problem z netem w orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z netem w orange
Mam neta w Orange chodzi mi na EDGE ale jakos za wolno.gdy sciagam pliki na Aresie transfer jest w granicach od 0.1 do góra 3 kb/s co mozna zrobic?
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: problem z netem w orange
Ja sie z Aresem nie moge w ogole polaczyc nie wiem czemu ;/
Co do Twojego problemu zobacz to masz w
wiele watkow na ten temat..
Dokladnie to
TUTAJ >FAQ<
Co do Twojego problemu zobacz to masz w

Dokladnie to
TUTAJ >FAQ<
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez LuKaSh, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ares z tego co wiem to jest program tupu p2p. A konfiguracja programu jest prawidłowa, próbowałeś ściągnąć coś co ma dużo peer'ów? Słyszałem również, że operatorzy komórkowi blokują możliwość używania takich programów z tego względu, że za mocno obciążają one łącza. Ze swojego doświadczenia wiem, że na pewno tylko Plus nie blokuje programów p2p, zaś pozostali operatorzy raczej blokują. A może spróbuj innego klienta np. tylko sieci torrent, do nich polecam uTorrent.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- LuKaSh
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Chyba tak bo ma ani Ares ani eMule nie dzialaYaHooo pisze:Słyszałem również, że operatorzy komórkowi blokują możliwość używania takich programów z tego względu, że za mocno obciążają one łącza.

YaHooo pisze:A może spróbuj innego klienta np. tylko sieci torrent, do nich polecam uTorrent.

llookkaass sprobuj zaciagac cos z www, i sprawdz predkosc