Problem z modemem w K800i

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jaqb
Początkujący użytkownik forum

Problem z modemem w K800i

Post autor: jaqb »

Witam,
ponieważ nie znalazłem na forum takie problemu, piszę nowy temat i liczę że ktoś mi pomoże.
Z powodu częstego przemieszczania się zrezygnowałem z kablowego netu i włączyłem iPlusa w abonamencie. Kupiłem SE K800i, który ma mi służyć jako modem. Pomijam to że za późno sprawdziłem że nie ma on EDGE, ale ma 3G... a jest szansa że będę mógł z niego korzystać.

Mój problem jest taki. Podczas połączenia (czy to przez USB , czy Bluetooth) nie można się do mnie dodzwonić ani nie przychodzą smsy :dobani: . Dzwoniłem do obsługi iPlusa, myślałem, że może chodzi o jakieś ustawienia w telefonie. Niestety Pan nie pytając o model telefonu stwierdził, że to wina modemu w telefonie , które dzielą sie na Klasy A,B,C oraz że mój modem jest taki (chyba klasa B) że nie potrafi zawiesić połączenia internetowego.Dziwne bo jak używałem przez kilka dni starszy i z niższej półki telefon SE K750i, można było się dodzwonić, jedynie smsy czasami z opóźnieniem przychodziły.
Czy ktoś z Was potwierdzi tą informacje o klasach modemu? Czy można to jakoś zaktualizować, zmienić oprogramowanie modemu w telefonie.Cokolwiek żeby tylko pomogło:)
PS. Dodam tylko że w trakcie połączenia z netem, próbowałem z innego telefonu dodzwonić się do siebie i wysyłać smsy... Przeważnie słuchać "że jestem nieosiągalny", ale co 2-3 próbę dodzwonienia jednak połączenie z internetem zawiesza sie (ikonka połączenia robi się z niebieskiej - szara), i normalnie można się dodzwonić. Wtedy też przychodzą zaległę smsy.
Awatar użytkownika
acprzemu
Stały użytkownik forum

Re: Problem z modemem w K800i

Post autor: acprzemu »

Słuchaj ja też ma se k800i i smsy mi przychodzą normalnie . :cwaniak:
jaqb
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z modemem w K800i

Post autor: jaqb »

Ale używasz 3G? bo w czasie połączenia GPRS przyjdą tylko wtedy kiedy akurat nie ma transferu , czyli np nie ładuje się stronka żadna.
Ja już podziękowałem firmie Sony Ericsson, uważam że to tylko dobra zabawka....
Kupiłem Nokie 6120, ma GPRS, EDGE, 3G i HSDPA do 3,6. Aparat ma 2Mpix, ale dla mnie w telefonie mogłoby go w ogóle nie być. Telefon ma mi słuzyć do rozmów, smsów i obecnie przede wszystkim do jedynego dostępu do internetu.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