Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
cinimini
Początkujący użytkownik forum

Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect

Post autor: cinimini »

Szukam konfiguracji dla bitcometa 0.79 blueconnect bo coś mi wolno ściąga - na edgu w granicach 3-5 kB/s.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Ustawienia dla Bitcomet Blueconnect

Post autor: zDaleKi »

Tylko dlaczego to pytanie jest w ogłoszeniach? Przenoszę.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
rekin27
Stały użytkownik forum

Post autor: rekin27 »

Udalo ci sie juz skonfigurowac bitcomet???ja tez jestem edgu i mi sciaga w granicach 7kb/s katastrofa.daj znac jezeli uda cos ci sie zmienic.pozdro
rekin
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Najlepiej zmien BC na uTorrent - zgrabniejszy i szybszy w dzialaniu (niekoniecznie w sciaganiu!).
Jaki teoretycznie powinienes wyciagnac transfer? (tzn z samego blueconnecta)
Jak sprawa przedstawia sie z portami? BC raportuje jakies ograniczenia polaczenia?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

cinimini pisze:blueconnect bo coś mi wolno ściąga - na edgu w granicach 3-5 kB/s.
Z tego co wiem to raczej szybciej nie będziesz mógł ściągać, bo Era blokuje możliwość używania programów p2p. Jednak dla sprawdzenia polecam zainstalowanie uTorrenta i ustawienie w opcjach wymuszenia szyfrowania połączeń. Jeżeli operator blokuje programy p2p to może to pomóc, ale nie musi.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: janek222 »

YaHooo pisze:Z tego co wiem to raczej szybciej nie będziesz mógł ściągać, bo Era blokuje możliwość używania programów p2p
Może znajdzie jakieś proxy szyfrowane. Ponoć płatne lepiej działają. To mi przyszło na myśl, sam nie korzystałem tak że ze szczegółami nie pomogę.
Pozdrawiam
Janek
ski
Użytkownik forum

Post autor: ski »

Również polecam uTorrent.
Ja stosuje poniższą konfiguracje, która pozwala osiągnąć najlepsze efekty - zapchać łącze 1024/256.

"Preferences" (pewnie w PL Ustawienia)>zakładka "Torrents">
>Ramka "Number of Connections"
i tutaj nie zbyt wysokie wartości np. 20
>Ramka "Queue settings"
duża ilość aktywnych tortów spowoduje, że wolno będą się ściągać np. do 20
>Ramka "Other settings"
zaznacz enable DHT Network, przyspieszy wymianę informacji o dostępnych seedach.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

No i jesli era cos komplikuje sprawe to mozna w samym uTorrencie wlaczyc szyfrowanie, moze sie jeszcze przed tym nie zabezppieczyli.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

ski pisze:>Ramka "Number of Connections"
i tutaj nie zbyt wysokie wartości np. 20
Ustawianie tej wartości za dużej nie przynosi żadnego rezultatu. Bo sam Windows ogranicza liczbę połączeń do chyba 10. Wiem, że można to zmienić, ale nie pamiętam gdzie. Zwiększenie tej liczby przyda się jeżeli mamy dużo peer'ów ale o małej prędkości wysyłania, wtedy nie zapcha się łącza, bo chodź uTorrent będzie próbował się połączyć z kolejnymi Windows na to nie pozwoli.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
janek222
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: janek222 »

YaHooo pisze:Bo sam Windows ogranicza liczbę połączeń do chyba 10
Jest super programik, który potrafi kompa wyleczyć z wielu dolegliwości, nazywa się XP-AntiSpy, ostatnio używałem wersji v3.94-1. W menu górnym Special -> Connection limit... -> Yes I got -> dalej mam nadzieje że każdy sobie poradzi.
Pozdrawiam
Janek
ODPOWIEDZ