Problem z zainstalowaniem Modem hauwei 220
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Problem z zainstalowaniem Modem hauwei 220
witam.Zkupilem wczoraj oferte blueconnect z modem hauwei 220 i mam nastepujacy problem po podlaczeniu do portu usb moj komp nie wykrywa tego modemu a dokladniej wyskakuje mi ikona ze wykryto sprzeta a po kilku sekundach mi znika.u mojego brata instaluje sie bez problemu na kompie.co mam zmnienic w ustawieniach kompa zeby zaczol wykrywac mi modem???Czy niezbedna jest reinstalacja systemu???Aha i jeszcze jedno milem miec umts a mam edge ale chodzi nawet calkiem calkiem.
rekin
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Problem z zainstalowaniem Modem hauwei 220
Skad wiesz ze miales miec UMTS? Moze masz za oknem a w budynkach juz nie lapie 
Co do problemu to juz widzialem duzo takich przypadkow z tym modemem. Reinstalka systemu to ostatecznosc, ale masz jakis problem w systemie.
Masz SP2 i wszystkie poprawki z niestandarowej aktualizacji na stronie Windows Update?
Jaki masz chipset ma plycie? Poszukaj nowszych sterownikow na stronie producenta.
Odlacz wszystkie urzadzenia na USB. Kolejna sprawa to wejdz do menedzera urzadzen i odinstaluj wszystko w kategorii Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej.
Potem restart i jak sie wszystko na nowo zainstaluje to profilaktyczny restart i sprobuj z modemem...

Co do problemu to juz widzialem duzo takich przypadkow z tym modemem. Reinstalka systemu to ostatecznosc, ale masz jakis problem w systemie.
Masz SP2 i wszystkie poprawki z niestandarowej aktualizacji na stronie Windows Update?
Jaki masz chipset ma plycie? Poszukaj nowszych sterownikow na stronie producenta.
Odlacz wszystkie urzadzenia na USB. Kolejna sprawa to wejdz do menedzera urzadzen i odinstaluj wszystko w kategorii Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej.
Potem restart i jak sie wszystko na nowo zainstaluje to profilaktyczny restart i sprobuj z modemem...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Stały użytkownik forum
jestem w tej strefie ale w domu nie chce zlapac umts.Moj brat mial wgrywany system jakies dwa tygodnie temu i u niego instaluje sie bez problemu.
rekin
- yagi
UMTS jest czesto podawany na zewnatrz budynkow 
Daj znac czy moje rady pomogly... Postawienie systemu na nowo to jest wyjscie, ale jesli mozna tego uniknac warto sprobowac

Daj znac czy moje rady pomogly... Postawienie systemu na nowo to jest wyjscie, ale jesli mozna tego uniknac warto sprobowac

-
- Stały użytkownik forum
Ok dzieki za rade jak cos sie ruszy to napisze.pozdrawiam
rekin
- yagi
Sciagnij sobie tez System Mechanic i przejedz system pod katem problemow 

-
- Stały użytkownik forum
To juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie.Scignolem ze strony ery pliki do aktualizacji windowsa,zainstalowalem program blueconnect i lipa.przywrocilem tez system sprzed dwoch miesiecy do momentu wgrania i nic nie pomoglo.nadal wystepuje ten sam problem po podlaczenie modemu po 5 sekundach znika mi z kompa.chyba bez informatyka sie nie obejdzie.
rekin
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Stały użytkownik forum
to jest pc athlon 3800
[ Dodano: 2008-03-09, 12:59 ]
rozwiazalem wreszcie problem.zaktualizowalem aplikacje portu usb i wszystko chodzi tak jak powinno.Dzieki za rady i pozdrawiam.
[ Dodano: 2008-03-09, 12:59 ]
rozwiazalem wreszcie problem.zaktualizowalem aplikacje portu usb i wszystko chodzi tak jak powinno.Dzieki za rady i pozdrawiam.
rekin
- bob
- Guru bezprzewodowy
yagi pisze:Sciagnij sobie tez System Mechanic
Link do System Mechanic`a :rekin27 pisze:To juz wyzsza szkola jazdy jak dla mnie.
http://www.iolo.com/sm/7/std/default.aspx
[ Dodano: 2008-03-09, 13:06 ]
O to dobra wiadomość dodatkowo możesz właśnie SMem poprawić działanie netu.rekin27 pisze:rozwiazalem wreszcie problem.zaktualizowalem aplikacje portu usb i wszystko chodzi tak jak powinno.Dzieki za rady i pozdrawiam.
-
- Stały użytkownik forum
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dodane to jest do FAQ forum :
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=31673#31673
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=31673#31673