Internet w Raszynie - wybór

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michalekk
Początkujący użytkownik forum

Internet w Raszynie - wybór

Post autor: michalekk »

Mieszkam w Raszynie, kończy mi się umowa z netią, chciałbym rozpatrzyć więcej ofert. Znacie jakichś operatorów właśnie z Raszyna. W netii za 2 Mbity płacłbym 96 zł/miech umowa na 12 miesięcy. Żadnego sprzętu Wifi nie posiadam.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Internet w Raszynie - wybór

Post autor: Patryk »

Rozumiem,że Netia przez kabel ?

Przesiadka z kabla na nawet najlepszą radiówkę to IMHO krok wstecz...
michalekk

ale tu chodzi o cene...
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

Przesiadka z kabla na nawet najlepszą radiówkę to IMHO krok wstecz
no tu polemizowałbym:) jesli chodzi o infrastrukturę to się zgadzam ale o dostawców internetu to tu sprawa już nie jest taka jasna:)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

michalekk pisze:ale tu chodzi o cene...
No tak...96 zł za 2 mbit po kablu to strasznie drogo :]

[ Dodano: 2008-02-06, 15:10 ]
morion pisze:no tu polemizowałbym:) jesli chodzi o infrastrukturę to się zgadzam ale o dostawców internetu to tu sprawa już nie jest taka jasna:)
Jak się ma DOBREGO providera z DOBRYMI łączami w okilicy to OK,ale wśród WISP takie firmy to rzadkość niestety.
U mnie radiówek jest zatrzęsienie,ale prawie wszystkie to amatorszczyzna - jada na DSLach,nieudolnie zarządzają tym skromnym pasmem,umiłowali sobie parabole - zestawiają na nich linki na 150m,etc.
Prawie wszyscy narzekają.

Jedyny porządny WISP - mający 1 Gbit łącze od Telekomunikacji Kolejowej - niestety jest ciut za daleko...ale za to można podjechać pod jego darmowego hostpota,i pouzywać 4 Mbit/s :cwaniak:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Patryk_ pisze:ale wśród WISP takie firmy to rzadkość niestety.
Oj tak, wystarczy poczytac co troche: a to duze opoznienia, a to gubi zasieg, a to przeciazenie po 16:00. Jednak co kabel to kabel i co wiekszy operator to wiekszy operator ;P Np. taka neostrada - narzekac na tepse ludzie lubia to narzekaja, drogo owszem, ale za to jakosc uslugi jest w ogromnje wiekszosci taka jak powinna byc. I wolalbym placic te 100zl za 2Mbps (i place zreszta, tez netia ;P) niz miec jakiegos bidnego WISPa.
michalekk

u mnie jest tylko kilku(nie więcej niż 5) providerów wi-fi... i są drożsi niż netia...
BTW: Jo_gurt, jak spisuje się net WiMAX?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

BTW: Jo_gurt, jak spisuje się net WiMAX?
Ja jestem bardzo zadowolony. Jedyna techniczna wada jaka zauwazylem to troche wiekszy ping (w granicach 50-70ms zamiast 20). Poza tym stabilna i dobra usluga o przepustowosci takiej jak deklarowana (2Mbps) a czasem pare kilo wieksza.
ODPOWIEDZ