Simlock z Globetrotter Combo Edge ??
Moderator: Moderatorzy
Witam.
Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z Globetrottera Combo Edge i jeżeli Tak, to kto to może mi zrobić, za opłatą oczywiście ?? Simlock sieci Era.
Czy istnieje możliwość ściągnięcia simlocka z Globetrottera Combo Edge i jeżeli Tak, to kto to może mi zrobić, za opłatą oczywiście ?? Simlock sieci Era.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Simlock z Globetrotter Combo Edge ??
Nie liczyłbym na to.Sław pisze:Witam.
Back to the Future 

A co jest w tym takiego że możę nik nie potrafi tego zrobić??Nie liczyłbym na to.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A co jest w tym takiego że możę nik nie potrafi tego zrobić??Sław pisze:Nie liczyłbym na to.
Mała opłacalność, takich modemów nie kupuje co 10 Polak a żeby zdjąć simlocka to trzeba sprzęt kupić, a tu nawet nie ma co liczyć na to że się komuś zakup dość dorgiego sprzętu zwrówci, już nie mówiąc o zarobku (tak na prawdę to nie mam nawet pewności czy takie urządzenia w ogóle mozna gdziekolwiek dostać)
Back to the Future 

Mała opłacalność, takich modemów nie kupuje co 10 Polak a żeby zdjąć simlocka to trzeba sprzęt kupić, a tu nawet nie ma co liczyć na to że się komuś zakup dość dorgiego sprzętu zwrówci, już nie mówiąc o zarobku (tak na prawdę to nie mam nawet pewności czy takie urządzenia w ogóle mozna gdziekolwiek dostać)[/quote]
Dzięki za odpowiedz , ale nie ukrywam że mnie troche załamałes , bo teraz sie okazuje że mam ten sprzęcik na sprzedaż , albo drogą atrape na mebelek......mimo wszystko jak ktoś by coś wiedział czy taka możliwośc istnieje prosze bardzo o podpowiedz...pozdrawiam wszystkich
Dzięki za odpowiedz , ale nie ukrywam że mnie troche załamałes , bo teraz sie okazuje że mam ten sprzęcik na sprzedaż , albo drogą atrape na mebelek......mimo wszystko jak ktoś by coś wiedział czy taka możliwośc istnieje prosze bardzo o podpowiedz...pozdrawiam wszystkich
Temat cały czas aktualny , jeżeli ktoś wie co moge z tym zrobić niech pisze , może się uda!!
1. jezeli chodzi o sprzet to zwykly czytnik kart pcmcia... to tak jak simlock na mda, ze zeby zdjac trzeba miec program...
2. sprzet sam nie wystarczy, zwykle takie wynalzki trzeba "edytowac" w srodku, jakas sciezke zniszczyc, jakas zlutowac...
3. albo pierwsza albo druga mozliwosc jest dobra... druga jest zwykle prostrza, czyli latwiej ja odkryc, co nie znaczy ze latwiej w ten sposob zdjac simlocka, a pierwsza... nikt nie publikuje dokumentacji od uploadowania czegos na modem... wiec trzeba ludzi ktorzy by to rozpracowywali, pewnie simlock jest kwestia softu(odblokowania go), ale soft trzeba rozszyfrowac i potem jeszcze go odeslac do urzadzenia... a jak tu juz wyzej ktos napisal to nie jest komorka ktora ma co 10 czlowiek, zreszta koszty zlamania pochlonely by pewnie pare miesiecy i kilka/kilkanascie, ktore moglyby byc bez powrotnie zniszczone... a kto potem da za simlocka 200 czy 300zl, zeby sie koszty zwrocily, a przeciez wiekszosc ludzi jak potrzebuje to ma modem... mozesz wyslac pare modemow do gosci co lamia soft do nokii(<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> sie uciesz), moze sie zajma tym w wolnej chwili i potem w niedlugim czasie opublikuja(do dct4 nokii zdaje sie dopiero prawie po 2 latach opublikowali jak soft zlamac)...
2. sprzet sam nie wystarczy, zwykle takie wynalzki trzeba "edytowac" w srodku, jakas sciezke zniszczyc, jakas zlutowac...
3. albo pierwsza albo druga mozliwosc jest dobra... druga jest zwykle prostrza, czyli latwiej ja odkryc, co nie znaczy ze latwiej w ten sposob zdjac simlocka, a pierwsza... nikt nie publikuje dokumentacji od uploadowania czegos na modem... wiec trzeba ludzi ktorzy by to rozpracowywali, pewnie simlock jest kwestia softu(odblokowania go), ale soft trzeba rozszyfrowac i potem jeszcze go odeslac do urzadzenia... a jak tu juz wyzej ktos napisal to nie jest komorka ktora ma co 10 czlowiek, zreszta koszty zlamania pochlonely by pewnie pare miesiecy i kilka/kilkanascie, ktore moglyby byc bez powrotnie zniszczone... a kto potem da za simlocka 200 czy 300zl, zeby sie koszty zwrocily, a przeciez wiekszosc ludzi jak potrzebuje to ma modem... mozesz wyslac pare modemow do gosci co lamia soft do nokii(<font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> sie uciesz), moze sie zajma tym w wolnej chwili i potem w niedlugim czasie opublikuja(do dct4 nokii zdaje sie dopiero prawie po 2 latach opublikowali jak soft zlamac)...
Dzięki, ale widzę coraz czarniejszy scenariusz tej sprawy, nic nie pozostaje jak tyko sie jeszcze dowiadywać jak to można ściągnąć lub kto się tego podejmie......liczę że ktoś sie jeszcze wypowie na ten temat lub podzieli się własnymi doświadczeniami.
Pozdrawiam Wszystkich
Pozdrawiam Wszystkich
Witam
Proszę jeszcze raz o jakieś namiary lub podpowiedzi na w/w temat , bo stoje z nim w miejscu........
Pozdrawiam
Proszę jeszcze raz o jakieś namiary lub podpowiedzi na w/w temat , bo stoje z nim w miejscu........
Pozdrawiam
Ta karta nieposiada blokady sim program dołączony do karty napisany jest pod sieć era ,używam takiej ale korzystam z innego managera który działa z nią bezproblemowo.Na tym forum są linki do pobrania tego programu.Mam nadzieje ż mówimy o tej samej karcie globetrotter combo edge-high speed gprs wlan wiraless internet card całkowicie chowanej w slocie pcmcia z płaską chowaną anteną moja karta kupiona w erze a korzystam iplu.
WitamAnonymous pisze:Ta karta nieposiada blokady sim program dołączony do karty napisany jest pod sieć era ,używam takiej ale korzystam z innego managera który działa z nią bezproblemowo.Na tym forum są linki do pobrania tego programu.Mam nadzieje ż mówimy o tej samej karcie globetrotter combo edge-high speed gprs wlan wiraless internet card całkowicie chowanej w slocie pcmcia z płaską chowaną anteną moja karta kupiona w erze a korzystam iplu.
Kiedy ja ,jak wkładam karte od plusa i chcę się połączyć przez program iPlus , wychodzi błąd karty sim(error) , to samo dzieje się na oryginalnym programie z ery- to akurat wiadome bo program ma wpisane dane ustawieniowe pod blueconnecta , karta jest czerwono - biała i nazywa się "Globetrotter combo edge - high speed , edge , gprs , wlan , wireless internet card, chowa sie całkowicie w porcie i ma wysuwana ruchomą antenke , może coś robie zle, prosze o dokładniejsze instrukcje. Bardzo dziekuję
- bob
- Guru bezprzewodowy
Hi
Najłatwiej określić jaką kto ma kartę za pomocą dwóch pierwszych liter numeru seryjnego:
pozdrawiam bob
Najłatwiej określić jaką kto ma kartę za pomocą dwóch pierwszych liter numeru seryjnego:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=990OPTION:
1.GlobeTrotter 1st Generation (WP)
2.GlobeTrotter 2nd Generation (WK)
3.GlobeTrotter COMBO (CH)
4.GlobeTrotter Fusion (RC)
5.GlobeTrotter Fusion Quad (RQ)
6.GlobeTrotter 3G (RL)
7.GlobeTrotter 3G Quad (QL)
8.GlobeTrotter Edge (ML)
9.GlobeTrotter COMBO Edge (MG)
10.GlobeTrotter 3G+ (NZ),GlobeTrotter Fusion+
UWAGA:
W nawiasach są dwie pierwsze litery numeru seryjnego modemu.
pozdrawiam bob

Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 19:09 przez bob, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.bob pisze:Hi
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=990OPTION:
1.GlobeTrotter 1st Generation (WP)
2.GlobeTrotter 2nd Generation (WK)
3.GlobeTrotter COMBO (CH)
6.GlobeTrotter 3G (RL)
7.GlobeTrotter 3G Quad (QL)
8.GlobeTrotter Edge (ML)
9.GlobeTrotter COMBO Edge (MG)
10.GlobeTrotter 3G+ (NZ),GlobeTrotter Fusion+
UWAGA:
W nawiasach są dwie pierwsze litery numeru seryjnego modemu.
pozdrawiam bob
Dzięki Bob , tak moja karta posiada dwie pierwsze literki MG co odpowiada twojemu opisowi w pozycji - 9 , ale problem simlocka pozostaje.....liczę jeszcze na jakąś pomoc
Dziękuję bardzo i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2009-02-11, 19:12 przez Sław, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
A czym sie rozna fusion-y ???
oraz
oraz
GlobeTrotter FUSION+ HSDPA (NB/NL)
pzdr
oraz
oraz
GlobeTrotter FUSION+ HSDPA (NB/NL)
pzdr
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Użytkownik forum
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ok, wiedziałem, że tabeleczka wyjaśni wszystko bez zbędnych słów.szumlak pisze:Thx bob

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam
Jestem nowy i chciałę sie dowiedzieć czy już ktoś wie jak zdjąć simlocka z karty jak w temacie postu?
Jestem nowy i chciałę sie dowiedzieć czy już ktoś wie jak zdjąć simlocka z karty jak w temacie postu?
- bob
- Guru bezprzewodowy