Witam
W grudniu 2007 zakupiłem router Netgear WGR614 i sama konfiguracja by działał zajeła mi ponad tydzień.No ale dzięki pomocy kolegów z tego forum udało się.Mam tylko jeszcze jedno pytanko.W tej chwili mam stały adres IP i wszystko działa jak należy.Z dniem 01.03.2008 r. mój dostawca internetu się zmienia i nowy dostawca oferuje dostęp do internetu przydzielając dynamiczne IP.Co mam zmienić w ustawieniu routera by po 01.03. wszystko działało jak należy?
Pozdrawiam Martin
Router Netgear WGR614 - znowu prośba o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Router Netgear WGR614 - znowu prośba o pomoc
Jaki teraz masz skonfigurowane WAN w tym routerze?martin_pn pisze:W tej chwili mam stały adres IP i wszystko działa jak należy.Z dniem 01.03.2008 r. mój dostawca [...] Co mam zmienić w ustawieniu routera by po 01.03. wszystko działało jak należy?
Piszesz o nowym dostawcy, ale nic o nim nie wiemy. On przejmuje tego starego czy zmieniasz zwyczajnie ISP. Może będziesz za NATem u tego ISP i będziesz miał zewnętrzny adres zmienny ale lokalny adres będzie ten sam? Prosimy o więcej szczegółów.martin_pn pisze:nowy dostawca oferuje dostęp do internetu przydzielając dynamiczne IP
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
:)
Korzystam z osiedlowego dostawcy uslug internetowych.Mam staly adres IP widoczny tylko wewnatrz sieci.Na zewnatrz sieci jest on niewidoczny.Nowy operator przejmuje starego.Wiem z informacji umieszczonej na ich stronie operatora http://inotel.pl/index.php?option=com_c ... Itemid=105 , ze oni udostepniaja dynamiczny numer IP.W tej chwili poblokowali juz porty przez ,ktore pobieralem pliki na torentach.I tu mam pytanko.Czy musze cos zmienic w ustawieniach routera by wszystko gralo po 01.03.2008 r. ?