Business Everywhere Premium- opinie i pomoc w wyborze
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Business Everywhere Premium- opinie i pomoc w wyborze
Witam,
Do tej pory korzystałem z dsl-a od tp 512kb/s. Z pewnych przyczyn nie mogę obecnie podpiąć internetu z kablem i dlatego zacząłem szukać czegoś w ofercie bez kabli. I tak po wielu przeglądaniach najlepiej wypadł Business Everywhere Premium z orange. Szczególnie dlatego,że nie ma ograniczeń transferu.
Ale w tym miejscu mam do Was pytania:
1. czy ktoś może spotkał się już z tą opcją i może coś o niej powiedzieć?
2. i co sądzicie o takiej formie połączenia do neta?- mieszkam w samym centrum Wrocławia. Cena nie jest tutaj istotna, więc o takie porady nie proszę, tylko jak to wygląda w praktyce. Czyli np. jaka jest prędkość ściągania plików, czy często zdarza się zrywanie połączenia?
3. czy połączenie przez USB jest dobre? czy lepiej wybrać coś innego- jeśli tak, to co? I czy ewentualnie kabel-przedłużacz do USB (żeby np położyć modem usb przy oknie, bo może to też coś da) wpływa na jakoś połączenia?
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
Do tej pory korzystałem z dsl-a od tp 512kb/s. Z pewnych przyczyn nie mogę obecnie podpiąć internetu z kablem i dlatego zacząłem szukać czegoś w ofercie bez kabli. I tak po wielu przeglądaniach najlepiej wypadł Business Everywhere Premium z orange. Szczególnie dlatego,że nie ma ograniczeń transferu.
Ale w tym miejscu mam do Was pytania:
1. czy ktoś może spotkał się już z tą opcją i może coś o niej powiedzieć?
2. i co sądzicie o takiej formie połączenia do neta?- mieszkam w samym centrum Wrocławia. Cena nie jest tutaj istotna, więc o takie porady nie proszę, tylko jak to wygląda w praktyce. Czyli np. jaka jest prędkość ściągania plików, czy często zdarza się zrywanie połączenia?
3. czy połączenie przez USB jest dobre? czy lepiej wybrać coś innego- jeśli tak, to co? I czy ewentualnie kabel-przedłużacz do USB (żeby np położyć modem usb przy oknie, bo może to też coś da) wpływa na jakoś połączenia?
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Business Everywhere Premium- opinie i pomoc w wyborze
Pożycz modem lub telefon z modemem obsługującym daną technologię, kup kartę orange free, zrób dial upa i sam przetestuj bo nikt nie zagwarantuje Ci stabilności i określonej prędkości.Caudillo pisze:Czyli np. jaka jest prędkość ściągania plików, czy często zdarza się zrywanie połączenia?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Niestety jest po przekroczeniu 4GB prędkość spada do 64kbps.Caudillo pisze:najlepiej wypadł Business Everywhere Premium z orange. Szczególnie dlatego,że nie ma ograniczeń transferu.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Żaden operator nie ma ograniczeń transferuCaudillo pisze:Szczególnie dlatego,że nie ma ograniczeń transferu.

Tylko że oczywiście to "bez ograniczeń" jest z gwiazdką, a pod gwiazdką napisane, że "operator zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych" i niestety tutaj słowo "zastrzega" jest nieadekwatne. Powinno być napisane "operator na pewno zmieni parametry techniczne"
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Albo Operator w 99% zmieni parametryBlido pisze:Powinno być napisane "operator na pewno zmieni parametry techniczne"

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Chciałbym żeby było choć tak...BliSki pisze:Albo Operator w 99% zmieni parametry