Internet w Raszynie - wybór
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet w Raszynie - wybór
Mieszkam w Raszynie, kończy mi się umowa z netią, chciałbym rozpatrzyć więcej ofert. Znacie jakichś operatorów właśnie z Raszyna. W netii za 2 Mbity płacłbym 96 zł/miech umowa na 12 miesięcy. Żadnego sprzętu Wifi nie posiadam.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet w Raszynie - wybór
Rozumiem,że Netia przez kabel ?
Przesiadka z kabla na nawet najlepszą radiówkę to IMHO krok wstecz...
Przesiadka z kabla na nawet najlepszą radiówkę to IMHO krok wstecz...
-
ale tu chodzi o cene...
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
no tu polemizowałbym:) jesli chodzi o infrastrukturę to się zgadzam ale o dostawców internetu to tu sprawa już nie jest taka jasna:)Przesiadka z kabla na nawet najlepszą radiówkę to IMHO krok wstecz
jutro to dzis... tyle że jutro 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No tak...96 zł za 2 mbit po kablu to strasznie drogomichalekk pisze:ale tu chodzi o cene...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2008-02-06, 15:10 ]
Jak się ma DOBREGO providera z DOBRYMI łączami w okilicy to OK,ale wśród WISP takie firmy to rzadkość niestety.morion pisze:no tu polemizowałbym:) jesli chodzi o infrastrukturę to się zgadzam ale o dostawców internetu to tu sprawa już nie jest taka jasna:)
U mnie radiówek jest zatrzęsienie,ale prawie wszystkie to amatorszczyzna - jada na DSLach,nieudolnie zarządzają tym skromnym pasmem,umiłowali sobie parabole - zestawiają na nich linki na 150m,etc.
Prawie wszyscy narzekają.
Jedyny porządny WISP - mający 1 Gbit łącze od Telekomunikacji Kolejowej - niestety jest ciut za daleko...ale za to można podjechać pod jego darmowego hostpota,i pouzywać 4 Mbit/s

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Oj tak, wystarczy poczytac co troche: a to duze opoznienia, a to gubi zasieg, a to przeciazenie po 16:00. Jednak co kabel to kabel i co wiekszy operator to wiekszy operator ;P Np. taka neostrada - narzekac na tepse ludzie lubia to narzekaja, drogo owszem, ale za to jakosc uslugi jest w ogromnje wiekszosci taka jak powinna byc. I wolalbym placic te 100zl za 2Mbps (i place zreszta, tez netia ;P) niz miec jakiegos bidnego WISPa.Patryk_ pisze:ale wśród WISP takie firmy to rzadkość niestety.
-
u mnie jest tylko kilku(nie więcej niż 5) providerów wi-fi... i są drożsi niż netia...
BTW: Jo_gurt, jak spisuje się net WiMAX?
BTW: Jo_gurt, jak spisuje się net WiMAX?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja jestem bardzo zadowolony. Jedyna techniczna wada jaka zauwazylem to troche wiekszy ping (w granicach 50-70ms zamiast 20). Poza tym stabilna i dobra usluga o przepustowosci takiej jak deklarowana (2Mbps) a czasem pare kilo wieksza.BTW: Jo_gurt, jak spisuje się net WiMAX?