Najtanszy telefon z hsdpa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Najtanszy telefon z hsdpa
Witam,
Jaki jest najtanszy dostepny telefon, ktory moze sluzyc jako modem HSDPA?
Drugi warunek - ma Bluetooth.
Trzeci warunek (opcjonalnie) - ma Netmonitor
pozdrawiam
Jaki jest najtanszy dostepny telefon, ktory moze sluzyc jako modem HSDPA?
Drugi warunek - ma Bluetooth.
Trzeci warunek (opcjonalnie) - ma Netmonitor
pozdrawiam
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Najtanszy telefon z hsdpa
Najtańszy telefon z HSDPA jaki znalazłem to Motorola V3xx, można go mieć od 698zł - Porównanie cen na Skąpiec.pl
Telefonik obsługuje HSDPA 3.6 i ma bluetooth. Netmonitor brak.
Telefonik obsługuje HSDPA 3.6 i ma bluetooth. Netmonitor brak.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nokia 6120
-
thnx, tak tez mi te wyszlo z Allegro,
ale i tak tanio nie ma.
powinny byc jakies dopinki do złacza telefonu ze sie robi modem 3G
ale i tak tanio nie ma.
powinny byc jakies dopinki do złacza telefonu ze sie robi modem 3G

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Coś za coś.dudasek3000 pisze:ale i tak tanio nie ma.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a co kolego powiesz na takiego samsunga z630, to tak apropo wątku który poruszyłem w tym dziale a który dotyczył tego fona. Kumpel mówi że dał za niego niecałe 300zł, i na allegro rzeczywiście można go dorwać już za mniej niż 300 ,oprócz tego netmonitora(ale nie jestem pewien, może i go ma?) to ma wszystko co chciałeś, łącznie z HSDPA
-
jak sie pojawi cos za 100 zl to bede kontent 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Nie ma co szaleć lepiej poczekać i może coś się trafi do 10 zł.dudasek3000 pisze:jak sie pojawi cos za 100 zl to bede kontent
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
HSDPA za 100złdudasek3000 pisze:jak sie pojawi cos za 100 zl to bede kontent

Za tyle można mieć teraz tylko fona z GPRS, oczywiście używanego. Ale przy założeniu, że HSDPA będzie taniało w tym samym tempie co GPRS, to już za jakieś 4 lata będziesz mógł sobie pozwolić na taki telefon. Do cierpliwych świat należy

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Już z EDGE najdziesz za tyle tylko, że niższa klasa.Blido pisze:Za tyle można mieć teraz tylko fona z GPRS,
- piori
Witam!
Podbijam temat w związku z nową ofertą Play. Po lekturze tematu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=14006 chciałbym potestować gdzie w mojej okolicy jest zasięg tego operatora. Nie mam niestety odpowiedniego sprzętu. Wspomnianego Samsunga Z630 można obecnie kupić za ok. 200zł (dudasek3000, musisz jeszcze poczekać
), ale może w podobnej cenie da się kupić coś np. marki Nokia? Lub po prostu coś o lepszych parametrach (ten samsung ma chyba max download 1.8Mb/s
)?
Nie jestem zbyt "oblatany" w telefonach, a ciężko znaleźć jakiś portal, który podaje wiarygodne dane techniczne, nie mówiąc o Allegro, gdzie po zaznaczeniu opcji hsdpa w wyszukiwarce, w wynikach pojawiają się telefony typu nokia 5110
Podbijam temat w związku z nową ofertą Play. Po lekturze tematu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=14006 chciałbym potestować gdzie w mojej okolicy jest zasięg tego operatora. Nie mam niestety odpowiedniego sprzętu. Wspomnianego Samsunga Z630 można obecnie kupić za ok. 200zł (dudasek3000, musisz jeszcze poczekać

Nie jestem zbyt "oblatany" w telefonach, a ciężko znaleźć jakiś portal, który podaje wiarygodne dane techniczne, nie mówiąc o Allegro, gdzie po zaznaczeniu opcji hsdpa w wyszukiwarce, w wynikach pojawiają się telefony typu nokia 5110

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Więcej do Play'a ci nie potrzeba, i tak masz do 1Mbit.ptr pisze:Lub po prostu coś o lepszych parametrach (ten samsung ma chyba max download 1.8Mb/s)?
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja moge polecic do korzystania z HSDPA Sony Ericssona K660i. Ma max 3,6 i laduje sie przez USB.

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Przyłączam się do pytania. Żeby nie tworzyć nowego postu, chętnie też posłuchałbym tutaj co polecacie bez HSDPA (zwykły UMTS)
A jakie są opinie o tym Samsungu? Żeby nie trzeba było się z nim męczyć czasami... Chodzi sesja na ładowarce? Bo były takie wynalazki, że nie dało rady - np. Siemens któryś.

