Dziwne połączenia na numer z karty modemowej.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Dziwne połączenia na numer z karty modemowej.
Dostaję co jakiś czas wiadomość w iplus manager o nieodebranych połączeniach. Początkowo były to bardzo długie numery teraz dostałem parę z informacją o wiadomości głosowej ale już z normalnego numeru komórkowego. Rozumiem, że to ktoś mógł się pomylić wybierając numer? Natomiast zastanawiają mnie te wiadomości z numerów o kilkunastu cyfrach. Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Dziwne połączenia na numer z karty modemowej.
Też tak mam. Jak sam do siebie dzwonię na modem to dostaję takiego SMS:
1 pol. nieodebrane:xx.xx.xx/xx:xx od 0048xxxxxxxxx
Numer od którego dostaję tego SMS też jest taki długi. Mam telefon na kartę w Plusie i jak nie odbiorę połączenia to też dostaję takiego samego SMS, z tym, że jako numer pojawia mi się Kto dzwonił?. Więc to chyba normalne. Może ten długi numer oznacza właśnie "Kto dzwonił".
Tak przy okazji to zauważyłem, że teraz się włącza od razu poczta głosowa, na początku słyszałem w słuchawce że abonent nieosiągalny czy coś w tym stylu. Teraz mam pocztę.
1 pol. nieodebrane:xx.xx.xx/xx:xx od 0048xxxxxxxxx
Numer od którego dostaję tego SMS też jest taki długi. Mam telefon na kartę w Plusie i jak nie odbiorę połączenia to też dostaję takiego samego SMS, z tym, że jako numer pojawia mi się Kto dzwonił?. Więc to chyba normalne. Może ten długi numer oznacza właśnie "Kto dzwonił".
Tak przy okazji to zauważyłem, że teraz się włącza od razu poczta głosowa, na początku słyszałem w słuchawce że abonent nieosiągalny czy coś w tym stylu. Teraz mam pocztę.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Do mnie kiedyś BOK dzwonił na numer karty w modemie. Co za głupki, przecież wiedzieli, że to numer modemu, a przecież nie można przezeń rozmawiać, do tego w internetowym BOK-u podałem zastępczy numer telefonu.
No dobra... przyznać się,
kto mi takie miłosne smsowe wyznania czyni na kartę sim w modemie?
Prawdziwa poezja
kto mi takie miłosne smsowe wyznania czyni na kartę sim w modemie?

Prawdziwa poezja