problem z icon 225 ( era )
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z icon 225 ( era )
Witam, na poczatku zaznacze ze nie mialem za wiele do uczynku z mobilnym internetem...a wiec problem jest nastepujący wkladam moj modem usb (icon 225) wlacza sie inataltor wszystko przechodzi bez problemu dodaje mi sie polaczenie sieci bezprzewodowej... i na tym koniec odpalam aplikacje globetrotter connect i na pasku stanu widze " nie znaleziono urzadzenia" ... w menedzerze urzadzen nie pokazuje mi zadnych bledow w sterownikach... czy ktos wie dlaczego to nie dziala ? z gory dzieki za podpowiedz
pozdrawiam

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z icon 225 ( era )
Zrób dialupa i zobacz czy działa wtedy. Szczegóły w FAQ.
-
ale ten modem dziala na zasadzie sieci wifi a nie modemowej dial up tak mi sie przynajmniej wydaje.. windows stworzyl mi polaczenie sieci bezprzewodowejSundance_kid pisze:Zrób dialupa i zobacz czy działa wtedy. Szczegóły w FAQ.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To i tak masz w FAQ szukaj słowa NDIS.slonio pisze:ale ten modem dziala na zasadzie sieci wifi a nie modemowej dial up tak mi sie przynajmniej wydaje.. windows stworzyl mi polaczenie sieci bezprzewodowej

[ Dodano: 2008-03-17, 20:32 ]
Sundance_kid, dobrze Ci napisała bo można ten modem na dwa sposoby odpalić.

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Czy modem jest widoczny jako karta sieciowa w Menedzerze urzadzen?
Usun wszystkie pozycje w kategorii Kontoler uniwersalnej magistrali szeregowej i zrob restart. Potem sprobuj odpalic Connecta...
Usun wszystkie pozycje w kategorii Kontoler uniwersalnej magistrali szeregowej i zrob restart. Potem sprobuj odpalic Connecta...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Connect jest OK ale ciekawszym rozwiązaniem jest aplet Optiona.yagi pisze:Potem sprobuj odpalic Connecta...

Sposób tradycyjny ( tu niestety trzeba ręcznie doinstalować driver modemu ) :
Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS --2--> nakładka drivera modem (RAS) --3--> dial up.
Sposób 1 (z wykorzystaniem apletu Optiona) :
Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS --2--> aplecik do NDIS.
Sposób 2 (dla kogoś kto nie chce żadnej aplikacji) :
Modem (tryb RAS/NDIS) --1--> sterownik RAS/NDIS (ustawienie jego właściwości )
Zaznaczam, że to wszystko jest już w FAQ.

- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Mialem na mysli GT Connectbob pisze:Connect jest OK ale ciekawszym rozwiązaniem jest aplet Optiona.![]()

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ja właśnie też skrótem pojechałem.yagi pisze:Mialem na mysli GT Connect
Najgorsze w tym wszystkim jest to że karty występują w dwóch trybach RAS i NDIS i wszystko byłoby prostsze gdyby wszystkie były NDIS. Trzeba jeszcze nad tym wszystkim popracować.

To dobra rada bo instalując kilka rodzajów sterów można nieźle namieszać.yagi pisze:Usun wszystkie pozycje w kategorii Kontoler uniwersalnej magistrali szeregowej i zrob restart.

-
Jak mam rozumieć "Usun wszystkie pozycje w kategorii Kontoler uniwersalnej magistrali szeregowej i zrob restart. Potem sprobuj odpalic Connecta".yagi pisze:Czy modem jest widoczny jako karta sieciowa w Menedzerze urzadzen?
CZy nie utracę możliwości korzystania z portów USB??
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie po restarcie wszystko zostanie ponownie wykryte, chyba że system leży, wtedy przyczyna też bedzie znana.bartollo7 pisze:CZy nie utracę możliwości korzystania z portów USB??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!