A jakie są opinie o tym Samsungu? Żeby nie trzeba było się z nim męczyć czasami... Chodzi sesja na ładowarce? Bo były takie wynalazki, że nie dało rady - np. Siemens któryś.
-
samsung ujdzie mam go juz rok i dziala jak trzeba
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
n70.ŁW pisze:chętnie też posłuchałbym tutaj co polecacie bez HSDPA (zwykły UMTS)
-
Chyba najtańszym z GPRS/EDGE/UMTS i BT będzie Plusfon 401i aka Huawei U120. Na allegro już za 100-120zł. Telefon jako taki nie powala, ale jako modem sprawuje się wyśmienicie. Jedyny problem, to ewentualny simlock.
-
A z telefonów LG to jakie modele polecacie ??
-
Hmm, brzmi kusząco :-) Zdejmują z tego locka w ogóle? Bo dla mnie byłaby rewelka za taką kasę, żeby tylko się nie psuł i działał jako modem. Wygląd może być najbardziej koszmarny jaki można sobie wyobrazić. Funkcjonalność także - prócz modemu rzecz jasna.Engelbert pisze:Plusfon 401i aka Huawei U120. Na allegro już za 100-120zł. Telefon jako taki nie powala, ale jako modem sprawuje się wyśmienicie.Jedyny problem, to ewentualny simlock.
-
z tanich telefonow z HSDPA polecam Nokie E51. na allegro mozna wyrwac juz za 500zl z hakiem.
HSDPA dziala naprawde swietnie, odbiornik WiFi tez dziala bardzo dobrze, jest super czuly, najlepszy z jakim mialem do czynienia w telefonach.
HSDPA dziala naprawde swietnie, odbiornik WiFi tez dziala bardzo dobrze, jest super czuly, najlepszy z jakim mialem do czynienia w telefonach.
Ostatnio zmieniony 2008-11-19, 16:19 przez wankus, łącznie zmieniany 1 raz.
DELL 700m + AirCard 850 + iplus = 1.7Mbit (w wawie)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Ale to nie jest telefon z HSDPA.ŁW pisze:Hmm, brzmi kusząco :-)
Ma tylko UMTS.
Simlocka zdejmiesz np.przez Kulankendi (ok.35-40 zł)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Też polecam. HSDPA do 3.6Mb/s. EDGE też ładnie chodzi.wankus pisze:z tanich telefonow z HSDPA polecam Nokie E51.

To też potwierdzam. Śmieszne jest to, że na karcie WiFi w komputerze nie łapałem tyle sieci co na tym telefonie.wankus pisze:odbiornik WiFi tez dziala bardzo dobrze, jest super czuly,

Minus E51 to straszne nagrzewanie się baterii przy połączeniu 3G/3.5G.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To nie nagrzewa się bateria,a procesor telefonu,który zajmuje się obliczeniami związanymi z CDMA,a to sporo mocy obliczeniowej wymaga.ja.michal pisze:Minus E51 to straszne nagrzewanie się baterii przy połączeniu 3G/3.5G.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli dużo energii, która idzie z baterii szybko i w dużej ilości i przez to się nagrzewa.Patryk_ pisze:to sporo mocy obliczeniowej wymaga.
Grzeje i bateria i procesor.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Bateria jednak nieznacznie,zaryzykował bym,że co najmniej 75% tego ciepła to od procka.ja.michal pisze:Grzeje i bateria i procesor.
Badałem niegdyś na 6120c właśnie to przegrzewanie - podczas pracy w GSM przy marnym zasięgu zużycie energii jest podobne,a grzeje się tylko okolica obiektywu aparatu - tam jest TRX i jego antena.
Wtedy moc idzie nie na liczenie kodów ortogonalnych przez procesor,a na zasilenie pracujacego z maksymalną mocą nadajnika

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Patryk_, no u mnie przy antenie jest chłodno na E51. Wyjąłem kiedyś baterię, żeby zobaczyć co się tak grzeje i to ona była gorąca. Telefon ogólnie ciepły, ale nie gorący. Oczywiście telefon nonstop pod baterią.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
A jak długo Ci wytrzymuje bateria przy pracy w 3G ?ja.michal pisze:Wyjąłem kiedyś baterię, żeby zobaczyć co się tak grzeje i to ona była gorąca.

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
1.5h jak nie ściąga się max non stop.Patryk_ pisze:A jak długo Ci wytrzymuje bateria przy pracy w 3G ?![]()
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
To powiem,że dużo Ci ciągnie.ja.michal pisze: 1.5h jak nie ściąga się max non stop.

6120c ma baterię o mniejszej pojemności,a te 1.5h trzyma (znaczy się trzymała jak była prawie nowa) przy ciągłym zasysaniu.
Testowane w dobrym zasiegu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No strasznie. Nie wiem czy ta bateria była nowa jak było napisane. Jak kupiłem tel to bateria była w telefonie co mnie zastanowiło.Patryk_ pisze:To powiem,że dużo Ci ciągnie.
Przy małym użytkowaniu telefon trzyma 2-2.5 dnia.
Z tego co pytałem innych to podobno to normalne te 2 dni w E51.