czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???
Moderator: Moderatorzy
czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???
chwilowo mam dwa modemy i dwie karty z oplaconym iPlus, moze da sie jakos ustawic by dzialaly jednoczesnie i byl 2 razy szybszy transfer?
- Varmack
- Stały użytkownik forum
Re: czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???
Marne szanse, może uruchomisz dwa jednocześnie ale raczej nie będzie 2 razy szybciej...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
to sie chyba jednok nie uda... ale powinno to dac sie jakos zrobic?
moze przy uzyciu jakiegos specjalnego programu? nie rozumiem czemu mialoby sie nie dac... tak teoretucznie 

- Varmack
- Stały użytkownik forum
Tak teoretycznie ?
Hmm, jak by miec program który by rozdzielał transfr plików na dwa modemy to by się może dało
Zresztą jak by to było możliwe to by już chyba ktoś na to wpadł
Ale możesz poszukać po necie może znajdziesz coś na temat np. Równoległej pracy modemów, coś kiedyś o tym słyszałem, ale to już chyba potrzebne sa specjalne modemy do tego...
Hmm, jak by miec program który by rozdzielał transfr plików na dwa modemy to by się może dało

Zresztą jak by to było możliwe to by już chyba ktoś na to wpadł

Ale możesz poszukać po necie może znajdziesz coś na temat np. Równoległej pracy modemów, coś kiedyś o tym słyszałem, ale to już chyba potrzebne sa specjalne modemy do tego...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
nie mam problemu - masz dwa modemy odpalasz jeden potem druqi jak sie połączą wchodzisz do połoczeń sieciowych
w widowsie pane sterowania>Połączenia śieciowe, wybierasz dwa aktywne połączenie (te które wcześniej uaktywniłeś) klikasz na jedno potem naciśnij Ctrl i wskazujesz druqie. Prawym klawiszem klikasz i wybierasz "dodaj do mostka" - i po sprawie
ja mam tak zrobione na 2 sonyerocssony qc75
have fun
tatik
w widowsie pane sterowania>Połączenia śieciowe, wybierasz dwa aktywne połączenie (te które wcześniej uaktywniłeś) klikasz na jedno potem naciśnij Ctrl i wskazujesz druqie. Prawym klawiszem klikasz i wybierasz "dodaj do mostka" - i po sprawie
ja mam tak zrobione na 2 sonyerocssony qc75
have fun
tatik
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mam pytanie co do podłączenia dwóch modemów na raz. Mianowicie, jesli podłączę jeden modem EDGE i jeden GPRS, to czy prędkość nie zostanie ograniczona do prędkości tego wolniejszego?
Czy funkcja mostkowania jest dostępna w Win2k Pro?
Czy funkcja mostkowania jest dostępna w Win2k Pro?
Back to the Future 

E tam, nie znacie sie:) Windows w danej chwili potrafi korzystac tylko z 1 polaczenia internetowego i tyle!