[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-01-22, 17:15 ]
Poprawa wulgaryzmów

Moderator: Moderatorzy
A zupełnie nawet częste. Zobacz temat w HP o prędkościach.milan1899ac pisze:Czy to normalne, że mój ping wynosi 999 ms?
Ponoć to jest prędkość portu. Zainstaluj sobie cos do pomiaru prędkości i zobacz jaką masz naprawdę.milan1899ac pisze:ponoć 460,8 Kb/s
Temat pingów już był wałkowany wiele razy ale dodam że niestety biorąc pod uwagę obciążenie sieci ping niestety jest kiepski. Nawet na HSDPA czasami nie jest rewelacyjny. Zależy to tylko od operatora, w pewnym stopniu od użytkownika i higieny jego komputera (spyware, adware, malware). Tych śmieci standardowy antywir nie wykrywa a potrafią nieźle namieszać w transferze.milan1899ac pisze:[...] Czy to normalne, że mój ping wynosi 999 ms?
Zainstalowałem mam 27,4 kbps oraz 4,6 kbps.Sundance_kid pisze:Ponoć to jest prędkość portu. Zainstaluj sobie cos do pomiaru prędkości i zobacz jaką masz naprawdę.
Ostatnio pozbyłem się błędu ''explorer.exe'' to znacznie pomogło, teraz muszę oczyścić kompa, bo na dysku C mam tylko 141 MB wolnego.mar_kow pisze:Zależy to tylko od operatora, w pewnym stopniu od użytkownika i higieny jego komputera (spyware, adware, malware).
Z nimi nie wygrasz. Ja czekam od 8 lat na sepse.milan1899ac pisze:I jeszcze jedno, kiedyś chciałem zamówić neostrade, lecz konsultant powiedział, że ''nie dochodzi słup'', spytałem czy nie mogą go doprowadzić przecież to tylko 100 metrów, to on definitywnie odmówił, czy on miał takie prawo?
Konsultant miał rację, niestety. W wielu miejscowościach jest taka sytuacja że wymagana jest modernizacja centrali telefonicznych, najczęściej jest to własnie na obrzeżach miast gdzie wydaje się że dołożenie kolejnego słupa wystarczy. Takie rejony na pograniczu miast i wsi mają najgorzej także w innych sprawach np. naprawy dróg.milan1899ac pisze:konsultant powiedział, że ''nie dochodzi słup'', spytałem czy nie mogą go doprowadzić przecież to tylko 100 metrów, to on definitywnie odmówił
ta druga prędkość to zapewne 4.6 kBps...wyglada to na slabe EDGE lub na sam GPRS...Ja mam w nocnych godzinach ok 20 KB/s i pingi ok 700ms (nie za bardzo nadaje sie to do gier online) pzdrmilan1899ac pisze:Zainstalowałem mam 27,4 kbps oraz 4,6 kbps.
Mialem ten program i nie za bardzo pomógłmilan1899ac pisze:Jak skonfigurować cFosSpeed
Tu piszesz o kbps czy ping (ms)?milan1899ac pisze:38.0 na 38.0, a kiedy włączam strony internetowe to już jest po 500.0.
kbpsJo_gurt pisze:Tu piszesz o kbps czy ping (ms)?