przyznaję, że trochę się na tym nie znam,
ale zerknąłem na wątek: viewtopic.php?p=658061#p658061
gdzie pisano, że w T-Mobile ten ZTE MC888 PRO był najszybszy i zaagregował:
15.0MHz@2600(B7)+15.0MHz@2100(B1)+10.0MHz@800(B20)+5.0MHz@900(B8)
oraz były też inne opinie, że wyciąga po 5G transfery do 700/T-Mobile (a w innymi miejscu nawet 900/Orange) Mbps pobierania.
Nabyłem ZTE MC888 PRO w dobrym stanie jeszcze na gwarancji i uruchomiłem go ze kartą iPlus bez limitów.
Ustawiłem go na parapecie w oknie piątego piętra budynku z dość przestronnym widokiem przez okno na Ksawerów i początek mordoru po środku Mokotowa w okolicy Galerii Mokotów, Straży, Policji, Pogotowia i TVP czyli z potencjamie swobodnym zasięgiem na kwartały z licznymi masztami PlusGSM w okolicy, ale transfery są umiarkowane - tzn. w dzień DL ok. 200-235Mbps/ UL.30-35Mbps, w nocy DL do 305/308Mbps i UL.45-65Mbps max.
Natomiast interfejsie urządzenie wygląda jakby korzystał tylko z 1 pasma LTE/1800MHz(B3) i jednego 5G/N41 oraz jest wyraźna wzmianka braku agregacji (No CA), czyli zupełnie inaczej niż opisywano dla innych sieci.
Poza tym urządzenie wydaje się (po 1 dniu) działać na razie w miarę stabilnie oraz ma jeszcze miesiąc gwarancji, dlatego proszę o pomoc w 3 kwestiach:
1. Czy i jak można coś ustawić w interfejsie ZTE MC888 PRO, aby wymusić korzystanie z kilku pasm na raz i ich agregację dla iPlus?
2. Czy da się na tym urządzeniu uzyskać DL na poziomie ok. 500/600Mbps dla agregacji chociaż ze 3 pasm z 5G+4G na PlusGSM w sieci Polkomtel na Mokotowie?
3. Co mogę jeszcze innego zrobić, aby podnieść parametry transmisji na tym ZTE MC888 PRO dla iPlus w mojej okolicy?
Załączam obrazki ilustracyjne do sprawy i uprzejmie proszę o Waszą ekspercką pomoc.

Pozdrawiam,
K.