czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tompey

czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???

Post autor: Tompey »

chwilowo mam dwa modemy i dwie karty z oplaconym iPlus, moze da sie jakos ustawic by dzialaly jednoczesnie i byl 2 razy szybszy transfer?
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Re: czy mozna laczyc sie do netu przez 2 modemy rownoczesnie???

Post autor: Varmack »

Marne szanse, może uruchomisz dwa jednocześnie ale raczej nie będzie 2 razy szybciej...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
Tompey

Post autor: Tompey »

to sie chyba jednok nie uda... ale powinno to dac sie jakos zrobic? :roll: moze przy uzyciu jakiegos specjalnego programu? nie rozumiem czemu mialoby sie nie dac... tak teoretucznie :wink:
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Post autor: Varmack »

Tak teoretycznie ?
Hmm, jak by miec program który by rozdzielał transfr plików na dwa modemy to by się może dało :)

Zresztą jak by to było możliwe to by już chyba ktoś na to wpadł :)
Ale możesz poszukać po necie może znajdziesz coś na temat np. Równoległej pracy modemów, coś kiedyś o tym słyszałem, ale to już chyba potrzebne sa specjalne modemy do tego...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
tatik

Post autor: tatik »

nie mam problemu - masz dwa modemy odpalasz jeden potem druqi jak sie połączą wchodzisz do połoczeń sieciowych
w widowsie pane sterowania>Połączenia śieciowe, wybierasz dwa aktywne połączenie (te które wcześniej uaktywniłeś) klikasz na jedno potem naciśnij Ctrl i wskazujesz druqie. Prawym klawiszem klikasz i wybierasz "dodaj do mostka" - i po sprawie
ja mam tak zrobione na 2 sonyerocssony qc75
have fun
tatik
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Mam pytanie co do podłączenia dwóch modemów na raz. Mianowicie, jesli podłączę jeden modem EDGE i jeden GPRS, to czy prędkość nie zostanie ograniczona do prędkości tego wolniejszego?
Czy funkcja mostkowania jest dostępna w Win2k Pro?
Back to the Future ;)
broker

Post autor: broker »

E tam, nie znacie sie:) Windows w danej chwili potrafi korzystac tylko z 1 polaczenia internetowego i tyle!
ODPOWIEDZ