jest to mój pierwszy post tutaj, pozdrawiam wszystkich serdecznie. Starałem się przeszukać forum pod kątem mojego problemu, ale niestety nie znalazłem rozwiązania.
Mam FujitsuSiemensa AmiloPro z Vistą Home Basic (32-bitowy). Niedawno kupiłem iPlusa z w/w modemem. Wszystko zostało zainstalowane jak trzeba, ściągnąłem również i zainstalowałem upgrade iPlus Managera.
Problem w tym, że po uruchomieniu iPlus Managera (i wcześniejszym uruchomieniu iPlus Checkera z zablokowanych programów) wygląda na to, że komputer w ogóle nie widzi modemu...
Po włożeniu modemu Vista wyświetlił komunikat, iż sterowniki zostały zainstalowane poprawnie, jednak w Menedżerze Urządzeń są dwa wykrzykniki przy urządzeniach USB, które mówią, że system nie ma zasobów i musiał te dwa (otwarty kontroler hosta PCI do USB) wyłączyć. Wyłączanie zitegrowanego modemu, tudzież innych urządzeń nic nie dało, podobno to BIOS (wg MS-u) blokuje przydzielanie zasobów do tego urządzenia...
W urządzeniach Karty PCMCIA jest tylko kontroler, modemu nie widać... Dodawanie urządzeń, odinstalowywanie i ponowne instalowanie nic nie dało...
Szczerze powiedziawszy nie mam się do kogo zwrócić, a wczoraj nastąpiła aktywacja karty i cóż - powiedzmy sobie szczerze - chciałbym zacząć korzystać z tego za co za moment będę bulił...
Starał się pomóc znajomy guru IT (dzięki, Przemo!