Przedłużenie umowy w orange

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rosomak
Początkujący użytkownik forum

Przedłużenie umowy w orange

Post autor: rosomak »

witam wszystkich forumowiczów, chciałbym zasięgnąć opinii nt warunków oferty jaką mi zaproponowano za przedłużenie umowy na internet bezprzewodowy i nie wiem co o niej myśleć:
mianowicie zaproponowano mi że za przedłużenie umowy na rok zwiększą mi przepustowość łącza bez zmiany modemu i technologii [korzystam z sony ericsson gc 75 -> technologia gprs]. Ciekawi mnie czy ktoś spotkał się z podobna ofertą? Wydawało mi się że nie da się więcej wycisnąć z gprs'u i jedynie zmiana technologii może coś tu zmienić. Czy to jakaś podpucha marketingowa żeby przetrzymać mnie jeszcze w sieci? Niby z technicznego punktu jest możliwe żeby podwyższyć standardową przepustowość ale do tej pory wydawało mi się że nie robią takich rzeczy bo usługi głosowe maja priorytet.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Przedłużenie umowy w orange

Post autor: Patryk »

Ten,kto Ci to proponował,chyba za bardzo nie wiedział,co mówi...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

rosomak pisze:zwiększą mi przepustowość łącza bez zmiany modemu i technologii
Że co? Jak to zrobią niby?
rosomak pisze:Wydawało mi się że nie da się więcej wycisnąć z gprs'u i jedynie zmiana technologii może coś tu zmienić.
Raczej tak.

A jak z limitem? Dadzą Ci większy?
Awatar użytkownika
LuKaSh
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: LuKaSh »

rosomak pisze:mianowicie zaproponowano mi że za przedłużenie umowy na rok zwiększą mi przepustowość łącza
:szok: :szok:
Nie no nie sluchaj takich glupot..Co specjalnie dla Ciebie postawia nadajnik EDGE?? To nie realne bo tego sie nie da przyspieszyc..Moze zamiast przedluzaj umowe z Orange sprawdz jak jest u Ciebie z innymi operatorami
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

rosomak pisze:zwiększą mi przepustowość łącza bez zmiany modemu i technologii
Chyba ktoś sobie żarty robi z Ciebie. Jak Ci się u nich podoba to możesz z nimi trochę po negocjować i zaproponować, że Ty chcesz albo większy transfer, albo niższy abonament. Moim zdaniem to jest nierealne to co oni Ci proponują.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Jarek no.1

Post autor: Jarek no.1 »

rosomak pisze:za przedłużenie umowy na rok zwiększą mi przepustowość łącza bez zmiany modemu i technologii
W przeciwieństwie do wcześniejszych wypowiedzi powiem tak:
zachowaj spokój i poproś operatora o projekt wstępny umowy do zapoznania, oczywiście na piśmie, bez odsyłania do stron i cenników z www, jeśli będą takie to niech je załączą i napiszą że są integralną częścią umowy, przeczytasz i zobaczysz co proponują, przecież nikt Cię nie zmusi do jej podpisania. Guzik Cię obchodzi jak operator w ramach gprs zapewni lepszy transfer, ważne żebyś był zadowolony.
rosomak
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rosomak »

tak też mi się wyglądało to na jakąś głupota ale tak mnie to zaskoczyło że musiałem zasiągnąć :D
ODPOWIEDZ