Pozdrawiam

Moderator: Moderatorzy
Niestety tak, masz jakieś uprzedzenia z tym związane. Pomijam już zupełnie że czysto polskie firmy robią podobnie.
Witam, zrobilem testy i jestem w szoku. Na 5g z telefonu w orangu 300mb/s. Nie spodziewalem sie, podrzucam screeny. Ale w porownaniu do playa i ich 20mb/s wybor jest jasny. Niestety do playa mialem dostep tylko na iphonie a tam nie ma netmonstera ale mysle ze porownanie wynikow ze speedtesta wystarczamatek451 pisze: ↑2025-03-19, 21:50 Mylisz się i to bardzo, niestety ale propaganda niemieckiego operatora robi jego uzytkownikom wodę z mózgu, oferta za 95 zł ze sprzetem do 5G na uzyczenie i ograniczeniem do 90Mb/s to kupa śmiechu. Już mi się nie chce pisać po raz n-ty jak Niemiec robi w wała swoich klientów, zapisy regulaminowe w tej ofercie są nie do przyjecia. No i z reguły wciskają zestaw WNC 5G , syf jakich mało. Na dodatek i tak do zwrotu.
Inni operatorzy oferują oferty bez limitu danych i prędkości, bez sprzetu lub ze sprzetem w ratach i na własność, zestawy lub samo CPE 5G LTE. Bezkonkurencyjny jest w tej kwestii Orange korzystający z tych samych stacji bazowych NetWorks co T-mobile .
Na poczatek test na zewnątrz na telefonie 5G z pre-paid Orange Free z dostepem do 5G N78 i 1050GB za darmo, screeny z https://play.google.com/store/apps/deta ... l=pl&gl=US i speedtestu. BTS NetWorks na pozwoleniu Orange ma
prawdziwe 5G3500 N78 i agregację 4 pasm LTE, z tych samych pasm korzysta T-mobile.
Play z kolei na BTS-ie Łuszczów Pierwszy ma N78 plus 4 pasma LTE w agregacji, test tak jak Orange, karta Virgin Mobile za 5 zł i na niej 760GB za darmo na m-c.
Abonament w Orange LOVE Mini to koszt 105 zł za kartę bez limitów do internetu plus karta do telefonu no limit z 300GB/m-c. Do tego za 912 zł w ratach NE211+HX510 lub za 768 zł MC889 a za 1440 zł MC889A PRO czyli w bardzo atrakcyjnych cenach.
Alternatywa to pre-paidy a sprzet do 5G czyli zestaw zew. CPE 5G+ router wewnetrzny za około 1000 zł w ratach, Play przy zmianach kart , koszt za 760GB na m-c 3.6-5 zł, jak za mało to wymieniasz kartę na kolejną, sam za 10 zł na m-c mam ponad 2TB danych z 3 kart pre-paid. Albo za 50 zł na m-c pre-paid z 700GB/m-c.
No i oczywiście jak własny sprzęt to oferta Orange od naszego kolegi z forum z no limit.
Fajnie by bylo jakby byl z ich oferty, bo internet ogarniam dla rodzicow co chca placic co miesiac i tyle, a tak to branie na raty w innym sklepie itd itd. Juz ciezko bylo mi ich przekonac do zmiany operatora, a co dopiero do brania na raty w innym sklepie i np karty od kolegi z forum. Chyba ze naprawde maja duze przebity na sprzecie i nic interesujacego, ale tutaj jeden kolega z forum pisal jakies 3 rozne sprzety w ofercie od Orange razem z pakietem love mini box, wiec zastanawiam sie, ktory wybrac