Witam
Sprzet jak w opisie.
Kupiłem wspomniany router, mamy do wyboru wrsje EM i wersje EU
EM w/g opisów na stronie dystrybutora itp. obsługuje więcej modeli kart 3G niz wersja EU.
Option GT MAX był na liscie supportu dla tego urządzenia.
Router nie widzi modemu na innej karcie -globetrotter o.k a sam modem działa w notebooku.
co sie okazuje pomoc techniczna linksysa stwierdziła ze owszem GT MAX jest wspierany przez to urządzenie ale musi byc odpowiedni model tej karty!! Nie podają dokładnych danych odnosnie kart bo jak twierdzą to są wiadomosci zastrzeżone dla nich.
Wspomnieli ze po sflashowaniu mojego modelu na odpowiedni firmware jest duze prawdopodobieństwo ze karta zadziała z routerm.
W stronie optiona nie mam czego szukać bo podany serial number ani numer imei nie jest widziany przez system.
...... w Orange (sorry inaczej ich nazwać nie mogę) stwierdzili ze oni nie mają narzędzi i firmware zdobęde od producenta, a ze karta jest nowo zakupiona to widocznie system identyfikacji optiona jeszcze nie odswiezył danych.
Option odpowiedział mi ze sorry modem jest Oem więc całe wsparcie techniczne obsługiwane jest poprzez lokalnego dystrybutora czyli ...... z Orange.
Tzw. spychologia, dodam jeszcze ze w/g Linksysa wersja EU tego modelu nie powinna być sprzedawana w Polsce, innymi słowy lewy kanał dystrybucyjny nad którym ...... z Linksysa nie mają władzy.
Jesli ktoś sobie poradził z podobnym problemem to chętnie skorzystam z pomocy, nie będe przytaczał juz innych wypowiedzi pałek z Linksysa i Orange.
Jeszcze raz przepraszam za "......"
Nie podaje dokładnych danych modemu jak i firmware który teoretycznie załatwił by sprawe ponieważ dane te mam na innym kompie.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-01-31, 07:56 ]
Cenzura pewnych wyrażeń.
I nie ma co przepraszać, tylko trzeba nie używać pewnych słów, tu na forum nie mamy zwyczaju obrażać innych.
WRT54G3G-EM + GT MAX = Porażka
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
WRT54G3G-EM + GT MAX = Porażka
Ostatnio zmieniony 2008-01-31, 07:54 przez vanvanilla, łącznie zmieniany 1 raz.
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: WRT54G3G-EM + GT MAX = Porażka
odezwij się do forumowicza o ksycie CYSIO z tego forum, on doskonale sie na tym zna i doradzi Ci dokładnie co i jak tutaj zrobic !
znajdziesz go w wyszukiwarce uzytkowników
znajdziesz go w wyszukiwarce uzytkowników

- bob
- Guru bezprzewodowy
Już pisałeś o tym i dałem Ci wskazówkę:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ght=#66740
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ght=#66740
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ponieważ tamten wątek jest o tym samym, to zamykam, a dyskusje kontynuujemy w tamtym.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.