ponieważ nie znalazłem na forum takie problemu, piszę nowy temat i liczę że ktoś mi pomoże.
Z powodu częstego przemieszczania się zrezygnowałem z kablowego netu i włączyłem iPlusa w abonamencie. Kupiłem SE K800i, który ma mi służyć jako modem. Pomijam to że za późno sprawdziłem że nie ma on EDGE, ale ma 3G... a jest szansa że będę mógł z niego korzystać.
Mój problem jest taki. Podczas połączenia (czy to przez USB , czy Bluetooth) nie można się do mnie dodzwonić ani nie przychodzą smsy

Czy ktoś z Was potwierdzi tą informacje o klasach modemu? Czy można to jakoś zaktualizować, zmienić oprogramowanie modemu w telefonie.Cokolwiek żeby tylko pomogło:)
PS. Dodam tylko że w trakcie połączenia z netem, próbowałem z innego telefonu dodzwonić się do siebie i wysyłać smsy... Przeważnie słuchać "że jestem nieosiągalny", ale co 2-3 próbę dodzwonienia jednak połączenie z internetem zawiesza sie (ikonka połączenia robi się z niebieskiej - szara), i normalnie można się dodzwonić. Wtedy też przychodzą zaległę smsy.