. Może się uda.
Co innego jak by go chciał kupić...
D-Linki miały możliwość aktualizacji fw przez stronę . Jak pamiętam trzeba było trzymać reset podłączając zasilanie , i trzymać ,dopuki nie zapali się czerwona dioda.
Wtedy ustawić adres statyczny na komputerze i da się wejść na stronę aktualizacji.
Plik fw też jest do tego modelu. Może się uda.
-
- Guru bezprzewodowy
To jest wersja DWR-921E nie majaca nic wspólnego z DWR-921, to taki kastrat wypuszczony na zamówienie CP w niewielkiej ilości, to efemeryda która nie dziala na 2100MHz ma tylko SISO 1X1 na antenie zew., a co do softu to podobnie jak w Zyxel/LBR20 aktualizacja jest oddzielna dla modemu LTE i dla routera, na stronie D-linka nie ma softu do modemu , jest jedynie plik dla routera , zresztą jedyny jaki był dostępny 9 lat temu.
Kolega oczywiście moze próbować , nie musi dbać o bezpieczeństwo, ja tylko napisałem jak wygladaja fakty z tym złómem.
Na dziś porzadny router z agregacją 2 pasm LTE można mieć za 100-200 zł wiec nie potrzeba wielkich wydatków .
Kolega oczywiście moze próbować , nie musi dbać o bezpieczeństwo, ja tylko napisałem jak wygladaja fakty z tym złómem.
Na dziś porzadny router z agregacją 2 pasm LTE można mieć za 100-200 zł wiec nie potrzeba wielkich wydatków .
-
- Guru bezprzewodowy
matek , aż strach pomyśleć , jak bym na forum medycznym wyskoczył z problemem ,że żonie wyskoczył pypeć na twarzy ,a Ty byś tam był 
Jak bym miał się dostosowywać do Twoich rad to musiał bym zmienić żonę , bo uświadomił byś mnie czego jeszcze jej brakuje , a młodsza nie będzie
Nie takie było pytanie

Jak bym miał się dostosowywać do Twoich rad to musiał bym zmienić żonę , bo uświadomił byś mnie czego jeszcze jej brakuje , a młodsza nie będzie

Nie takie było pytanie

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale on zgłasza, że ma raka złośliwego z przerzutami i pyta czy można go usunąć cążkami do paznokci xD
A co autor wpisuje jako użytkownika i hasło?
A co autor wpisuje jako użytkownika i hasło?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ten sprzęt był również produkowany dla jakiegoś australijskiego operatora z wrzuconym od niego softem-mam ten modem/choć nie używany od prawie dekady-firmware ograniczone do obsługi sieci/tam nawet nie ma co aktualizować. Sprzęt bardzo stabilny/choć zrezygnowałem z jego użytkowania ze względu na brak opcji wyboru pracy pasma LTE. Do modemu można podłączyć antenę MIMO poprzez złącze ufl. bezpośrednio na
modemie. Więcej o tym pacjencie można poczytać tutaj https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=21914
-
- Guru bezprzewodowy
Cytat z linka podanego przez ciebie "że reset do fabryki przyciskiem to nie przycisk reset a wps trzymany przez minimum 15 sekund i wraca do admin admin". Moze kolega autor spróbuje tego samego.
Sam miałem z nim do czynienia u bratanicy w 2015 i wrazenia nie zrobił , muszę spytać czy go jeszcze ma .
Sam miałem z nim do czynienia u bratanicy w 2015 i wrazenia nie zrobił , muszę spytać czy go jeszcze ma .
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja przez chwilę używałem do internetu Plusa (szukałem firmware z obsługą sterowania pasmami-znalazłem australijskie, ale niestety sterowania bandami nie było/bez tego do Orange w ogóle mi się nie nadawał przy palecie pasm i wyłączeniach w nocy). On ma jedną szczególną cechę-jest niezwykle energooszczędny.