Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect
Szukam konfiguracji dla bitcometa 0.79 blueconnect bo coś mi wolno ściąga - na edgu w granicach 3-5 kB/s.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect
Tylko dlaczego to pytanie jest w ogłoszeniach? Przenoszę.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stały użytkownik forum
Udalo ci sie juz skonfigurowac bitcomet???ja tez jestem edgu i mi sciaga w granicach 7kb/s katastrofa.daj znac jezeli uda cos ci sie zmienic.pozdro
rekin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej zmien BC na uTorrent - zgrabniejszy i szybszy w dzialaniu (niekoniecznie w sciaganiu!).
Jaki teoretycznie powinienes wyciagnac transfer? (tzn z samego blueconnecta)
Jak sprawa przedstawia sie z portami? BC raportuje jakies ograniczenia polaczenia?
Jaki teoretycznie powinienes wyciagnac transfer? (tzn z samego blueconnecta)
Jak sprawa przedstawia sie z portami? BC raportuje jakies ograniczenia polaczenia?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wiem to raczej szybciej nie będziesz mógł ściągać, bo Era blokuje możliwość używania programów p2p. Jednak dla sprawdzenia polecam zainstalowanie uTorrenta i ustawienie w opcjach wymuszenia szyfrowania połączeń. Jeżeli operator blokuje programy p2p to może to pomóc, ale nie musi.cinimini pisze:blueconnect bo coś mi wolno ściąga - na edgu w granicach 3-5 kB/s.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Może znajdzie jakieś proxy szyfrowane. Ponoć płatne lepiej działają. To mi przyszło na myśl, sam nie korzystałem tak że ze szczegółami nie pomogę.YaHooo pisze:Z tego co wiem to raczej szybciej nie będziesz mógł ściągać, bo Era blokuje możliwość używania programów p2p
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
- Użytkownik forum
Również polecam uTorrent.
Ja stosuje poniższą konfiguracje, która pozwala osiągnąć najlepsze efekty - zapchać łącze 1024/256.
"Preferences" (pewnie w PL Ustawienia)>zakładka "Torrents">
>Ramka "Number of Connections"
i tutaj nie zbyt wysokie wartości np. 20
>Ramka "Queue settings"
duża ilość aktywnych tortów spowoduje, że wolno będą się ściągać np. do 20
>Ramka "Other settings"
zaznacz enable DHT Network, przyspieszy wymianę informacji o dostępnych seedach.
Ja stosuje poniższą konfiguracje, która pozwala osiągnąć najlepsze efekty - zapchać łącze 1024/256.
"Preferences" (pewnie w PL Ustawienia)>zakładka "Torrents">
>Ramka "Number of Connections"
>Ramka "Queue settings"
duża ilość aktywnych tortów spowoduje, że wolno będą się ściągać np. do 20
>Ramka "Other settings"
zaznacz enable DHT Network, przyspieszy wymianę informacji o dostępnych seedach.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No i jesli era cos komplikuje sprawe to mozna w samym uTorrencie wlaczyc szyfrowanie, moze sie jeszcze przed tym nie zabezppieczyli.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ustawianie tej wartości za dużej nie przynosi żadnego rezultatu. Bo sam Windows ogranicza liczbę połączeń do chyba 10. Wiem, że można to zmienić, ale nie pamiętam gdzie. Zwiększenie tej liczby przyda się jeżeli mamy dużo peer'ów ale o małej prędkości wysyłania, wtedy nie zapcha się łącza, bo chodź uTorrent będzie próbował się połączyć z kolejnymi Windows na to nie pozwoli.ski pisze:>Ramka "Number of Connections"
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jest super programik, który potrafi kompa wyleczyć z wielu dolegliwości, nazywa się XP-AntiSpy, ostatnio używałem wersji v3.94-1. W menu górnym Special -> Connection limit... -> Yes I got -> dalej mam nadzieje że każdy sobie poradzi.YaHooo pisze:Bo sam Windows ogranicza liczbę połączeń do chyba 10
Pozdrawiam
Janek
Janek