Witam, jaka karta wifi będzie najlepsza dla wardrivingu (z możliwością podłączenie anteny zewnętrznej)? Proszę o konkretne modele. Lepiej kupić coś na USB czy PCMCIA card type II? Obecnie mam Broadcom 802.11g.
PS. Temat pewnie już był wałkowany wielokrotnie, ale nie jestem archeologiem, żeby odkopywać temat z zeszłej dekady.
EDIT: właśnie zauważyłem, że tema jest w złym dziale. Jeśli to możliwe proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Jaka karta wifi najlepsza do laptopa??
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jaka karta wifi najlepsza do laptopa??
Ale wystarczy trochę poszukać w odpowiednim dziale : http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=76170#76170PieknyRoman^^ pisze:PS. Temat pewnie już był wałkowany wielokrotnie, ale nie jestem archeologiem, żeby odkopywać temat z zeszłej dekady.
-
- Użytkownik forum
Temat ciekawie się zapowiadał jednak jest tam stosunkowo mało informacji co kupić. Dosłownie jeden konkretny link i to nie wiadomo czy się nada do wardrivingu?! Poza tym czytając ten temat można dojść do wniosku, że nie ma sensu kupować dodatkowej karty wifi na USB czy PCMCIA. A chyba tak nie jest?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to może w tym wątku znajdziesz coś na temat kart wi-fi do wardrivingu wraz z dwoma linkami >KLIK<
A co do uzyteczności katry wi-fi to polecam zapytać się www.google.pl

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Szukaj czegos na atherosie =P