Problem z ruterem TP-LINK WR543G
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z ruterem TP-LINK WR543G
Witam Serdecznie,
Mam problem z w/w ruterem. A więc tak ruter jest ustawiony jako AP client router, ustawiony jest tak ponieważ ma on na zadaniu łączyć się z siecią u mojego szwagra. Szwgier ma internet z TP Neostrada i ta neostada jest podłączona do routera D-LINK DSL-G624T a do tego routera jest podłączona antena panelowa z AP podaje link http://www.allegro.pl/item300988837_now ... _4ghz.html i jak się łącze za pomocą laptopa z anteną wifi to wszystko chodzi. Problem polega na tym że jak TP-LINK ustawiony na AP client router widzi sieć szwagra ale nie łączy się z internetem proszę o pomoc
Mam problem z w/w ruterem. A więc tak ruter jest ustawiony jako AP client router, ustawiony jest tak ponieważ ma on na zadaniu łączyć się z siecią u mojego szwagra. Szwgier ma internet z TP Neostrada i ta neostada jest podłączona do routera D-LINK DSL-G624T a do tego routera jest podłączona antena panelowa z AP podaje link http://www.allegro.pl/item300988837_now ... _4ghz.html i jak się łącze za pomocą laptopa z anteną wifi to wszystko chodzi. Problem polega na tym że jak TP-LINK ustawiony na AP client router widzi sieć szwagra ale nie łączy się z internetem proszę o pomoc
mierzej27
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z ruterem TP-LINK WR543G
A jest jakos zabezpieczona ta siec?
Moze jakis filtr MAC?
Po czym poznajesz, ze sie nie laczy?
Moze jakis filtr MAC?
-
Sam to zakładałem i specjalnie niczym nie zabezpieczałem żeby skonfigurować a potem zabezpieczyć. jak napisałem z laptopa za pomocą karty wifi bez problemu się łącze z interentem a po przez router nie, co mam jeszcze podać proszę o pomocJo_gurt pisze:A jest jakos zabezpieczona ta siec?
Moze jakis filtr MAC?
mierzej27
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Generalnie pytajac po czym poznajesz, ze sie nie laczy chodzi mi o to, zeby zdiagnozowac w ktorym miejscu jest problem: czy w lacznosci router-router czy router-twoj komp.
Jak ustawiony jest twoj router (adresy WAN i LAN)?
wrzuc moze jeszcze rezultat ipconfig z lapka
-
W załączniu obraz z routeraJo_gurt pisze:Generalnie pytajac po czym poznajesz, ze sie nie laczy chodzi mi o to, zeby zdiagnozowac w ktorym miejscu jest problem: czy w lacznosci router-router czy router-twoj komp.
mierzej27
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Sprobuj zmienic adresacje sieci LAN na np. 10.0.0.0 (czyli adres LAN routera 10.0.0.1 i maska 255.0.0.0), odpowiednio ustaw DHCP a kompy pewnie juz sa ustawione na automatyczne pobieranie adresow IP?
-
Super poszło wielkie dzięki za pomocJo_gurt pisze:Sprobuj zmienic adresacje sieci LAN na np. 10.0.0.0 (czyli adres LAN routera 10.0.0.1 i maska 255.0.0.0), odpowiednio ustaw DHCP a kompy pewnie juz sa ustawione na automatyczne pobieranie adresow IP?

mierzej27
-
Sorki że odkopuję stary temat, ale mam podobny problem tyle że router podłączam do xboxa360. Gdy miałem dostęp do laptopa to skonfigurowałem tego tp-linka tak jak radził Jo-gurt, podłączyłem do xboxa i działało. Ale ostatnio po braku prądu router nie chcę łączyć się z internetem mimo, że próbowałem już różnych ustawień i poprzez xboxa i Liveboxa gdyż nie mam dostępu do laptopa. W xboxie pisze że "router nie zmienił DNS strony xbox.com" Czy coś w tym stylu. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?
-
- Użytkownik forum
Hmm a na laoptopie masz neta??
-
Właśnie nie mam fizycznej możliwości sprawdzenia tego gdyż obecnie go nie posiadam.klikmk pisze:Hmm a na laptopie masz neta??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem to jakiś problem z serwerami DNS. Trzeba na routerze ustawić poprawne adresy serwerów DNS.helenen pisze: W xboxie pisze że "router nie zmienił DNS strony xbox.com" Czy coś w tym stylu. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)