Jestem posiadaczem w/w routera od jakiś 2 miesiecy wszystko działa w miarę sprawnie oprocz jednej rzeczy.
Po pierwsze mam neostrade 2MB/s podłaczona jest do modemu D-Link DSL-320T ktory jest z kolei podłączony do routera Linksys WRT54GL do routera podlączone sa dwa komputery przez kabelek i dwa przez anteny , soft mam zmieniony na Tomato 1.7 . Komputery podłączone przez kable działaja normalnie bez problemów ale jezeli chodzi o połaczenie radiowe to tu zaczynaja sie schody poniewaz jeżeli podłącze np laptopa lub inny komputer przez Wi-Fi w odległosci około 3-4 metrów mam zasięg na 100% wszystko działa normalnie ale jak próbuje podłączyc sie do internetu przez drugi komputer który znajduje się jakies 100 m od routera (anteny zewnetrzne panelowe) to łączy się dosłownie na chwilę i zaraz wywala i tak caly czas zasieg mam na jakies 40 % . Jezeli wyłacze połączenie z netem na komputerze oddalonym o te 3-4 metry to na tym oddalonym o 100 m wszystko działa normalnie bez przerw
No i pytanie czy jest to spowodowane słabym zasięgiem z anteny czy tez router jest za słaby żeby takie połączenie obsługiwać , albo może mam cos w ustawieniach pomidorka nie tak ?
Prosze o pomoc z góry dziekuję

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-02-05, 07:46 ]
Przenoszę na "internet radiowy", gdyż główne pytanie tego dotyczy.