Router Netgear WGR614 - znowu prośba o pomoc

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
martin_pn
Początkujący użytkownik forum

Router Netgear WGR614 - znowu prośba o pomoc

Post autor: martin_pn »

Witam
W grudniu 2007 zakupiłem router Netgear WGR614 i sama konfiguracja by działał zajeła mi ponad tydzień.No ale dzięki pomocy kolegów z tego forum udało się.Mam tylko jeszcze jedno pytanko.W tej chwili mam stały adres IP i wszystko działa jak należy.Z dniem 01.03.2008 r. mój dostawca internetu się zmienia i nowy dostawca oferuje dostęp do internetu przydzielając dynamiczne IP.Co mam zmienić w ustawieniu routera by po 01.03. wszystko działało jak należy?

Pozdrawiam Martin
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Router Netgear WGR614 - znowu prośba o pomoc

Post autor: zDaleKi »

martin_pn pisze:W tej chwili mam stały adres IP i wszystko działa jak należy.Z dniem 01.03.2008 r. mój dostawca [...] Co mam zmienić w ustawieniu routera by po 01.03. wszystko działało jak należy?
Jaki teraz masz skonfigurowane WAN w tym routerze?
martin_pn pisze:nowy dostawca oferuje dostęp do internetu przydzielając dynamiczne IP
Piszesz o nowym dostawcy, ale nic o nim nie wiemy. On przejmuje tego starego czy zmieniasz zwyczajnie ISP. Może będziesz za NATem u tego ISP i będziesz miał zewnętrzny adres zmienny ale lokalny adres będzie ten sam? Prosimy o więcej szczegółów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
martin_pn
Początkujący użytkownik forum

:)

Post autor: martin_pn »

Korzystam z osiedlowego dostawcy uslug internetowych.Mam staly adres IP widoczny tylko wewnatrz sieci.Na zewnatrz sieci jest on niewidoczny.Nowy operator przejmuje starego.Wiem z informacji umieszczonej na ich stronie operatora http://inotel.pl/index.php?option=com_c ... Itemid=105 , ze oni udostepniaja dynamiczny numer IP.W tej chwili poblokowali juz porty przez ,ktore pobieralem pliki na torentach.I tu mam pytanko.Czy musze cos zmienic w ustawieniach routera by wszystko gralo po 01.03.2008 r. ?
ODPOWIEDZ